rozetki - 693 przepisów (strona:17/47)

Drożdżówka z tortownicy z jabłkowych podkówek 62

trzy rzędy.  W środek wkładamy kuleczke ciasta. Wierzch smarujemy mlekiem.  Tak wypełnioną tortownicę ponownie wstawiamy  do wyrośniecia w piekarniku, do 50 stopni.  Gdy rozetka podrośnie prawie na wysokość formy, zwiększamy temperaturę do 180 stopni,  i od momentu jej osiągnięcia, pieczemy drożdżowiaka na rumiano, około 25 minut. Jeśli wcześniej zacznie się niepokojąco rumienić - wierzch możemy przykryć

Kronika Piekarnika
Pyszny tort truskawkowy dla ukochanej osoby 98

Śmietankę wlać do miski, dodać fix, cukier puder i ubić. Przełożyć ją do rękawa cukierniczego z tylką lub do szprycy (użyłam tylki Wilton 1M) i udekorować wierzch tortu, robiąc rozetki przy serduszku oraz na dole, przy brzegu tortu, patrz FILM . 16. Do zrobienia literek użyłam silikonowej foremki. Należy nałożyć do niej troszkę marcepanu, usunąć jego nadmiar i wyjąć literkę, patrz

Mała Cukierenka
Tort cytrynowy 109

boki tortu ubitą śmietaną (można ją ubić dopiero w momencie chłodzenia się tortu). Resztę kremu budyniowego przełożyłam do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wycisnęłam małe rozetki wokół tortu na wierzchu i malutkie gwiazdki u nasady tortu. Dodatkowo udekorowałam swój tort rozpuszczoną na parze czekoladą gorzką oraz cukierkami w kształcie malinek. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Tort czekoladowy - cappuccino 91

resztą kremu cappuccino, zostawiając jedną łyżkę na posmarowanie boków). Tort wstawiłam do lodówki żeby masa stężała. Następnie zdjęłam obręcz tortownicy i posmarowałam boki. Resztą kremu czekoladowego zrobiłam rozetki na torcie. Tort dodatkowo ozdobiłam kolorowymi czekoladkami. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Tarta cytrusowa z prażonymi płatkami migdałowymi i opalaną bezą 96

koloru. Zestawić z ognia wystudzić. Białko jaja ubić z cukrem pudrem na gęstą sztywną masę, przełożyć do szprycy cukierniczej z tylką z końcówką gwiazdki. Na zastygłej masie cytrusowej wyciskać rozetki wg uznania, bezę opalić palnikiem do creme brulee lub inną kuchenną opalarką. Tartę na koniec udekorować płatkami migdałów. Włożyć na całą noc do lodówki. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
TORT KIWI 106

rantu. Cienką warstwą bitej śmietany smarujemy górę tortu. Bitą śmietanę przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką nr: 1M i dekorujemy górę tortu robiąc fale oraz dół tortu robiąc rozetki. Na środek tortu wykładamy kiwi pokrojone w plastry. | TUTAJ   znajdziesz inne moje przepisy na  t orty . Obserwuj  RITA creative  na   INSTAGRAMIE Jeżeli interesuje Cię

RITA food channel
PTASIE GNIAZDO wielkanocna babka szpinakowa 79

dodajemy ostudzony budyń. Miksujemy krótko do połączenia składników.  Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką 1M. 3.) SKŁADANIE CIASTA I DEKORACJA : Na pierwszy blat ciasta nakładamy krem robiąc rozetki. Krem nakładamy przy brzegach ciasta, a w środku tylko sporadycznie ( patrz. video ). Przykrywamy drugim blatem ciasta i nakładamy krem tym samym sposobem co wcześniej. Przykrywamy trzecim blatem i nakładamy krem

RITA food channel
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną (BEZ MĄKI) 78

następnie kroimy na dwa blaty. Bardzo zimną śmietanę ubijamy wraz z cukrem / erytrytolem na sztywno, dodajemy skórkę z cytryny, delikatnie mieszamy. Przekładamy ciasto śmietaną, na wierzchu dekorujemy małymi rozetkami (lub kleksami), oraz owocami i miętą.   Opcjonalnie można też ciasto polać polewą czekoladową (łyżka kakao, duża łyżka masła, odrobina woda, cukier puder / erytrytol) - wszystko razem podgrzewamy na małym ogniu, mieszamy

Lena Gotuje
Sernik z bezą. Idealny na święta. 83

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie dodajemy cukier i ubijamy do czasu aż się rozpuści. Na końcu dodajemy mąkę, mieszamy. Beze przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki, jedna obok drugiej na wierzchu sernika.  Pieczemy jeszcze około 15 - 20 minut w temp 160C. uważać aby beza się nie spaliła. Schłodzić, podawać. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto Oreo z bananami 170

możemy odłożyć kilka łyżek kremu, aby zrobić dekorację na wierzchu ciasta) *** *** Na krem wykładamy drugi blat ciasta *** *** Całość przykrywamy odłożoną wcześniej częścią kremu śmietankowego *** *** Na górze ciasta możemy wykonać rozetki z kremu Oreo, lub posypać startą czekoladę albo kakao *** *** Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny przed podaniem *** *** SMACZNEGO ***         Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE

Blog z Apetytem
Krem sułtański śmietankowy z rodzynkami w rumie 75

szampana. Połowę porcji rodzynek rumowych wyłóż na dno pucharków. Następnie tylką wyciśnij 2/3 białej masy śmietankowej, na to wysyp pokruszone beziki, wyłóż całą masę kakaową, a na wierzch wyciśnij rozetkę z pozostałej jasnej masy. Udekoruj pozostałymi alkoholowymi rodzynkami. Uwagi: W wersji dla dzieci rum zastąp mieszaniną wody i soku z cytryny. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Krem su\u0142ta

ProstePesto.pl
Kajmakowe love 94

puszki). Poukładać banany. Udekorować kremem śmietankowo-kajmakowym. Krem śmietankowo-kajmakowym przełożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką 1M i udekorować ciasto, wedle uznania. U mnie są to wysokie rozetki. Krem śmietankowo-kajmakowy Do pozostałego kajmaku dodać 2 łyżki kremu śmietankowego, wymieszać, nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wmieszać to w resztę kremu śmietankowego. Wyjdzie nam krem śmietankowo-kajmakowy. Ciasto wstawić

moj przepis na
Tort podwójnie czekoladowy z gruszkami 74

drugi blat, nasączyć pozostałym ponczem, wyłożyć połowę kremu z gorzkiej czekolady, wyrównać, wyłożyć pozostałą frużelinę, wyrównać. Pozostały krem przekłożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką z małą gwiazdką. Wycisnąć ozdobne rozetki na górze tortu. Resztą kremu wysmarować boki. Jeżeli mamy obrotową paterę przyłożyć nóż do dolnej części tortu, kręcąc paterą i powoli przesuwać nóż do góry, w ten sposób można wygładzić

moj przepis na
Szarlotka z budyniem i pianką 68

już cały cukier się rozpuści dodać sok z cytryny, krótko zmiksować. Na upieczone owoce wyłożyć ubite białka, ja przełożyłam do rękawa cukierniczego, zakończonego tylką 1M (Wiltona) i wyciskałam rozetki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. piec około 10-15 min, do zarumienienia pianki. Uwaga nie wolno uchylać piekarnika podczas pieczenia ciasta z pianką, bo pianka od razu opadnie. Ciasto

moj przepis na
Tort makowo-orzechowy 90

płaską dłoń wysypać trochę zmielonych orzechów, przyłożyć dłoń do boku tortu delikatnie przyciskając, w ten sposób przyozdobić bok tortu. Resztę orzechów wysypać na wierzch tortu. Na wierz tortu wyciskać rozetki, położyć orzeszek. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Tort najlepiej kroić nożem z piłką, zamoczonym we wrzątku. Tort pozostaje stabilny nawet po 6 godzinach przebywania w temperaturze pokojowej, dobrze się

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania