równe koło). Boki ozdabiamy wyciskając szprycą podłużne kształty, zaczynając u dołu i kierując końcówkę równiutko do samej góry ciasta. I tak dookoła całego ciasta. Następnie brzeg tortu ozdabiamy rozetkami, falami i znów rozetkami z kremu oraz żurawiną w czekoladzie, a boki połówkami orzechów. Na koniec można dodać napis. Ja wykonałam go z plastycznej czekolady i przy krojeniu niestety
Ratunku obiadłyżkami śmietanki kremówki. 15. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixami. Dodać do niej serek i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Odłożyć parę łyżek masy na rozetki, a resztą posmarować boki i wierzch tortu (dosyć grubo, żeby nie było widać nierówności). 16. Na wierzchu tortu zrobić rozetki. Wierzch posypać kakao i udekorować czekoladowymi paluszkami. Do brzegów tortu
Mała Cukierenkałyżkami śmietanki kremówki. 15. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixami. Dodać do niej serek i wymieszać mikserem na średnich obrotach. Odłożyć parę łyżek masy na rozetki, a resztą posmarować boki i wierzch tortu (dosyć grubo, żeby nie było widać nierówności). 16. Na wierzchu tortu zrobić rozetki. Wierzch posypać kakao i udekorować czekoladowymi paluszkami. Do brzegów tortu
Mała CukierenkaOdstawiam na min. 20min. Ciasto nie może być rzadkie, ma być bardziej gęste niż na naleśniki. Ja osobiście dodaję trochę spirytusu lub jakiegoś alkoholu żeby ciasto nie "piło" tłuszczu. Rozetkę rozgrzewamy w gorącym tłuszczu, zanurzamy w cieście- ale tak do 3/4 foremki i smażymy. Jeśli zanurzymy całą foremkę w cieście wtedy nie odklei się od ścianek i będzie(...)trzeba skrobać :) Usmażone rozetki układamy na papierowym ręczniku do odsączenia tłuszczu. Placuszki posypuję cukrem pudrem. Najlepiej smakują od razu po przyrządzeniu
Olikowa kuchniadoprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać na jednolitą masę. Odłożyć do wystudzenia. Nakładać masę ziemniaczaną do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wyciskać rozetki z ziemniaków. Białko lekko roztrzepać i za pomocą pędzelka posmarować rozetki ziemniaczane. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 200 st i piec około
Ala piecze i gotujemniejsze kawałki i wszystko razem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. WYKONANIE TORTU: Blaty nasączamy wiśniówką wymieszaną z wodą. Przekładamy blaty kremem waniliowym zostawiamy trochę kremu na boki tortu i dekoracyjne rozetki na wierzch. Przełożone blaty obsmarowujemy kremem po bokach, górę pozostawiamy czystą, bez kremu. Na wierzch, czyli tzw. naszą górę tortu wylewamy polewę czekoladową, na brzegach tworzymy malutkie zacieki. Na polewie(...)układamy świeże truskawki, wyciskamy kilka rozetek z kremu pozostawionego wcześniej. Układamy kilka listków świeżej mięty. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka GotujePewnie każdy z Was, jak dobrze poszuka na strychu, albo w babcinej szufladzie w kuchni, to znajdzie to popularne w latach 80-tych narzędzie, które służyło do smażenia tzw. rozetek. Sama miałam takie w domu,ale ktoś niechcący pozbawił je uchwytu. Została więc tylko kształt kwiatka. Ale niczym Maniek Złota Rączka, mając lat naście, własnymi siłami dorobiłam trzymadło. Foremka
bistro mamabiałości, dodajemy stopniowo masę kajmakową i ucieramy na puszystość. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. 3. Przekładanie: Na dno wystudzonych babeczek nakładamy po porcji powidła, następnie wyciskamy rozetkę z kremu i dekorujemy dowolnie słodyczami. Gotowe smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Wychodzi dużo babeczek. Masło i kajmak do kremu powinny mieć jednakową
Izabelawkuchniblaszki. 4. Napełnianie i dekoracja: Do środka bezowych gniazdek nakładamy powidło śliwkowe, a następnie kajmak. Dekorujemy dowolnie. Kajmak można przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobą tylką i wycisną rozetki. 5. Podanie: Gotowe bezy podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z tej receptury wyjdzie nam 8 mniejszych bez lub 6 większych
Izabelawkuchniwtedy będą gumowe. Ubić śmietanę i mascarpone. Pod koniec ubijania wlać likier i dodać ekstrakt waniliowy. Posmarować gofry dżemem z jeżyn i musem z mango. Na wierzchu wycisnąć śmietankowe rozetki. Całość posypać sproszkowanymi liofilizowanymi malinami. Smacznego! Czy skorzystałeś już z tego przepisu? Daj znać jak Ci poszło? Otaguj mnie na instagramie @codojedzenia The post Gofry z jeżynami i mango – domowy
codojedzeniaubić wraz z cukrem pudrem na sztywno ( w przypadku śmietanki o zawartości tłuszczu 30% dodatkowo użyć "śmietan-fixu ), przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wycisnąć na serniku rozetki. Podawać. Smacznego
Opowieści z piekarnikałyżki kremu pozostawiamy jasne, a pozostały krem barwimy na fioletowo. Kremy przekładamy do rękawów cukierniczych z ozdobnymi tylkami. 3. Na dwa kruche blaty wyciskamy w koło rozetki z fioletowego kremu, środek smarujemy dżemem, jeden blat kładziemy na drugim. Następnie przykładamy trzecim blatem, który dekorujemy kremem jasnym, fioletowym, słodyczami i kwiatami. 4. Torcik wstawiamy do lodówki do stężenia kremów
Izabelawkuchnistopniowo masę z mleka w proszku i dokładnie ucieramy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. 3. Dekoracja: Na dno babeczek nakładamy po porcji powidła, a następnie wyciskamy rozetki z kremu. Tak wykonane babeczki są gotowe do podanie. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności
Izabelawkuchnibiszkopt i wyrównać. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia musu, najlepiej na całą noc. Dodatkową śmietankę kremówkę ubić wraz z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Na schłodzone ciasto wyszprycować rozetki z ubitej śmietany - dla ułatwienia można najpierw podzielić ciasto na równe kostki, "rysując" nożem linie na stężałym musie. Dodatkowo ciasto można udekorować drobno posiekanymi pistacjami. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego
Opowieści z piekarnikadodajemy przesiany cukier puder i ucieramy, na koniec dodajemy stopniowo lemon curd i dokładnie ucieramy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. 4. Dekoracja: Mazurki dekorujemy kremem wyciskając rozetki, dżemem, słodyczami i kwiatami. Podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Z tej receptury wychodzi 4 niewielkie mazurki. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Mąkę zawsze przesiewam. Im dłużej mazurki
Izabelawkuchni