Brzegi ciasta oddzielić nożem i zdjąć obręcz tortownicy. Boki ciasta posmarować konfiturą i obsypać zmielonymi orzeszkami. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Przy pomocy szprycy wycisnąć dekoracyjne rozetki. Wierzch posypać zmielonymi orzeszkami oraz startą czekoladą. Przepis bierze udział w konkursie Fabryka Form
Z miłości do słodkościśmietanki 30% ubitej z 2 łyżkami cukru pudru150 g wiórek kokosowychperełki cukrowe srebrne Dr.OetkerCzekoladowe gwiazdki Dr.OetkerPrzełożony tort smarować bitą śmietaną.Boki obsypać wiórkami kokosowymi. Wierzch tortu ozdobić rozetkami z bitej śmietany.Udekorować perełkami cukrowymi i czekoladowymi gwiazdkami. Smacznego
kolorowotorcikowopowinna przekroczyć 120 stopni C ).Gotowy syrop wlewać cienkim strumieniem do białek - nie przerywając ubijania. Ubijać aż piana stanie się sztywna i szklista.Przy pomocy rękawa cukierniczego wycisnąć na kremie rozetki z piany. Bezę opalić palnikiem lub zapiec w mocno rozgrzanym piekarniku w opcji opiekanie/grill.Tartę przechowywać w lodówce. Smacznego
kolorowotorcikowobrzeg. Ciasto nakłuwamy widelcem, Na ciasto wylewamy masę śmietanowo-jajeczną, a następnie układamy zielone szparagi, tworząc szachownicę. W każdą kratkę wkładamy zwinięty plasterek szynki, na środku tworzymy jakby rozetkę z pomidora, gdzieniegdzie układamy paski pomidora. Tartę wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 25 minut do zrumienienia spodu, powierzchnia ma pozostać jasna, tylko ścięta. Jeżeli tarta za bardzo będzie się rumienić
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcytryny, postawić ponownie na parze, miksować jeszcze 2 minuty. Następnie masę przestudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, powoli dodawać masę jajeczną.Krem rozsmarować na cieście, a na około wycisnąć rozetki przy pomocy szprycy.Wierzch: 6 połówek brzoskwiń z puszki, słoik wypestkowanych wiśni, 2 galaretki cytrynowe. Owoce odsączyć, rozłożyć na cieście. Galaretki rozpuścić w 800ml wrzątku, ostudzić.Tężejące
Z miłości do słodkościjogurtu i tężejący jogurt wylać na delicje. Rozpuścić żelatynę w 1/4 szklanki wrzątku. Ubić kremówkę, dolać przestudzoną żelatynę i miksować dodając puder. Przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać rozetki. Odstawić na noc do lodówki
Magiczne Życie MartyDodać serek i dosłodzić cukrem pudrem do smaku. Każdy nasączony blat posmarować kremem i posypać startą czekoladą. Wierzch posypać uprażonymi i posiekanymi orzechami. Ja swój tort ozdobiłam wiórkami kokosowymi , rozetkami z pozostałego kremu oraz rozpuściłam czekoladę mleczną i na folię wylewałam ją tak by powstały opłatki czekoladowe
Magiczne Życie MartyZatem dzisiaj zestawienie 5 najważniejszych przepisów na ten dzień :-) 5 przepisów na Tłusty Czwartek, które musisz wypróbować! Pączki Amerykańskie doughnuts czyli pączki z dziurką Oponki serowe Faworki Rozetki Mam nadzieję, że któraś z propozycji zagości na Waszym stole :-).Pozdrawiam i życzę smacznego! Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćdekorację ). Wstawiamy do lodówki i gdy krem nam stwardnieje , wyjmujemy z tortownicy i boki tortu smarujemy resztą kremu. Boki i wierzch tortu posypujemy reszta płatków migdałowych. Wierzch dekorujemy rozetkami z bitej śmietany i herbatnikami. Wstawiamy do lodówki i jemy następnego dnia . Smacznego
Słodkości i nie tylko