Millefeuille z kremem czekoladowym

Millefeuille z kremem czekoladowym

Millefeuille z kremem czekoladowym

Przepis na : deser

Millefeuille to deser składajacy się z upieczonego ciasta francuskiego, znaczy „tysiąc płatków” w oryginale przekładamy kremem waniliowym, ja zrobiłam swoją wersję i przełożyłam go kremem czekoladowym wyciskanym przez szprycę cukierniczą, choć jest czasochłonny efekt smakowy jest tego wart. Cudownie wygląda i tak samo smakuje. To wymarzony wypiek dla wielbicieli napoleonek i innych warstwowych  kremowych ciast. Spody: 1 arkusz ciasta francuskiego świeżego Krem czekoladowy: 25 dag mascarpone 25 dag śmie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Wanilia i KardamonWanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krem, ciasto, ciasto francuskie, ciastka , ciasteczka, deser, desery, krem czekoladowy, ciastka kremówki, czekolada, lukier , mascarpone, ciasto francuskie, warstwowa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, krem mascarpone, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciastka z ciasta francuskiego, ciastka orzechowe, deser z mascarpone, ciasteczka waniliowe, ciasta z masa, szybkie ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, czekoladowe ciasteczka

Inne przepisy z Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.