śmietanki kremówki. Wierzch ciasta to czekoladowe ganache, czyli krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Dla ozdoby można wykonać rozetki z bitej śmietany i udekorować je ziarenkami kawy. To ciacho to genialne połączenie najlepszych smaków - prawdziwa rozkosz dla koneserów kawy i czekolady. Dedykowane jest również osobom, które nie przepadają(...)prosto z lodówki jest dość twardy. Bita śmietana (opcjonalnie): Zimną śmietankę kremówkę razem z cukrem pudrem ubijamy mikserem na sztywną masę. Następnego dnia, gdy mamy ochotę możemy udekorować ciasto rozetkami z bitej śmietany. Rada: Gdy nie posiadacie piekarnika z funkcją pary, to dobrze jest włożyć na dno piekarnika naczynie wypełnione wodą, wtedy sernik nie popęka. * źródło inspiracji
Kuchnia MagdaLenyśmietanki kremówki. Wierzch ciasta to czekoladowe ganache, czyli krem czekoladowy powstały z połączenia gorzkiej czekolady ze śmietanką kremówką, który również świetnie się sprawdza jako polewa. Dla ozdoby można wykonać rozetki z bitej śmietany i udekorować je ziarenkami kawy. To ciacho to genialne połączenie najlepszych smaków - prawdziwa rozkosz dla koneserów kawy i czekolady. Dedykowane jest również osobom, które nie przepadają(...)prosto z lodówki jest dość twardy. Bita śmietana (opcjonalnie): Zimną śmietankę kremówkę razem z cukrem pudrem ubijamy mikserem na sztywną masę. Następnego dnia, gdy mamy ochotę możemy udekorować ciasto rozetkami z bitej śmietany. Rada: Gdy nie posiadacie piekarnika z funkcją pary, to dobrze jest włożyć na dno piekarnika naczynie wypełnione wodą, wtedy sernik nie popęka. * źródło inspiracji
Kuchnia MagdaLenykawałki, pozostałe ciasteczka rozdrabniamy przy pomocy np. blendera. Mascarpone, kremówkę i puder miksujemy na gęsty krem. Dodajemy wszystkie ciasteczka i delikatnie mieszamy. składniki na krem maślany do tynkowania i rozetki: 200 g masła w temperaturze pokojowej 180 -200 g mleka skondensowanego słodzonego w temperaturze pokojowej opcjonalnie barwniki spożywcze wykonanie: Masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy powoli mleko skondensowane i miksujemy(...)gładki, gęsty krem. Częścią kremu „tynkujemy” boki i wierzch tortu a do pozostałego kremu dodajemy barwniki i dekorujemy rozetkami. składniki na drip: ok. 30 g czekolady ok. 30 g śmietanki kremówki wykonanie: Śmietankę podgrzewamy, nie doprowadzamy do zagotowania. Do gorącej kremówki dodajemy posiekaną czekoladę, pozostawiamy na chwilkę a następnie mieszamy
Domowy Smak Jedzeniapojawia się tu i tam. Nawet judaszowe srebrniki piękne kwitną na wiosnę i choć nie są jadalne zostawiam je do chwili przekwitnięcia. Potem na nasiona zostawiam tylko kilka sztuk. Rozetki boćwiny (buraka liściowego). Widać, że nie tylko my jesteśmy jej amatorami. Pietruszka samosiejka. :) Rozetki roszponki Rukola niezwykle intensywna w smaku, ta "sklepowa" nie dorasta mojej do pięt! To taka moja
Gotuj Sam!postawić nad parującą wodą w garnku. Mieszaj białka z cukrem i sokiem, aż cukier całkowicie się rozpuści. Ubij potem białka na sztywną pianę. Napełnij cukierniczy rękaw pianą i wyciśnij rozetki. Zrumień rozetki opiekaczem. Jeśli nie masz opiekacza to nagrzej piekarnik na 250ºC i wstaw formę z sernikiem na najwyższy poziom na 2 – 3 minuty. Beza szybko się zrumieni. Pokrój
codojedzeniamojeprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) Pamiętam Wuzetkę jako mała dziewczynka, była pyszna, miała aromat rumowy, mocno nasączona, biszkopt kakaowy, bita śmietana, kakao i rozetka ze śmietany na gorze. Była krojona w duże kwadratowe kawałki… czasami, mama musiała mi pomagać zjeść, bo sama nie dawałam sobie rady. Moja Wuzetka jest nieco inna. Odrobinę alkoholowa, mało słodka, mocno wilgotna(...)blat. Położyć drugi blat, nasączyć pozostałym ponczem. Rozsmarować polewę. Pozostały krem przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką 1 m. Na torcie zrobić nacięcia, sugerujące wielkość porcji. Każdą porcję udekorować rozetką, ułożyć wisienkę. Gotowe. Smacznego! *następnym razem dodam dwie łyżeczki żelatyny, rozpuszczone w 2 łyżkach wrzątku, ponieważ przy krojeniu torcik rozjeżdżał się. *Nowe zdjęcia są z torcikiem w formie o średnicy
moj przepis naobręcz, delikatnie odkleić folię, przełożyć na paterę. Częścią pozostałego kremu posmarować boki tortu, bardzo cienko. Resztą kremu przełożyć do rękawa cukierniczego (u mnie tylka 1 M Wiltona), przyozdobić tort rozetkami, w każdą rozetkę wetknąć wiśnię z nalewki. Czekoladę zetrzeć na dużych oczkach, posypać tort z wierzchu. Tort przechowywać w lodówce. Smacznego
moj przepis natężejącą galaretkę, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki np. na 1 godzinę. Bitą śmietanę ubić na sztywno. Przełożyć do worka cukierniczego zakończonego ozdobną małą gwiazdką. Na serniku wycisnąć rozetki, w każdą rozetkę włożyć umytą i osuszoną truskawkę (bez odrywania szypułki). Deser przechowywać w lodówce. *jeżeli używamy truskawek z kompotu zamiast wrzącej wody może być wrzący kompot :) nic się
moj przepis nalimonki 1/2 limonki pokrojonej w plastry 2 mm. (potrzeba 8 półplasterków) W misie miksera umieścić śmietanę, ubić na sztywno. Przełożyć do rękawa cukierniczego z dekoracyjną tylką. Wycisnąć 8 rozetek. Na tarce o małych oczkach zetrzeć skórkę z limonki. Na każdą rozetkę położyć pół plasterka limonki. Sernik przechowywać w lodówce. Smacznego i zachęcam do odwiedzin Kawiarni STÓŁ, gdzie możecie spróbować tego
moj przepis nawyłożyć drugi blat, mocno nasączyć. Polać polewą czekoladową, wyrównać. Lekko nacinając czekoladową polewę podzielić ciasto na kwadraty, mi wyszło 35 mniejszych porcji. Posypać startą czekoladą. Na każdej porcje wycisnąć rozetkę z bitej śmietany (u mnie tylka 1M Wiltona), na czubku każdej rozetki ułożyć dokładnie dosączoną wisienkę. Odstawić na 2 godziny na najlepiej na całą noc do lodówki, aby się schłodziło
moj przepis nabitej śmietany. Wyłożyć trzeci blat, nasączyć pozostałym ponczem, posmarować cienką warstwą bitej śmietany. Resztę śmietany przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką w kształcie dużej gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć
moj przepis naWitam Kochani, karnawał w pełni, więc zapraszam na ciasteczka rozetki, tym razem pokażę Wam przepis w formie filmu, gdzie jest wszystko pokazane jak je zrobić krok po kroku :) Rozetki to smażone ciasteczka z ciasta. Smaży się je za pomocą specjalnych foremek. Ja swoje foremki mam w domu odkąd w zasadzie pamiętam, nie wiem nawet ile mają lat. Są już
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuCiasto kawowe z nutką amaretto i cappuccino . Na kakaowym biszkopcie, z kremem straciatella oraz galaretką kawową. Udekorowane rozetkami z kremu cappuccino i posypane tartą gorzką czekoladą . Ciasto jest przeznaczone dla osób lubiących kawę . Jak wykonać ciasto kawowe pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a będziesz na bieżąco z nowymi przepisami. CIASTO(...)Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec ubijania dodając cukier. Gdy śmietanka się ubije wsypujemy cappuccino i krótko mieszamy. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i stężałą galaretkę dekorujemy robiąc rozetki. Całość jeszcze posypujemy tartą czekoladą lub kakao. Uwagi: Moim zdaniem ciasto zdecydowanie jest smaczniejsze po dwóch dniach od zrobienia. Po więcej przepisów na ciasta z galaretką zapraszam Tutaj
RITA food channelTort orzechowy z nutellą . Jest to lekki torcik na biszkopcie kakaowo orzechowym, przełożonym kremem nutella, wykończony polewą czekoladową, udekorowany małymi rozetkami i złotymi kuleczkami cukrowymi. Jak zrobić taki tort, krok po kroku, prezentuję w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. TORT ORZECHOWY Z NUTELLĄ SKŁADNIKI: Biszkopt: jajka (6 dużych(...)ilością ponczu i rozprowadzamy 2/3 kremu. Przykrywamy 3 blatem. Tort tynkujemy resztą kremu i wstawiamy do lodówki na około pół godzinki, żeby krem stężał. Polewamy ostudzoną polewą czekoladową, dekorujemy rozetkami z kremu i posypujemy złotymi kuleczkami cukrowymi. Uwaga: Nie stosując się do przepisu i używając innych składników niż te podane w przepisie, ryzykujesz, że torcik Ci nie wyjdzie
RITA food channelmascarpone, cukrem i likierem. Posmaruj częścią śmietany pierwszy placek. Na wierzchu ułóż pokrojone truskawki i przykryj drugim plackiem , bezą do góry. Rękaw cukierniczy napełnij resztą śmietany i wyciśnij rozetki. Między rozetki powciskaj truskawki. Gotowe ciasto włóż do lodówki na godzinę. Po tym czasie pokrój na 12 kwadratów. Smacznego! The post Krajanka tortowa Pinokio appeared first on Blog
codojedzenia