rozetki - 693 przepisów (strona:19/47)

Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 91

być nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku

moj przepis na
Tort czekoladowo-kawowy 100

nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na biszkoptowych krążkach wyciskać po 5 małych rozetek, udekorować borówkami lub kawałkami kokosa kandyzowanego lub wiśniami koktajlowymi. Tort wstawić do lodówki na 5-6 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić

moj przepis na
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 74

trzymając szpatułkę prostopadle do tortu kręcić paterą, tak aby przejścia między kolorami się jakby i zacierały. Górę tortu posmarować kolorowym kremem, wyrównać. Jeżeli kremu zostanie można zrobić różyczki lub rozetki. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, wówczas dekoracja ładnie zastygnie. Tort przechowywać max 3-4 dni od przełożenia kremem z owocami. Smacznego! Tort kawowo-truskawkowy Ombre Tort kawowo

moj przepis na
Torcik truskawkowo-limonkowy 68

lekko przycisnąć kiwi do boków tortownicy. Do dekoracji: 330 ml śmietany 30 % kilka truskawek 1 limonka Śmietanę ubić na sztywno, przełożyć do rękawa cukiernicznego i wycisnąć na torcie rozetki lub inne wzory. Limonkę wyszorować, osuszyć, przekroić na 8 części. Ułożyć na wierzchu śmietany, między limonkami ułożyć przekrojone truskawki. W środek ułożyć kilka rozciętych truskawek. Schować do lodówki

moj przepis na
Bananowa rozkosz 80

około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć rozetkę. Ciasto przechowywać w lodówce. *Najlepiej sprawdzi się forma z odpinanym bokiem. **Rada: galaretki można rozpuścić w 250 ml wrzątku, następnie dolać 750 ml zimnej przegotowanej wody. Całość przelać do płaskiego

moj przepis na
Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski 69

nasączyć resztą mieszanki. Posmarować cienką warstwą kremu, wyrównać. Resztę kremu przełożyć do worka cukierniczego, zakończonego tylką w kształcie dużej gwiazdki (u mnie 1 M Wiltona). Ciasto posypać kakao, wycisnąć rozetki. Pokroić na kwadraty. Podawać. Przechowywać w lodówce, maksymalnie 4 dni. Smacznego! .pf-button.pf-button-excerpt { display: none

moj przepis na
Tort czekoladowy dla alergika 95

Resztę kremu przełożyć do rękawa cukierniczego, zakończonego ozdobną tylką (u mnie 1M Wiltona). Na posmarowane kremem ciasto położyć drugi blat, posmarować cienką warstwą kremu, następnie z reszty kremu wycisnąć rozetki na wierzchu tortu oraz przyozdobić boki tortu. Składniki na krem czekoladowy z awokado , ( klik, klik ). Smacznego! Tort czekoladowy dla alergika Tort czekoladowy dla alergika Tort czekoladowy dla alergika .pf-button.pf-button

moj przepis na
Leśny mech 87

kremu, resztę przełożyć do worka cukierniczego, zakończonego gwiazdką 1 M (Wilton). Ciasto nakroić na 8 porcji, na każdej ułożyć listek szpinaku, u mnie z braku szpinaku jarmuż, następnie wycisnąć rozetkę z kremu, a na to ułożyć malinę lub na przykład kandyzowaną wiśnię (jakiś czerwony owoc). Ciasto przechowywać w lodówce, najlepiej pod kloszem, aby nie przechodziło obcymi zapachami. Ciasto kroić nożem

moj przepis na
Malinowa chmurka 76

zgęstnieje, później zwiększyć obroty, ubijać do momentu, aż śmietana podwoić swoją objętość. Uwaga, aby nie przebić. Krem wyłożyć na zastygniętą galaretkę, wyrównać. Można przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć rozetki na galaretce. Beza: Bezę można upiec nawet kilka dni wcześniej i przechowywać w formie, przykrytej ściereczką. 3 białka w temperaturze pokojowej 300 g cukru drobnego do wypieków lub cukru kryształ

moj przepis na
ROLADA BEZ PIECZENIA W 15 MINUT-przepyszna a'la tiramisu+FILM 98

folię. ***rolada wychodzi duża, ja podzieliłam ją na dwie mniejsze. Roladę smarujemy kremem, możemy zrobić wzorek widelcem.  Następnie oprószamy ją kakao i dekorujemy np robiąc na jej górze rozetki. Gotową roladę wstawiamy jeszcze na kilka godzin do lodówki. I gotowe. Jest wspaniała, kremowa, nie za słodka. Bardzo polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
EKLERY 96

chrupiące i sztywne na zewnątrz, w środku zaś mięciutkie i dobrze napowietrzone. Z podanego przepisu można także upiec ptysie. W takim wypadku wyciskamy na blaszkę ciasto w formie rozetek. Reszta pozostaje bez zmian. _____________________________________ SKŁADNIKI / 20 sztuk EKLERY 125 g masła 250 ml wody 150 g (1 szklanka) mąki pszennej 4 jajka  KREM ŚMIETANKOWY 250 g mascarpone 500 ml śmietany

cool and minty
tort czekoladowo kokosowy z masą kawową 91

odstawiamy tort na parę godzin a najlepiej na noc aby się ustabilizował. Następnie cienką warstwą kremu do dekoracji „szpachlujemy” wierzch i boki. Polewamy dripem i wyciskamy rozetki z pozostałego kremu do dekoracji

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowy z kremem pomarańczowym. 99

tort czekoladowy z kremem pomarańczowym Przepis na tort czekoladowy z kremem pomarańczowym ,,orange curd". Udekorowany dripem czekoladowym i rozetkami z bitej śmietany z mascarpone.  Tort jest wilgotny, mięciutki, delikatny w smaku i obłędnie pyszny. Polecam. Jak zrobić taki tort czekoladowy z kremem pomarańczowym pokazane jest w filmiku .  Subskrybuj kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco z nowymi

RITA food channel
Ptysie z malinową bezą przepyszne! 108

syrop. Beza powinna być sztywna, puszysta i lśniąca. Montowanie ptysiów Przekrój ptysie na dwie połówki. U mnie „przykrywka” jest trochę mniejsza. Cukierniczy rękaw zakończony tylką w kształcie rozetki napełnij bezą. Wyciśnij bezę na dno ptysia i przykryj drugą połówką. Oprósz ptysie cukrem pudrem i proszkiem z malin. Smacznego!     The post Ptysie z malinową bezą przepyszne! appeared

codojedzenia
tort czekoladowo śmietankowy z wiśniami 105

trzecim blatem, który również nasączamy. Całość schładzamy w lodówce. Następnie częścią kremu „tynkujemy” cały tort. Schładzamy w lodówce. Schłodzony polewamy dripem i dekorujemy pozostałym kremem np. wyciskając rozetki. Możemy również udekorować wiśniami z kompotu lub nalewki

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania