łyżka cukru waniliowego; 1 Śmietan-fix; Do zimnej śmietany dodać cukier, wymieszać. Następnie miksując dodać śmietan-fix i miksować do momentu, aż śmietana będzie ubita. Na każdą tartaletkę wyłożyć rozetkę bitej śmietany, na wierzchu ułożyć kruchą gwiazdkę posypaną cukrem pudrem. Jak przygotować takie tartaletki możesz zobaczyć na vlogu Entertaining With Beth
In my kitchenkońcu porcjami dodać przestudzone puree z jeżyn posmarować kremem przestudzone ciasto. Na kremie rozłożyć kilka garstek pozostawionych jeżyn. Zwinąć roladę pomagając sobie ściereczką. Część kremu pozostawić do wykonania rozetek. Przechowywać w lodówce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jeżeli chcemy, żeby w późniejszym czasie babeczki zachowały swój kształt na świeżym powietrzu) i przekładamy do woreczka do dekorowania z nakładką w kształcie gwiazdki. Na wierzchu każdej babeczki wyciskamy rozetkę. Przybieramy wiórkami czekolady. Voila
Życie zamknięte w smakusamo robimy z upieczonym ciastem. Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, stopniowo dodając przestudzony budyń. Ciasto przekrawamy na pół, smarujemy masą budyniową i przykrywamy drugą połówką. Wierzch dekorujemy rozetkami z masy budyniowej
Zainspirowana w kuchnistężałą masę sernikową wylać pozostały mus truskawkowy. U mnie nie stężał, ale gdyby się tak stało to należy go delikatnie podgrzać na małym ogniu. Po wyjęciu z formy ozdobić rozetkami z bitej śmietany. Przechowywać w lodówce. Smacznego :) RADY: Składniki musu truskawkowego można podzielić na pół i przygotować oddzielnie dwie równe warstwy. Zamiast świeżych truskawek można wykorzystać mrożone zmiksowane. Kategoria
https:KKuchniaMniamśmietany odłożyć do ozdoby, a resztą posmarować wierzch i boki. 18. Odłożoną śmietanę przełożyć do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (do zrobienia listków użyła końcówki Wilton 3, do rozetek Wilton 22) i ozdobić nią boki tortu, robiąc listki, łodyżki. Na wierzchu poukładać owoce. Udanych wypieków
Mała Cukierenkadrugą kroimy plastry ogórka. Gdy posmarujemy wszystkie krążki układamy jak tort a resztą mas obsmarowujemy boki oraz wierzch. Dekorujemy dowolnymi składnikami. Ja zrobiłam różyczki z łososia i rozetki z majonezu, ubrałam bazylią, boki obłożyłam szczypiorkiem
harrisaPozostawiamy do wychłodzenia i wyciągamy dodatki. Zamrożone kostki kawowe wkładamy do wysokiej szklanki tak aby była pełna. Wolne miejsce wypełniamy zimnym mlekiem z wanilią. Wg. gustu możemy udekorować rozetką bitej śmietany
Pyry na Gazdrugi blat biszkoptowy. Wierzch i boki wysmarowałam kremem, następnie boki obłożyłam czekoladowymi rurkami i przewiązałam czerwoną wstązką. Na wierzchu po wewnętrznej krawędzi zrobiłam wzorek kremem i kilka rozetek, w które powciskałam maliny. Środek powierzchni zasypałam mikro kroplami. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujeniej 2 łyżeczki żelatyny. Truskawki miksujemy razem z syropem żelatynowym. Owoce wykładamy do pucharków, które tym razem możemy już postawić pionowo. Gdy deser zastygnie można go ewentualnie ozdobić rozetką bitej śmietany. Z podanych składników można wykonać od 4-6 porcji deseru w zależności od tego jakiej wielkości mamy pucharki. Podobny deser możemy przygotować z brzoskwiń, ananasów, czy owoców leśnych
Mania Wypiekaniazmiksować/zblendować. Rozłożyć na jogurcie. Warstwę ananasową przykryć jogurtem. Truskawki umyć, usunąć szypułki i również zmiksować/zblendować. (Dodać ewentualnie 1-2 łyżki cukru). Wyłożyć na jogurcie. Udekorować rozetką bitej śmietany. Warstwy: 1. kiwi 2. jogurt 3. ananas 4. jogurt 5. truskawki 6. bita śmietana Z podanych składników można wykonać 4 duże desery
Mania Wypiekaniaprzełożyć na paterę. Pozostałą śmietanę kremówkę (200ml) ubić na sztywno ze śmietanfixem i łyżką cukru na sztywno. Pokryć nią boki tortu. Pozostałą część wykorzystać do udekorowania tortu np. śmietanowymi rozetkami lub liniami. Udekorować tort kandyzowanymi wiśniami i płatkami migdałowymi. Blaszka : tortownica o średnicy 26cm Przepis jest lekko zmodyfikowaną wersją przepisu z Kolekcji Dobrej Kuchni
Mania Wypiekaniaśmietany odłożyć do ozdoby, a resztą posmarować wierzch i boki. 18. Odłożoną śmietanę przełożyć do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (do zrobienia listków użyła końcówki Wilton 3, do rozetek Wilton 22) i ozdobić nią boki tortu, robiąc listki, łodyżki. Na wierzchu poukładać owoce. Udanych wypieków
Mała Cukierenkazresztą widać na moim blogu. Są to znakomite babeczki, nasączone mieszaniną likieru cytrynowego, soku z cytryny i wody, oblane gorzką czekoladą. Środek wypełniony jest musem truskawkowym, który przykrywa rozetka z kremu na bazie serka mascarpone. Jest to mój autorski przepis i muszę się nieskromnie przyznać, że jestem z niego dumna. Sam przepis powstał dość spontanicznie. Robiłam wczoraj mus truskawkowy
Wiem co jemkremu ryżowego. Na to wyłóż 1/4 konfitury morelowo-pomarańczowej i znowu przykryj półcentymetrową warstwą kremu ryżowego. Na wierzchu umieść biszkopt migdałowy. Nasącz go również likierem pomarańczowym. Na środku umieść rozetką z kremu ryżowego. Wokół niej rozsyp zmielone prażone migdały. Udekoruj świeżymi listkami mięty i kawałkami owoców. W ten sam sposób wykonaj pozostałe torciki
Wiem co jem