rozetki - 693 przepisów (strona:31/47)

Millefeuille z kremem czekoladowym 159

płynnej masy, wlać do masy śmietanowej, delikatnie i krótko zmiksować tylko do połączenia. Tak powstały krem przełożyć do szprycy cukierniczej z ozdobną końcówką w kształcie gwiazdy lub kwiatka, wyciskać rozetki kremu na jeden francuski prostokąt docisnąć drugim ciastkiem, znów wycisnąć porcję kremu przykryć ostatnim trzecim blatem ciasta francuskiego. Lukier: Cukier puder utrzeć z mlekiem na jednolitą gładką gęstą konsystencję polukrować

Wanilia i Kardamon
Tort holenderski z kremem Chanitylly i wiśniami 192

wierzch. Z trójkątów polukrowanego ciasta ułożyłam na kremie wierzch tortu. Tort wstawiłam do lodówki na około 3 godziny. Zdjęłam obręcz tortownicy i odłożonym kremem posmarowałam boki tortu. Wierzch udekorowałam rozetkami ubitej śmietanki i wiśniami. Gotowy tort ponownie wstawiłam do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Tort wyjęłam z lodówki i pokroiłam go na porcje nacinając w miejscach gdzie łączyły się

Kuchnia u Krysi
mini torciki z mandarynką 119

budynie i ugotować na gęsto i wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem, na końcu dodać startą czekoladę. Krem przełożyć do szprycy. Na połowę kółeczek z ciasta wyciskać po kilka rozetek krem, ułożyć dwie cząstki mandarynki i przykryć resztą krążków. Na wierzch także wycisnąć krem i udekorować mandarynką. Przed podaniem można jeszcze udekorować cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mini sucharki imprezowe 429

talerzu. Plastry wędzonego łososia rozdzielamy, kroimy na mniejsze części (mniej więcej wielkości naszych sucharków). Na każdy sucharek dajemy porcję wędzonego łososia. Serek kanapkowy przekładamy do szprycy. Robimy serkowe rozetki. Rzodkiewki myjemy, kroimy na grubsze półplasterki. Rzodkiewkę wkładamy w serek, dekorujemy szczypiorkiem. Z podanych proporcji wychodzi taka ilość, jak widać na zdjęciu (no może 1-2 sztuk brakuje;) Jeśli chcecie można

Smaki Na Talerzu
PIECZONA FIGA NA ZBOŻOWYCH CIASTKACH 142

Żaroodporne naczynia na tartaletki wyłożyć na dnie masą ciasteczkową. Figi umyć i ponacinać od spodu "w gwiazdkę" na około 16 kawałków, dochodząc prawie do ogonka. Ponacinaną figę rozłożyć w rozetkę na ciastkach. W garnuszku rozpuścić miód z sokiem z  cytryny i rozmarynem. Powstałym syropem posmarować figi przy pomocy pędzelka. Piec 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kuchnia w opałach
Tort śliwkowo-czekoladowy i 5 urodziny bloga 153

wierzch nałożyć drugą część ciasta. Na nią wyłożyć 1/3 kremu, rozsmarować i przykryć ostatnim blatem biszkoptu. Cały tort posmarować kremem. Boki tortu udekorować posiekanymi orzechami a wierzch ozdobić rozetkami z kremu. Gorzką czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią środek tortu. Ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin

My simple kitchen
Tort serowy z malinami i ciasteczkami oreo bez pieczenia 869

galaretka stężeje. 9. Schłodzony sernik ostrożnie wyjąć z blaszki (oddzielić nożem ciasto od brzegów tortownicy, patrz FILM ) i położyć na paterze. Wierzch sernika ozdobić odrobiną bitej śmietany, robiąc rozetki i pokruszonymi ciasteczkami, malinami . Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl

Mała Cukierenka
Ciasto orzechowe cappuccino 673

umieszczamy nad garnkiem z wrzątkiem,mieszamy do połączenia się składników. polewę wylewamy na ciasto i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Można również udekorować ciasto według własnej inwencji :) Ja zrobiłam rozetki z masy i powkładałam w nie połówki orzechów. Ciasto powinno poleżeć noc w lodówce. Jest pyszne,wilgotne i aromatyczne Polecam gorąco

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik z awokado bez pieczenia 131

miksując. Wylej masę serową na schłodzony spód, wygładź powierzchnię i wstaw do lodówki na dwie godziny. Zimny i zastygnięty sernik udekoruj startą skórką z limonki i bitą śmietaną, wyciskając rozetki za pomocą rękawa cukierniczego.   The post Sernik z awokado bez pieczenia appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Torcik porzeczkowy 197

połączenia. --> Wykonanie: --> Każdy przekrojony biszkopt* przekładamy kremem porzeczkowym (trochę kremu odkładamy do dekoracji i obsmarowania boków torcików. --> Torcik składamy w "piramidę" boki delikatnie smarujemy kremem. Pozostałym kremem robimy rozetki, a całość dekorujemy świeżymi gałązkami porzeczek. --> Smacznego Notatki *Biszkopt możemy delikatnie nasączyć np. sokiem z porzeczek rozcieńczonym z wodą, lub herbatą z dodatkiem soku z cytryny Post Torcik porzeczkowy pojawił się

Marta Gotuje
Mini torciki kokosowe z owocami i krystaliczną galaretką 167

mini torcików smarujemy cienko konfiturą z porzeczki, nakładamy porcję kremu, dociskamy wierzchem biszkopcików, boki smarujemy kremem obtaczamy w wiórkach kokosowych wymieszanych z orzechami, z reszty kremu  robimy ozdobne rozetki na wierzchu torcików, posypujemy wymieszanymi owocami i polewamy tężejącą galaretką. Wkładamy na całą noc do lodówki, na 15 minut przed podaniem wyciągamy z lodówki aby torciki zmiękły.  Podajemy. Cukier

Wanilia i Kardamon
Koktajl truskawkowy słodzony bananem 270

połamanym na mniejsze części bananem. Zmiksuj na gładko. Wlej kefir i zmiksuj do połączenia. Ewentualnie dodaj jeszcze cukru pudru, jeśli chcesz mieć słodszy koktajl. Rozlej do wysokich szklanek, udekoruj rozetką bitej śmietany i truskawkami. Od razu podawaj

Anioszek w kuchni
Koktajl truskawkowy słodzony bananem 303

połamanym na mniejsze części bananem. Zmiksuj na gładko. Wlej kefir i zmiksuj do połączenia. Ewentualnie dodaj jeszcze cukru pudru, jeśli chcesz mieć słodszy koktajl. Rozlej do wysokich szklanek, udekoruj rozetką bitej śmietany i truskawkami. Od razu podawaj

Anioszek w kuchni
Tort „Owocowy Raj” 420

paterze. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem z wanilią, fixem. Posmarować nią boki i wierzch tortu. Ze śmietanki, która nam zostanie po wyrównaniu brzegów zrobić rozetki na wierzchu tortu (śmietankę przełożyłam do woreczka z metalową końcówką Wilton M1). Ciasto ozdobić pokrojonym ananasem, malinami, jeżynami i kawałeczkami kiwi. 12. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, dodać

Mała Cukierenka
Rabarbarowe róże 160

trzeba już polować, kupisz go bez problemu. Do przygotowania tych bułeczek nie kroimy rabarbaru tradycyjnie w kostkę, ale wzdłuż w długie paski. Po zwinięciu ciasta i upieczeniu tworzą rozetki na kształt róży. Pod taką właśnie nazwą znalazłam przepis. Najładniej się prezentuje i jest bardzo smaczny rabarbar malinowy, niestety jak do tej pory jeden, jedyny raz go upolowałam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!