rozetki - 693 przepisów (strona:30/47)

TORT CZEKOLADOWY 151

środka. Całość smarujemy kremami tak żeby wierzch był ciemny, trochę białej masy odkładamy do dekoracji. Boki obsypujemy pokruszonymi ciastkami. Biały krem umieszczamy w worku cukierniczym  i wyciskamy rozetki. Pomiędzy nie wykładamy pokrojoną galaretkę i dowolnie dekorujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki. MAŁA RADA : Żeby prace nad naszym tortem poszły sprawnie niebieską galaretkę, ciasto jak i budyń najlepiej sobie przygotować dzień

Pani na deser
Francuski tort Malakoff 199

dekorację ). Wstawiamy do lodówki i gdy krem nam stwardnieje , wyjmujemy z tortownicy i boki tortu smarujemy resztą kremu. Boki i wierzch tortu posypujemy reszta płatków migdałowych. Wierzch dekorujemy rozetkami z bitej śmietany i herbatnikami. Wstawiamy do lodówki i jemy następnego dnia. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Dyniowa kostka z cytrusami ( bez glutenu) 176

Czekoladę deserową rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy następnie łączymy z serkiem mascarpone. Ubijamy całość na puszystą masę trzepaczką. Chłodzimy.  6. Wystudzone ciasto dekorujemy kremem wyciskając zgrabne rozetki. Posypujemy posypką i gotowe

vaniliowoczekoladowa
Tort urodzinowy z czekoladkami. 190

boki tortu. 4. Dekoracja: Czekoladę łamiemy na małe kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, następnie przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy nią boki tortu. Odłożoną masą za pomocą ozdobnej rozetki dekorujemy tort. Na koniec układamy czekoladki według uznania. 5. Podanie: Tak przygotowany tort chłodzimy kilka godzin w lodówce lub całą noc. Po tym czasie kroimy i podajemy. 6. Smacznego. Rady: Szklanka

Izabelawkuchni
Tort biszkoptowy z kremem budyniowym, ananasem i drugi rok bloga. 172

ubijamy z mlekiem aż będzie puszysta. Następnie dodajemy płynną wystudzoną czekoladę i dokładnie ubijamy. 6. Dekorowanie: Śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego i za pomocą ozdobnej końcówki wciskamy według uznania rozetki na wierzchu tortu. Wafelek bardzo drobno kruszymy i obtaczamy nim boki tortu, lekko dociskamy go do kremu. 7. Podanie: Tak przygotowany tort wstawiamy do lodówki do schłodzenia na kilka godzin

Izabelawkuchni
Czekoladowy sernik na herbatnikach. 166

ubijamy na sztywno, dodajemy płynną żelatynę, kakao i cukier puder według uznania dokładnie ubijamy. 5. Ubitą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Następnie na pokrojonym serniku wyciskamy rozetki według uznania. 6. Czekolady ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy nimi sernik, dekorujemy również cukrową posypką. 7. Sernik jest gotowy do podania. Życzę smacznego. Rady: Szklanka do odmierzania

Izabelawkuchni
Tort biszkoptowo - kokosowy z cytrynową pianką. 141

galaretkę i chwilę miksujemy, ważne, żeby nie było grudek, ponieważ źle się ją będzie wyciskało. 5. Dekoracja: Piankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wyciskamy na torcie rozetki według uznania. Następnie dekorujemy dowolnie posypką cukrową. 6. Podanie: Tort wstawiamy do lodówki do stężenia na kilka godzin lub całą noc. Po tym czasie kroimy i podajemy. 7. Smacznego. Rady

Izabelawkuchni
Tort biszkoptowy z powidłem i cytrynową pianką. 148

przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Następnie każdy krążek smarujemy powidłem i pianką, smarujemy również boki tortu, wierzch również smarujemy powidłem, na koniec za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy rozetki według uznania. 4. Dekoracja: Czekoladę ścieramy na tarce o dużych oczkach i obtaczamy nią boki tortu. A wierzch dekorujemy cukrową posypką. 5. Tak wykonany tort wstawiamy do lodówki do stężenia

Izabelawkuchni
Sernik z mlekiem w proszku na kruchym cieście. 205

proszku i chwilę ubijamy. Następnie przekładamy ją do rękawa cukierniczego 5. Dekoracja:   Następnie przełożoną pianką do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką wyciskamy na pokrojonych kawałkach sernika rozetki według uznania. Następnie dekorujemy dowolnie posypką cukrową. 6. Podajmy i smacznego życzę. Rady: Ser można użyć inny, ale trzeba go zmielić co najmniej trzy razy. Szklanka do odmierzania składników o pojemności

Izabelawkuchni
Tort ,, Lodowy'' 188

rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 5. Dekorowanie: Do rożków waflowych wkładamy kulki kokosowe i układamy je na torcie i wokół tortu. Śmietanką w rękawie cukierniczym wyciskamy wokół tortu rozetki, jeśli zastanie nam śmietanki to można jeszcze udekorować rożki lodowe. Następnie tort dekorujemy posypkami cukrowymi i wstawiamy do lodówki do stężenia na co najmniej kilka godzin. 6. Podanie: Gotowy tort kroimy

Izabelawkuchni
Tort pszczółka-z miodowymi spodami,biszkoptem i kremem 243

biszkopt,krem,spód,krem,biszkopt,krem,spód,krem i biszkopt :) Tort smarujemy kremem,boki obtaczamy startą gorzką czekoladą.  Do części pozostałej masy dodajemy troszkę kakao i dekorujemy dookoła rozetkami raz żółta raz kakaowa .  Z masy wyciskamy coś na kształt pszczółek,kakaową robimy im paski i czółki,płatki migdałowe to skrzydełka. Tort powinien postać w lodówce co najmniej

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Millefeuille z kremem czekoladowym 190

płynnej masy, wlać do masy śmietanowej, delikatnie i krótko zmiksować tylko do połączenia. Tak powstały krem przełożyć do szprycy cukierniczej z ozdobną końcówką w kształcie gwiazdy lub kwiatka, wyciskać rozetki kremu na jeden francuski prostokąt docisnąć drugim ciastkiem, znów wycisnąć porcję kremu przykryć ostatnim trzecim blatem ciasta francuskiego. Lukier: Cukier puder utrzeć z mlekiem na jednolitą gładką gęstą konsystencję polukrować

Wanilia i Kardamon
Tort holenderski z kremem Chanitylly i wiśniami 224

wierzch. Z trójkątów polukrowanego ciasta ułożyłam na kremie wierzch tortu. Tort wstawiłam do lodówki na około 3 godziny. Zdjęłam obręcz tortownicy i odłożonym kremem posmarowałam boki tortu. Wierzch udekorowałam rozetkami ubitej śmietanki i wiśniami. Gotowy tort ponownie wstawiłam do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Tort wyjęłam z lodówki i pokroiłam go na porcje nacinając w miejscach gdzie łączyły się

Kuchnia u Krysi
mini torciki z mandarynką 156

budynie i ugotować na gęsto i wystudzić. Zimny budyń utrzeć z masłem, na końcu dodać startą czekoladę. Krem przełożyć do szprycy. Na połowę kółeczek z ciasta wyciskać po kilka rozetek krem, ułożyć dwie cząstki mandarynki i przykryć resztą krążków. Na wierzch także wycisnąć krem i udekorować mandarynką. Przed podaniem można jeszcze udekorować cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mini sucharki imprezowe 469

talerzu. Plastry wędzonego łososia rozdzielamy, kroimy na mniejsze części (mniej więcej wielkości naszych sucharków). Na każdy sucharek dajemy porcję wędzonego łososia. Serek kanapkowy przekładamy do szprycy. Robimy serkowe rozetki. Rzodkiewki myjemy, kroimy na grubsze półplasterki. Rzodkiewkę wkładamy w serek, dekorujemy szczypiorkiem. Z podanych proporcji wychodzi taka ilość, jak widać na zdjęciu (no może 1-2 sztuk brakuje;) Jeśli chcecie można

Smaki Na Talerzu