rozetki - 693 przepisów (strona:34/47)

Bezglutenowe bułki rozetki z bazylią 132

Bezglutenowe, bezmleczne bułki rozetki z dodatkiem bazylii.  Są idealnie miękkie, bardzo puszyste i cudownie pachnące bazylią. Bardzo aromatyczne i przepyszne! Obowiązkowe do upieczenia :-) SKŁADNIKI: 500 g mieszanki do chleba Nutri Free Mix per Pane 410 g letniej wody 18 g świeżych drożdży 5 g płynnego miodu 30 g oliwy z oliwek extra vergine 8 g soli 1 garść świeżej

Kuchnia bezglutenowa
tort czekoladowe cappuccino 132

godzinę. Kiedy całość stężeje zdjąć obręcz i wygładzić boki. Na wierzchu rozsmarować łyżkę bitej śmietany i posypać kakao przez siteczko. Resztę śmietany przełożyć do szprycy i udekorować górę tortu rozetkami, na każdą kładąc wisienkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort orzechowy z masą nutella :-) 1 urodzinki bloga,urodziny brata i 100 post :-) 157

tego dużego noża. Następnie bierzemy garść zmielonych orzechów i obtaczamy boki tortu. Teraz nadchodzi mój ulubiony moment czyli dekoracja-tutaj wszystko zależy od Waszej inwencji twórczej.  Robimy rozetki z masy, możemy użyć białych i czarnych chrupek  w czekoladzie-ja je wzięłam z jogurtu Fantasia :-) W poście poniżej pokazywałam jak zrobić motyla z czekolady, lub liczbę z wiekiem solenizanta

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto marchewkowe z kremem mascarpone i marchewkowym budyniem-pyszne, wilgotne,zdrowe. 177

Bierzemy szprycę z okrągłą tylką i dajemy do niej marchewkowy budyń, robimy kropkę i przeciągamy nadając jej kształt marchewki, następnie zmieniamy końcówkę na gwiazdkę i dajemy krem i robimy rozetki imitujące natkę :-)  Śliczne i przepyszne ciasto gotowe.  Bardzo Wam je polecam jest idealne na jesienne dni, do kawki.  Rozpływa się w ustach. Polecam. SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kakaowa rolada z powidłami i bitą śmietaną :-) 136

ściereczki. Po zwinięciu przekładamy na tacę. Kostkę czekolady wkładamy do woreczka strunowego i roztapiamy (np w mikrofali) Wycinamy mała dziureczkę i robimy dekorację na roladzie. Następnie szprycą robimy rozetki z pozostawionej śmietanki. I nasza rolada jest gotowa. Bardzo pyszna, delikatna  i łatwa w przygotowaniu. Polecam gorąco SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort w kształcie tęczy z bezowymi chmurkami :-) 178

mniejszych części kremu dajemy troszkę barwnika i dokładnie miksujemy. Następnie każdym kolorem robimy łuk tęczy, dopełniamy białym. Tak jak na zdjęciach. Następnie delikatnie stawiamy tortu i białym kremem robimy rozetki na łuku. Tort wsadzamy do lodówki. CHMURKI Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i miksujemy aż do jego rozpuszczenia w międzyczasie dodajemy ocet oraz mąkę ziemniaczaną oraz barwnik. Masa wychodzi

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe muffinki z buraczkami 221

gęstość. Pozostałe 1/2 szklanki kremówki ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w czekoladowy krem. Kiedy będzie bardzo gęsty przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i wycisnąć rozetki na wystudzonych muffinkach. Posypać czekoladowymi płatkami. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Ciasta z owocami , Na specjalne okazje Tagged: buraki , czekolada , kremówka

https:KKuchniaMniam
Przepyszny tort malinowy. 169

rękawa cukierniczego odkładamy około 1 szklankę masy z galaretką do dekoracji . 4. Cały tort i boki smarujemy masą śmietanową z galaretką malinową.  5. Na torcie robimy rozetki z odłożonej masy i dekorujemy malinami. Ja zrobiłam ten błąd że do dekoracji użyłam mrożonych malin i puściły mi sok , Wam proponuję użycie świeżych malin. 6. Boki obsypujemy posypką waflową, jeśli takiej

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada Szwarcwaldzka 173

nieposmarowany brzeg (1/3 kremówki zostawić do dekoracji). Po zwinięciu rolady posmarować ją pozostałą kremówką (2 łyżki zostawić na dekorację) i posypać starta na tarce czekoladą. Udekorować rozetkami z bitej śmietany i kilkoma wisienkami. Wstawić do lodówki do stężenia

Smakołyki Asi
POŻEGNALNY TORT DLA PRZYJACIÓŁ 112

dżemy porzeczkowym,przykrywamy następnym blatem ciasta,smarujemy kremem,posypujemy  płatkami migdałów,znów układamy blat ciasta.Całe ciasto smarujemy resztą kremu,obsypujemy boki płatkami migdałów,a na wierzchu np.wyciskamy rozetki z kremu.Przystrajamy tak jak nam się podoba.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Chciałam tylko, żebyś był dobry mój ptysiu malinowy ;) 163

nieco szklisty wygląd, ale smak to rekompensuje. Krem musi ostygnąć, aby nie powstała twarda skorupka na jego wierchu szczelnie okrywam go folią. Napełniam ptysie kremem. Wyciskane końcówką  z rozetką przecinam, gładkie wypełniam wbijając tylkę z kremem w bok ptysia. Dodatkowo uzupełniam krem maliną w każdym ptysiu, do tych nie przecinanych wciskam je delikatnie w krem. Wszystkie ptysie oprószam cukrem

I tu będę miała takie te
SZYBKI DESER Z LODAMI BRZOSKWINIOWYMI 139

smakuje ha ha...   1 op.podpłomyków jogurtowo-brzoskwiniowe  lody brzoskwiniowe bita śmietana  owoce sezonowe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Na podpłomyk wyłożyć jedną kulkę lodów brzoskwiniowych,wokół kulki lodu wycisnąć rozetki bitej śmietany.Między nimi poukładać owoce.Przykryć drugim podpłomykiem.Udekorować i podawać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Deser z musem czekoladowym i wiśniami 159

łyżki kremówki. Wymieszałam na gładką, lśniącą masę. Z tortownicy zdjęłam obręcz. Letnią glazurę rozsmarowałam na całej powierzchni mojego deseru. Wierzch i boki. Kremówkę przełożyłam do rękawa cukierniczego, wycisnęłam rozetki. Ułożyłam wisienki i... mój deser czekoladowy z musem czekoladowym gotowy.         Mam nadzieję, że lubicie takie piankowe, desery z musem. Jeśli akurat ten przypadnie Wam do gustu, będzie

Kuchnia u Krysi
Sernik jagodowy na zimno 198

jagodową. Wyrównałam wierzch i wstawiłam na noc do lodówki.   Ubiłam kremówkę na puch, dodałam odrobinę barwnika spożywczego, żeby uzyskać kolor jagodowy. Gotowy krem przełożyłam do rękawa i wycisnęłam rozetki na moim serniku. Zabrakło mi jagód, więc ozdobiłam go borówkami.   Wyszło ładnie. Wyszło smacznie. W końcu o to chodzi....           Jeśli zachęciłam Was do zrobienia

Kuchnia u Krysi
Torcik śmietanowy z musem nektarynkowym 141

lodówki do stężenia. Wykładamy porcję masy śmietanowej, przykrywamy biszkoptem, lekko dociskamy. Wierzch i boki smarujemy masą śmietanową, pozostałą część przekładamy do rękawa cukierniczego, dekorujemy wierch i środek wyciskając ozdobne rozetki. Boki obsypujemy wiórkami czekoladowymi, wierch posypujemy kolorową posypka, układamy cukrowe kwiatki. Torcik wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia