rozetki - 693 przepisów (strona:28/47)

Tort śmietanowo- czekoladowy z wiśniami i truflą 157

Przykryć drugim blatem biszkopta, nasączyć ponczem rozłożyć resztę śmietanowego kremu, posypać resztą wiśni, przykryć trzecim blatem, nasączyć, całość tortu: górę i boki smarujemy czekoladowym kremem, z reszty robimy ozdobne rozetki na górze tortu, dekorujemy truflami i tartą czekoladą.   Schładzamy kilka godzin w lodówce.  Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Wielkanocny wianek bezowy z owocami 134

kilka kropelek barwników, wymieszać. Każdą masę przełożyć do osobnych worków cukierniczych z ozdobną tylką. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym, narysować okrąg o średnicy 24 cm, wyciskać ozdobne rozetki z kolorowej piany, tworząc okrąg.  Włożyć bezę do nagrzanego do 180*c piekarnika i natychmiast zmniejszyć temp do 120*c./  Suszyć bezę 90 minut, zostawić do całkowitego wystudzenia

Wanilia i Kardamon
Ciasto z mandarynkami 114

śmietany. Śmietanę wyłożyć na budyń. Wykonanie dekoracji: Na ubitej warstwie śmietanowej ułożyć herbatniki z czekoladą. Ubić śmietanę wraz ze stabilizatorem i łyżeczką cukru pudru. Na każdym herbatniku wycisnąć rozetki za pomocą woreczka cukierniczego i nałożyć po cząstce mandarynki. Ciasto przechowywać w lodówce. Przepis znalazłam na Instagramie Backgalerie i wprowadziłam w nim zmiany

Mania Wypiekania
Ciasto ze szpinakiem, kremem i kolorowymi cukierkami. 344

płynną żelatynę i dokładnie ubijamy. 4. Przekładanie: Połowę kremu rozsmarowujemy na jednym blacie ciasta i przykrywamy drugim. Pozostały krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy rozetki na wierzchu ciasta. Cukierki wsypujemy do woreczka i za pomocą wałka do ciasta kruszymy, następnie posypujemy nimi ciasto. Ciasto wkładamy do lodówki do stężenia na kilka godzin. 5. Podanie: Gotowe ciasto

Izabelawkuchni
Tort makowy z masą serowo-śmietankową... Jubileuszowy. Na piąte urodziny bloga 156

był smaczny. Nie mam daru do dekorowania i ozdabiania tortów, dlatego moje dekoracje są takie spontaniczne i wszystko powstaje pod wpływem chwili, z produktów, które mam w domu. Wycisnęłam rozetki z ubitej śmietany i obsypałam złotymi kuleczkami. Mam nadzieję, że się Wam podoba i wyglądem kusi, żeby się nim poczęstować. Jeśli tak, to...zapraszam Świeczkę na torcie już zdmuchnęłam

Kuchnia u Krysi
ciasto "kraina lodu" 147

wylać na bezy. Do drugiej dodać szczyptę barwnika, wymieszać dokładnie i wylać na poprzednią warstwę. Na górę wylać niebieską galaretkę. Wstawić do lodówki aby stężało.  Wierzch ciasta udekorować rozetkami z bitej śmietany i cukrowymi ozdobami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zefir... robotniczo-chłopski marshmallow 170

stabilną pianę, nie przestając mieszać, cienkim strumieniem wlewać gorący syrop. Miksować aż piana zgęstnieje. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskać na papierze do pieczenia rozetki.  Następnie odstawić, aby wyschły na 6 do 12 godzin.  Wysuszone zefiry odklejać od papieru i skleić dwa razem (jak ciasteczka) obsypać cukrem pudrem.  Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zefir... robotniczo-chłopski marshmallow 217

stabilną pianę, nie przestając mieszać, cienkim strumieniem wlewać gorący syrop. Miksować aż piana zgęstnieje. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskać na papierze do pieczenia rozetki.  Następnie odstawić, aby wyschły na 6 do 12 godzin.  Wysuszone zefiry odklejać od papieru i skleić dwa razem (jak ciasteczka) obsypać cukrem pudrem.  Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ziemniaki duchesse 161

blaszkę wykładamy papier do pieczenia, a masę ziemniaczaną przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie dużej gwiazdy, to jej właśnie ziemniaki duchesse zawdzięczają swój urok. Posypujemy nasze rozetki suszoną, wędzoną papryką (zwykła słodka też się nada, a dla fanów ostrych smaków i chilli będzie dobre). Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 15-20 minut, aż się zarumienią

Karczma Honorietty
Gotowy do użycia rękaw cukierniczy Rengo - moja opinia 145

krem wykorzystałam do ozdobienia, akurat Malutka miała gorszy dzień i nie pozwoliła mi zbyt długo popracować w kuchni więc to było dla mnie wybawieniem. Pokryłam nim tort, zrobiłam rozetki dołączoną tylką, muszę przyznać, że bardzo wygodnie się z nim pracowało. Niewątpliwym plusem jest zakręcane opakowanie, jeśli nie wykorzystamy całego produktu, zakręcamy i spokojnie możemy przechować w lodówce do następnego użycia

Cynamonowe szczęście
TORT ŚMIETANKOWO-TRUSKAWKOWY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 216

całość. Tort na 30 minut przed podaniem można udekorować truskawkami. U mnie wersja z owocami wyciętymi w kształcie serduszek ale można też układać je po bokach i np w rozetkę na wierzchu. Tutaj obowiązuje styl dowolny więc możecie popuścić wodze fantazji Smacznego! — BTW całości ( u mnie 20 kawałków – każdy ok 160 g): 3271 g, 7789 kcal

Ola la LCHF
Babeczki FROZEN delikatnie cytrynowe z konfiturą 261

mieć intensywniejszy kolor, wtedy dodać jeszcze trochę barwnika). 9. Gotowy krem przekładamy do szprycy lub rękawa cukierniczego z metalową końcówką (użyłam Wilton M1) i dekorujemy nim babeczki. Wyciskamy wysokie rozetki ( patrz FILM ). 10. Przed samym podaniem w krem wkładamy opłatek z postacią. Opłatek będzie się troszkę topił na kremie śmietanowym. Babeczki FROZEN posypałam jeszcze ozdobnym, białym cukrem. Udanych wypieków:) Sklepy

Mała Cukierenka
Tarta Cytrynowa z Cytrynową Bezą 271

cytryny, wymieszać. 6. Bezę wyłożyć na podopieczne ciasto. Ja użyłam do tego rękawa cukierniczego (foliowego woreczka) i metalowej końcówki Wilton M1 ( patrz FILM ), przy brzegu tarty robiłam duże rozetki. Można też bezę wyłożyć przy pomocy łyżki. Tartę wstawić z powrotem do piekarnika. Piec w temperaturze 140oC na funkcji termoobieg przez około 30 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika

Mała Cukierenka
Sernik mleczno czekoladowy 185

lodówki. Następnego dnia do masy czekoladowej dodajemy łyżkę cukru pudru miksujemy aż powstanie gęsty krem, przekładamy do szprycy cukierniczej z tylką gwiazdką, wyciskamy na zimnym serniku rozetki, oprószamy ciemnym kakao, schładzamy 30 minut w lodówce, podajemy. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Kruchy torcik walentynkowy 200

dekoracji Wykonanie Wystudzone ciastko (2 sztuki góra i dół) posmarować rozpuszczoną czekoladą.  Spód płożyć na ozdobnej podstawce i wycisnąć krem przez ozdobną tylką cukierniczą. Możecie zrobić ozdobne rozetki lub stożki. Na tak ozdobiony spód połóżcie drugą cześć ciastka. Teraz ozdóbcie kremem według pomysłu i fantazji. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk