rozpuszczamy w 1 łyżce ciepłej wody i mieszamy dokładnie z masą. Chłodzimy min. 1 godzinę. 7. Schłodzony krem przekładamy do rękawa cukierniczego. Szprycą (końcówka Wilton 160) wyciskamy zgrabne rozetki, rozpoczynając od krawędzi kierując się do środka. 8. Czekoladę ciemną siekamy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Silikonową foremkę z guziczkami wypełniamy czekoladą i wyrównujemy. Wkładamy na 10 minut
vaniliowoczekoladowaśrodka. Całość smarujemy kremami tak żeby wierzch był ciemny, trochę białej masy odkładamy do dekoracji. Boki obsypujemy pokruszonymi ciastkami. Biały krem umieszczamy w worku cukierniczym i wyciskamy rozetki. Pomiędzy nie wykładamy pokrojoną galaretkę i dowolnie dekorujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki. MAŁA RADA : Żeby prace nad naszym tortem poszły sprawnie niebieską galaretkę, ciasto jak i budyń najlepiej sobie przygotować dzień
Pani na deserdekorację ). Wstawiamy do lodówki i gdy krem nam stwardnieje , wyjmujemy z tortownicy i boki tortu smarujemy resztą kremu. Boki i wierzch tortu posypujemy reszta płatków migdałowych. Wierzch dekorujemy rozetkami z bitej śmietany i herbatnikami. Wstawiamy do lodówki i jemy następnego dnia. Smacznego
Różne smaki w kuchniCzekoladę deserową rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy następnie łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy całość na puszystą masę trzepaczką. Chłodzimy. 6. Wystudzone ciasto dekorujemy kremem wyciskając zgrabne rozetki. Posypujemy posypką i gotowe
vaniliowoczekoladowaboki tortu. 4. Dekoracja: Czekoladę łamiemy na małe kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nią boki tortu. Odłożoną masą za pomocą ozdobnej rozetki dekorujemy tort. Na koniec układamy czekoladki według uznania. 5. Podanie: Tak przygotowany tort chłodzimy kilka godzin w lodówce lub całą noc. Po tym czasie kroimy i podajemy. 6. Smacznego. Rady: Szklanka
Izabelawkuchniubijamy z mlekiem aż będzie puszysta. Następnie dodajemy płynną wystudzoną czekoladę i dokładnie ubijamy. 6. Dekorowanie: Śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego i za pomocą ozdobnej końcówki wciskamy według uznania rozetki na wierzchu tortu. Wafelek bardzo drobno kruszymy i obtaczamy nim boki tortu, lekko dociskamy go do kremu. 7. Podanie: Tak przygotowany tort wstawiamy do lodówki do schłodzenia na kilka godzin
Izabelawkuchniubijamy na sztywno, dodajemy płynną żelatynę, kakao i cukier puder według uznania dokładnie ubijamy. 5. Ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Następnie na pokrojonym serniku wyciskamy rozetki według uznania. 6. Czekolady ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nimi sernik, dekorujemy również cukrową posypką. 7. Sernik jest gotowy do podania. Życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania
Izabelawkuchnigalaretkę i chwilę miksujemy, ważne, żeby nie było grudek, ponieważ źle się ją będzie wyciskało. 5. Dekoracja: Piankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy na torcie rozetki według uznania. Następnie dekorujemy dowolnie posypką cukrową. 6. Podanie: Tort wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin lub całą noc. Po tym czasie kroimy i podajemy. 7. Smacznego. Rady
Izabelawkuchniprzekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Następnie każdy krążek smarujemy powidłem i pianką, smarujemy również boki tortu, wierzch również smarujemy powidłem, na koniec za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy rozetki według uznania. 4. Dekoracja: Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i obtaczamy nią boki tortu. A wierzch dekorujemy cukrową posypką. 5. Tak wykonany tort wstawiamy do lodówki do stężenia
Izabelawkuchniproszku i chwilę ubijamy. Następnie przekładamy ją do rękawa cukierniczego 5. Dekoracja: Następnie przełożoną pianką do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką wyciskamy na pokrojonych kawałkach sernika rozetki według uznania. Następnie dekorujemy dowolnie posypką cukrową. 6. Podajmy i smacznego życzę. Rady: Ser można użyć inny, ale trzeba go zmielić co najmniej trzy razy. Szklanka do odmierzania składników o pojemności
Izabelawkuchnirękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 5. Dekorowanie: Do rożków waflowych wkładamy kulki kokosowe i układamy je na torcie i wokół tortu. Śmietanką w rękawie cukierniczym wyciskamy wokół tortu rozetki, jeśli zastanie nam śmietanki to można jeszcze udekorować rożki lodowe. Następnie tort dekorujemy posypkami cukrowymi i wstawiamy do lodówki do stężenia na co najmniej kilka godzin. 6. Podanie: Gotowy tort kroimy
Izabelawkuchnibiszkopt,krem,spód,krem,biszkopt,krem,spód,krem i biszkopt :) Tort smarujemy kremem,boki obtaczamy startą gorzką czekoladą. Do części pozostałej masy dodajemy troszkę kakao i dekorujemy dookoła rozetkami raz żółta raz kakaowa . Z masy wyciskamy coś na kształt pszczółek,kakaową robimy im paski i czółki,płatki migdałowe to skrzydełka. Tort powinien postać w lodówce co najmniej
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupłynnej masy, wlać do masy śmietanowej, delikatnie i krótko zmiksować tylko do połączenia. Tak powstały krem przełożyć do szprycy cukierniczej z ozdobną końcówką w kształcie gwiazdy lub kwiatka, wyciskać rozetki kremu na jeden francuski prostokąt docisnąć drugim ciastkiem, znów wycisnąć porcję kremu przykryć ostatnim trzecim blatem ciasta francuskiego. Lukier: Cukier puder utrzeć z mlekiem na jednolitą gładką gęstą konsystencję polukrować
Wanilia i Kardamonwierzch. Z trójkątów polukrowanego ciasta ułożyłam na kremie wierzch tortu. Tort wstawiłam do lodówki na około 3 godziny. Zdjęłam obręcz tortownicy i odłożonym kremem posmarowałam boki tortu. Wierzch udekorowałam rozetkami ubitej śmietanki i wiśniami. Gotowy tort ponownie wstawiłam do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Tort wyjęłam z lodówki i pokroiłam go na porcje nacinając w miejscach gdzie łączyły się
Kuchnia u Krysibudynie i ugotować na gęsto i wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem, na końcu dodać startą czekoladę. Krem przełożyć do szprycy. Na połowę kółeczek z ciasta wyciskać po kilka rozetek krem, ułożyć dwie cząstki mandarynki i przykryć resztą krążków. Na wierzch także wycisnąć krem i udekorować mandarynką. Przed podaniem można jeszcze udekorować cukrem pudrem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia