czekolada się roztopi. Jeśli polewa będzie bardzo gęsta, proszę dodać jeszcze 1-2 łyżki zagotowanego, gorącego mleka i wymieszać. 8. Gotową polewę wylać na wierzch sernika, wyrównać. Sernik ozdobić rozetkami bitej śmietany i połówkami ciasteczek oreo. Smacznego
Mała Cukierenkazaczną sztywnieć. Wtedy ustawić mikser na najwyższych obrotach i dodawać po łyżce cukier. Powinien się całkowicie rozpuścić. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i wycisnąć rozetki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec ok 20 min do zrumienienia bezy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta
https:KKuchniaMniamtortownicy, ułożyć na paterze i posmarować boki oraz wierzch bitą śmietaną. Pozostałą bitą śmietanę przełożyć do szprycy lub woreczka z metalową końcówką (użyłam końcówki Wilton 1M) i wycisnąć rozetki na wierzchu tortu oraz po bokach (patrz krótki filmik na początku postu). 15. Wierzch tortu udekorować truskawami i plasterkami banana polanego sokiem z cytryny. Tort podawać dobrze schłodzony. Udanych wypieków
Mała Cukierenkawyrównujemy. Wkładamy do lodówki aby masa lekko stężała. Pianka: Cukier mieszamy z usztywniaczem. Śmietankę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier z usztywniaczem. Ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego, robimy rozetki na masie serowej. Schładzamy kilka godzin. Przed podaniem posypujemy kakao. Ciasto ozdobiłam jadalnymi motylami, które możecie zakupić na stronie JUMAZOMA
słodki bratekkażdą przekroiłam na połowę. Czekoladę starłam na tarce do warzyw. Kiedy to wszystko już przygotowałam wyciągnęłam ciasto z lodówki. Wierzch posmarowałam cienko ubitą śmietaną, po bokach wycisnęłam kilka rozetek z bitej śmietany. Resztę powierzchni posypałam startą czekoladą mleczną, a na końcu poukładałam połówki truskawek. Wstawiłam do lodówki na godzinkę do schłodzenia. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujesamo robimy z drugą i trzecią warstwą. Pozostałą śmietaną smarujemy wierzch i boki tortu. Boki tortu możemy obsypać pokruszonym biszkoptem lub płatkami migdałów. Wierzch dekorujemy rozetkami ze śmietany i ozdabiamy wiśniami. Tort schładzamy w lodówce 2-3 godziny. Smacznego
Pyszności Słodkościzacznie tężeć roladę rozwinąć, ściereczkę kuchenną usunąć. Rozsmarować przygotowany krem, zwinąć ponownie i odstawić do schłodzenia. Ubić pozostałe 100 g bitej śmietany. Oprószyć roladę cukrem pudrem z ksylitolu, przybrać rozetkami bitej śmietany, plasterkami mango i posiekanymi orzeszkami pistacjowymi
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!serniku. Amaretto wymieszać z kawą, w mieszance moczyć biszkopty, układać ciasno na kremie. Oprószyć kakao. Resztę kremu przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Wyciskać na biszkoptach dekoracyjne rozetki. Przechowywać w lodówce. Przed podaniem wierzch oprószyć kakao
6niebonasączyć resztą ponczu. 20. Na górę wyłożyć resztę kremu Rocher, rozsmarować na całej jego powierzchni oraz po bokach tortu. 21. Ozdobić wierzch według własnego pomysłu: u mnie są to rozetki z masy śmietanowej, złote cukrowe perełki i literki – stosowne do okazji. 22. Tort schłodzić. 23. Podawać z kawą, przechowywać w lodówce. Smacznego
W mojej kuchniciasto przekroić na trzy blaty. Dolny i środkowy blat posmarować dwiema łyżkami dżemu porzeczkowego i porcją kremu, przykryć górnym blatem. Wierzch i boki posmarować kremem, z reszty kremu wycisnąć rozetki. Boki posypać wiórkami czekoladowymi, na wierzchu ułożyć czekoladowe jajka. Przed podaniem schłodzić. SMACZNEGO
Kuchenne zapiski Edytypiany stopniowo dodawać po łyżce cukier. Po ostatniej partii zmiksować ok. 1 minutę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Wyciskać niewielkie rozetki. Suszyć w piekarniku w 110-120°C w termobiegu przez 40-45 minut (większe bezy do 60 minut). Smacznego
Pełny talerzKremówkę ubijamy na sztywno i dzielimy na dwie części. Jedną dodajemy do pasty z makrelą druga do pasty z lazurem. Delikatnie łączymy. Pasty przekładamy kolejno do szprycy i wyciskamy rozetki. Dekorujemy gałązkami koperku lub rzeżuchy. Dodane przez: Kloruś
Pyry na Gazmniej więcej 30 minut. Odrobinę ganaszu zostawiamy do dekoracji, resztę podgrzewamy w mikrofalówce w celu uzyskania konsystencji polewy. Rozpuszczony ganasz mieszamy. Schłodzone ciasto oblewamy podgrzanym ganaszem. Następnie ciasto dekorujemy rozetkami za pomocą papierowego kornetu z ganaszem czekoladowym. Na mazurku układamy dekorację z suszonych i kandyzowanych owoców, pistacji i migdałów. SMACZNEGO!!! Przepis pochodzi z książki "Cukiernia Lidla" Pawła Małeckiego
Malinowo w kuchnirozcinamy na pół, wydrążamy. Miąższ awokado, groszek, żółtka i ser miksujemy na gładka masę. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy rozetki w miejsca po żółtkach. Posypujemy mielonymi płatkami papryki
Pyry na Gazszklanek lub pucharków układamy warstwę pokruszonych biszkoptów, masę kawową, warstwę biszkoptów, masę waniliową, biszkopty i masę kawową. Pozostałą masę waniliową przekładamy do rękawa cukierniczego, dekorujemy wierzch każdego deseru robiąc rozetkę, dekorujemy dekoracjami z czekolady. Desery wstawiamy do lodówki żeby się mocno schłodziły
Bajeczna Kuchnia