rozetki - 693 przepisów (strona:21/47)

Naleśniki z bananami i kajmakiem – Banoffee 90

połączenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Umieszczamy w rękawie cukierniczym z ozdobną tylką. Naleśniki smarujemy cienko (!) masą kajmakową z mascarpone. Układamy na niej pokrojone banany. Zwijamy. Wierzch dekorujemy rozetkami śmietanowymi. Posypujemy borówkami

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka mięsno-ziemniaczana 85

dodajemy łyżkę masła oraz żółtko rozbełtane w mleku. Dokładnie mieszamy, ziemniaki nie mogą być zbyt rzadkie. Przekładamy na mięso i równo rozsmarowujemy. Możecie użyć rękawa cukierniczego wtedy wyjdą ładne rozetki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekamy około 30-35 minut, aż ziemniaki się zrumienią. Smacznego. zapiekanka mięsno ziemniaczana to co lubie gotuje i polecam Artykuł Zapiekanka mięsno

To co lubię - gotuję i polecam
Wielkanocny torcik chrzanowy z jajem 91

nieco majonezu. Odłożyć 4-5 łyżek masy do dekoracji. Do reszty gotowej masy dodać potarkowaną wcześniej szynkę i wymieszać. Tak przygotowaną pastą przełożyć blaty ciasta francuskiego. Górę ciasta ozdobić rozetkami z pasty oraz ugotowanymi na twardo jajeczkami przepiórczymi oraz koperkiem. Przygotowanie ciasta: 2 opakowania ciasta francuskiego 1 roztrzepane jajko Kilka łyżeczek płatków migdałowych Oba ciasta rozwinąć i nałożyć jedno

W garach u Gosi
Tort czekoladowy z czarną porzeczką 120

family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} U mnie kremowe rozetki, po między którymi ułożyłam niewielkie ilości konfitury porzeczkowej( zapomniałam zrobić zdjęcie). Całość polana czekoladą ( czekolada deserowa ze śmietanką) i posypana krokandem migdałowym

W garach u Gosi
PYSZNY SERNIK OREO + FILMIK 178

upieczeniu sernik studzimy 1 godzinę, przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.  Zimną śmietanę ubijamy z cukrem, następnie wsypujemy śmietanfix, miksujemy.  Na zimny sernik rozkładamy śmietanę, robimy małe rozetki i układamy w nich po połowie ciasteczek. Sernik chłodzimy.                                          Zapraszam

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort JAGODOWY i Drip Cake 150

Wierzch: 18. Śmietankę wlać do miski, dodać cukier puder, fix i ubić. 19. Śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego z metalową tylką Wilton 1M i na torcie zrobić ozdobne rozetki, patrz FILM . Na koniec tort posypać jagodami. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha

Mała Cukierenka
Tort czekoladowo - śmietankowy 125

śmietanę ubiłam z cukrem waniliowym i śmietan - fixami na sztywny krem. Połową śmietany posmarowałam wierzch tortu, a resztę przełożyłam do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wycisnęłam rozetki na wierzchu tortu dookoła. Czekoladę starłam na tarce na drobnych oczkach i posypałam środek tortu. Przed podaniem tort udekorowałam wiśniami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów

Waniliowe Improwizacje
Muffinki z bananem, sezamem i bitą śmietaną 130

ładnego zrumienienia się i suchego patyczka. Upieczone muffinki dokładnie studzimy. 4. Dekoracja: Śmietankę ,,Śnieżkę'' ubijamy na puszystość z zimnym mlekiem. Przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobą tylką i wyciskamy rozetki. Na koniec posypujemy cukrową posypką. 5. Podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek. Można z bitą śmietaną schłodzić

Izabelawkuchni
Keto ciasto z musem czekoladowym i truskawkami (Paleo, LowCarb, Vegan) 166

stewią jeśli jest taka potrzeba. Wyłożyć masę na ciasto i schować do lodówki na ok. 30 minut. Truskawki pokroić w plastry i udekorować wierzch ciasta układając je w formie rozetki. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 161 kcal Tłuszcz: 14,3 g Węglowodany: 3,2 g Błonnik 0,2 g Białko 2,8 g Do zrobienia powyższego

Modern Cave Girl
Ciasto ptysiowe 124

smarujemy masłem, a następnie oprószamy mąką. Do rękawa cukierniczego wyposażonego w końcówkę gwiazdkę o dużej średnicy przekładamy ciasto. Na przygotowaną blachę wyciskamy dowolne kształty, a mogą to być rozetki o średnicy około 3 cm będą idealne na ptysie z kremem lub długie słomki, małe groszki lub podłużne eklerki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st C z termoobiegiem przez

SprawdzonaKuchnia.pl
Chrust 87

Tłusty czwartek! Dla niektórych jest to najwspanialszy dzień w roku, no może zaraz po Bożym Narodzeniu. Co pieczecie w tym dniu pączki , oponki serowe , churros , a może rozetki bezglutenowe ? Najlepiej wszystko, ale kto siedziałby dziś cały dzień w kuchni. Jeśli nie macie wprawy w pieczeniu pączków lub czasu na ich przygotowanie to skuście się na chrust . Chrust jest bardzo łatwy

SprawdzonaKuchnia.pl
Bezowe serce z truskawkami 115

bardzo sztywna. Następnie dodać mąkę, ocet i całość dokładnie zmiksować. 2. Gotową bezę przełożyć do rękawa cukierniczego i na papierze do pieczenia (wcześniej narysować ołówkiem kształt serca) wyciskając rozetki bezowe jedna obok drugiej aby utworzyć bezowe serce. 3. Bezę wstawić do piekarnika nagrzanego do 110 stopni i piec przez około 90-100 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort TRUSKAWKOWY z kremem jogurtowym i DRIP CAKE 1030

trocie. Następnie jeszcze troszkę czekolady możemy wycisnąć przy brzegu ciasta, ale bardzo mało (może nam troszkę czekolady zostać). 18. Odłożoną śmietanką w rękawie cukierniczym dekorujemy wierzch tortu, robiąc rozetki, patrz FILM . Brzeg tortu dekorujemy posiekanymi pistacjami. Jeśli tort nie stał jeszcze całą noc w lodówce, to tak udekorowany wstawiamy na całą noc. 19. Przed podaniem tort dekorujemy połówkami truskawek. Udanych

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania