Bierzemy szprycę z okrągłą tylką i dajemy do niej marchewkowy budyń, robimy kropkę i przeciągamy nadając jej kształt marchewki, następnie zmieniamy końcówkę na gwiazdkę i dajemy krem i robimy rozetki imitujące natkę :-) Śliczne i przepyszne ciasto gotowe. Bardzo Wam je polecam jest idealne na jesienne dni, do kawki. Rozpływa się w ustach. Polecam. SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuściereczki. Po zwinięciu przekładamy na tacę. Kostkę czekolady wkładamy do woreczka strunowego i roztapiamy (np w mikrofali) Wycinamy mała dziureczkę i robimy dekorację na roladzie. Następnie szprycą robimy rozetki z pozostawionej śmietanki. I nasza rolada jest gotowa. Bardzo pyszna, delikatna i łatwa w przygotowaniu. Polecam gorąco SMACZNEGO
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumniejszych części kremu dajemy troszkę barwnika i dokładnie miksujemy. Następnie każdym kolorem robimy łuk tęczy, dopełniamy białym. Tak jak na zdjęciach. Następnie delikatnie stawiamy tortu i białym kremem robimy rozetki na łuku. Tort wsadzamy do lodówki. CHMURKI Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i miksujemy aż do jego rozpuszczenia w międzyczasie dodajemy ocet oraz mąkę ziemniaczaną oraz barwnik. Masa wychodzi
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokugęstość. Pozostałe 1/2 szklanki kremówki ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w czekoladowy krem. Kiedy będzie bardzo gęsty przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i wycisnąć rozetki na wystudzonych muffinkach. Posypać czekoladowymi płatkami. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje Tagged: buraki , czekolada , kremówka
https:KKuchniaMniamrękawa cukierniczego odkładamy około 1 szklankę masy z galaretką do dekoracji . 4. Cały tort i boki smarujemy masą śmietanową z galaretką malinową. 5. Na torcie robimy rozetki z odłożonej masy i dekorujemy malinami. Ja zrobiłam ten błąd że do dekoracji użyłam mrożonych malin i puściły mi sok , Wam proponuję użycie świeżych malin. 6. Boki obsypujemy posypką waflową, jeśli takiej
Sama słodycz i szczypta chilinieposmarowany brzeg (1/3 kremówki zostawić do dekoracji). Po zwinięciu rolady posmarować ją pozostałą kremówką (2 łyżki zostawić na dekorację) i posypać starta na tarce czekoladą. Udekorować rozetkami z bitej śmietany i kilkoma wisienkami. Wstawić do lodówki do stężenia
Smakołyki Asidżemy porzeczkowym,przykrywamy następnym blatem ciasta,smarujemy kremem,posypujemy płatkami migdałów,znów układamy blat ciasta.Całe ciasto smarujemy resztą kremu,obsypujemy boki płatkami migdałów,a na wierzchu np.wyciskamy rozetki z kremu.Przystrajamy tak jak nam się podoba.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkinieco szklisty wygląd, ale smak to rekompensuje. Krem musi ostygnąć, aby nie powstała twarda skorupka na jego wierchu szczelnie okrywam go folią. Napełniam ptysie kremem. Wyciskane końcówką z rozetką przecinam, gładkie wypełniam wbijając tylkę z kremem w bok ptysia. Dodatkowo uzupełniam krem maliną w każdym ptysiu, do tych nie przecinanych wciskam je delikatnie w krem. Wszystkie ptysie oprószam cukrem
I tu będę miała takie tesmakuje ha ha... 1 op.podpłomyków jogurtowo-brzoskwiniowe lody brzoskwiniowe bita śmietana owoce sezonowe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Na podpłomyk wyłożyć jedną kulkę lodów brzoskwiniowych,wokół kulki lodu wycisnąć rozetki bitej śmietany.Między nimi poukładać owoce.Przykryć drugim podpłomykiem.Udekorować i podawać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiłyżki kremówki. Wymieszałam na gładką, lśniącą masę. Z tortownicy zdjęłam obręcz. Letnią glazurę rozsmarowałam na całej powierzchni mojego deseru. Wierzch i boki. Kremówkę przełożyłam do rękawa cukierniczego, wycisnęłam rozetki. Ułożyłam wisienki i... mój deser czekoladowy z musem czekoladowym gotowy. Mam nadzieję, że lubicie takie piankowe, desery z musem. Jeśli akurat ten przypadnie Wam do gustu, będzie
Kuchnia u Krysijagodową. Wyrównałam wierzch i wstawiłam na noc do lodówki. Ubiłam kremówkę na puch, dodałam odrobinę barwnika spożywczego, żeby uzyskać kolor jagodowy. Gotowy krem przełożyłam do rękawa i wycisnęłam rozetki na moim serniku. Zabrakło mi jagód, więc ozdobiłam go borówkami. Wyszło ładnie. Wyszło smacznie. W końcu o to chodzi.... Jeśli zachęciłam Was do zrobienia
Kuchnia u Krysilodówki do stężenia. Wykładamy porcję masy śmietanowej, przykrywamy biszkoptem, lekko dociskamy. Wierzch i boki smarujemy masą śmietanową, pozostałą część przekładamy do rękawa cukierniczego, dekorujemy wierch i środek wyciskając ozdobne rozetki. Boki obsypujemy wiórkami czekoladowymi, wierch posypujemy kolorową posypka, układamy cukrowe kwiatki. Torcik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia
Bajeczna Kuchniabardzo ciepłe. Najlepiej sprawdzając palcem, nie może parzyć. Do przestudzonej masy żółtkowej wlać mus malinowy, a następnie połączyć z mascarpone. Kiedy krem zgęstnieje, przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki na upieczonych i wystudzonych brzoskwiniach. W krem powciskać świeże jagody i posypać czekoladowymi płatkami do dekoracji. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Dania bez glutenu , Desery , Na specjalne okazje , Wykorzystanie żółtek
https:KKuchniaMniamsię przyjęła. Poza tym gołębie sąsiadów obżarły buraczki, ale na szczęście na działce mam ich opór (przezorny zawsze ubezpieczony) To jest najmłodsza członkini naszej rodziny : Prada, świnka morska (rozetka). Jest to pierwszy „szczurek: jakiego posiadam, i prawdę powiedziawszy, nie spodziewałam się, że świnki morskie są takie fajne. Prada codziennie towarzyszy mi w ogrodzie, do tego ma porcję miziania
greenscarfpaterze, wykładamy 3 łyżki masy śmietanowej, układamy plasterki nektarynek, przykrywamy kolejnym blatem, smarujemy masą śmietanową i układamy owoce, z pozostałymi blatami postępujemy w ten sam sposób. Na wierzchu układamy rozetkę z plasterków nektarynek, dekorujemy listkami mięty, wstawiamy do lodówki. http://www.akademiakulinarnawhirlpool.pl/ www.marcoghia.pl . alt="Świętujemy 3. urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool
Bajeczna Kuchnia