puch. Następnie dodawać stopniowo cały czas miksując gorący syrop, aż do momentu uzyskania masy o sztywnej i lśniącej konsystencji. 4. Dekoracja: Gotową masę przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki, w ten sposób udekorować cytrynowy serniczek. Następnie rozetki bezowe opalić palnikiem i udekorować plasterkami cytryny
Szalona Kuchnia EwelinyPrzypieczone z wierzchu, miękkie w środku i wytwornie wyglądające rozetki to wspaniały ziemniaczany dodatek do obiadu. Składniki: 1kg ziemniaków 2 żółtka sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie: 1. Ziemniaki umyć, ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Lekko przestudzić, obrać i przepuścić przez praskę do ziemniaków. Następnie dodać żółtka, wyrobić masę, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 2. Gotową(...)masę przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki, a następnie wyciskać rozetki na blachę do pieczenia wysmarowaną oliwą i wyłożoną papierem do pieczenia. 3. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20-25 minut
Szalona Kuchnia EwelinyNawet nie pamiętam. Za to ich smak siedział w mojej głowie cały czas i z roku na rok potęgował do tego stopnia, że w końcu, w akcie desperacji zakupiłam rozetkę przez internet. Czemu w akcie desperacji...? Szukałam jej od przeszło 3 lat. Pytałam, zamawiałam w okolicznych sklepach specjalizujących się właśnie w asortymencie z gospodarstwem domowym, ale nijak nikt nie potrafił(...)Gorącą foremkę zanurzamy do ¾ wysokości w przygotowanym cieście i od razu przekładamy na tłuszcz. Gdy boki ciasta zaczną odchodzić od formy, delikatnie ją wyciągamy, a rozetkę smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Usmażone odsączamy na papierowym ręczniku, a przestudzone posypujemy cukrem pudrem lub nakładamy na środek odrobinę ulubionego dżemu. W międzyczasie foremkę ponownie grzejemy w oleju, a gdy jest
Kuchnia w czekoladziezostawiając kilka łyżek do dekoracji). Boki tortu obsypać przygotowaną wcześniej posypką z czekolady i resztek pokruszonego ciasta czekoladowego. Na górze tortu przy pomocy rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką wycisnąć rozetki z pozostawionej masy śmietankowej. W każdą rozetkę wcisnąć kawałeczek czekolady deserowej i wiśni (kandyzowanej lub z syropu)- najlepiej na przemian (patrz zdjęcia). Środek tortu również obsypać czekoladową posypką. Tort schłodzić
Nastoletnie Wypiekaniekremem. 11. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem, kakao i fixem. Przełożyć ją do szprycy lub foliowego woreczka z metalową końcówką (użyłam Wilton M1) i na wierzchu tortu zrobić rozetki ( patrz FILM ). Czekoladową posypką ozdobić brzeg tortu ( patrz FILM ). Małe pierniczki w kształcie bałwanków oprószyłam srebrnym barwnikiem spożywczym w proszku i położyłam je przy rozetkach. Tort ozdobiłam czekoladowymi gwiazdkami, pokruszonymi
Mała Cukierenkacałą noc. Wierzch i boki: 11. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wanilią i fixem. Śmietaną posmarować boki i wierzch tortu ( patrz FILM ), zachowując trochę śmietany na rozetki. 12. Marcepan krótko zagnieść i podsypując cukrem pudrem rozwałkować na grubość około 4mm. Z marcepanu wyciąć pasek o szerokości brzegu tortu i długości równej jego obwodowi. Marcepanowym paskiem obłożyć brzeg(...)tortu ( patrz FILM ). Pozostałą śmietanę przełożyć do foliowego woreczka z tylką (u mnie Wilton 6B) i wierzch tortu ozdobić rozetkami. Na koniec tort udekorować ciasteczkami amaretti, całymi migdałami i odłożonymi uprażonymi płatkami migdałowymi. 13. Migdały do ozdoby tortu udekorowałam srebrnym barwnikiem spożywczym w proszku, który rozmieszałam z odrobiną spirytusu (naniosłam go pędzelkiem patrz FILM ). Udanych wypieków
Mała Cukierenkabrzegów tortownicy) i położyć na paterze. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i przełożyć ją do rękawa cukierniczego (woreczka foliowego) z metalową końcówką (użyłam Wilton M1) i tort udekorować rozetkami. Pomiędzy rozetki powkładać orzechowe czekoladki. Tort Ferrero Rocher przechowujemy w lodówce. Smacznego! :) Related Images: [ See image gallery at malacukierenka.pl
Mała Cukierenkabitej śmietany. Wyłożyć trzeci blat, nasączyć pozostałym ponczem, posmarować cienką warstwą bitej śmietany. Resztę śmietany przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego tylką w kształcie dużej gwiazdki (Wilton 1 M). Wycisnąć rozetki, najlepiej zaczynając od 4, na przeciwko siebie, następnie kolejne 4 pomiędzy, następnie kolejne 4 pomiędzy, delikatnie oprószyć kakao. Ułożyć maliny na każdej rozetce. Tort schłodzić w lodówce. Przed podaniem zdjąć
moj przepis nacukier puder do smaku, ubijamy do połączenia się składników. Następnie krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 4. Przekładanie i dekorowanie: Następnie kremem przekładamy prostokąty ciasta wyciskając rozetki. Wierzch ciastek również dekorujemy rozetkami, oprószamy cukrem pudrem, dekorujemy posypką i gotowe. 5. Podanie: Ciastka podajemy od razu lub po kilku godzinach gdy trochę zmiękną. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania
Izabelawkuchnimocnej herbaty Polewa czekoladowa: 130 g czekolady gorzkiej lub deserowej 130 ml śmietany kremówki 30% lub 36% Ponadto: około 300 g powideł śliwkowych 200 ml śmietanki kremówki do wykonania rozetek Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną oraz kakao przesiać i wymieszać. Połączyć z proszkiem do pieczenia. Masło roztopić i odstawić do przestudzenia. Białka(...)śmietanę kremówkę ubić na sztywno * ( można dodać 1 łyżeczkę cukru pudru ). Ubitą śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką lub do szprycy i na każdym kawałku/kostce wycisnąć rozetkę. Schłodzić w lodówce. Smacznego :) * jeżeli używacie śmietany 30%, to tu polecam usztywnić ją zagęstnikiem do śmietany, tzw. śmietan - fixem
Opowieści z piekarnikawyłożyć cały krem wafelkowy, wyrównać. Przykryć ostatnim blatem biszkoptowym, nasączyć ostatnią częścią ponczu. Wierzch tortu i jego boki posmarować pozostałym kremem czekoladowym, zostawiając trochę kremu do wykonania rozetek * . Schłodzić w lodówce przez około 2 godziny. Polewa czekoladowa: Czekoladę posiekać. W garnuszku umieścić cukier, miód lub syrop klonowy oraz alkohol. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia cukru, zagotować. Zdjąć z ognia i dodać(...)bokach tortu. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia polewy ( zastyga bardzo szybko ). Resztę kremu czekoladowego przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i wycisnąć na torcie rozetki. Dodatkowo torcik można udekorować pokrojonym wafelkiem. Tort wstawić do lodówki na kilka godzin, aby się "przegryzł". Kroić gorącym nożem ( zanurzonym w gorącej wodzie i wytartym do sucha ). Najlepiej smakuje
Opowieści z piekarnikaświeży 1/2 papryczki chili mozzarella kulka melisa świeża Kawiorek smaruję cienko serkiem łososiowym. Truskawki myję, obieram z szypułek i kroję na plastry. Serek przekładam do rękawa cukierniczego i wyciskam rozetki. Łososia kroję na paski. Owijam nimi rozetki z sera. Układam truskawki, plastry ogórka. Dekoruję pieprzem, koperkiem, chili, listkami melisy. Dodaję po kawałku mozzarelli
wesoła kuchniaokoło 1 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 5mm. Wyciąć dowolne kształty mazurka. Upiec blaty w 180stopniach około 15 minut. Ciasto powinno być blade. Składniki na rozetki wokół mazurka: 150g miękkiego masła 100g cukru pudru 2 jajka 250g mąki pszennej 50g migdałów, drobno zmielonych na mączkę Dodatkowo: Masa kajmakowa gotowa w puszce Powidła śliwkowe, u mnie(...)puszystą masę, następnie stopniowo dodać jajka. Kiedy masa będzie jednolita, dodać mąkę i mączkę migdałową. Delikatnie wymieszać. Na wcześniej podpieczone (bardzo blade) blaty z kruchego ciasta, wyciskać szprycą dekoracyjne rozetki z przygotowanej masy i ponownie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180-190°C około 15 minut i piec na złoty kolor. Masa kajmakowa Masę kajmakową rozgrzać wyłożyć na wcześniej upieczone
W garach u GosiTort posypujemy kakao. Po wygładzeniu tortu powinno zostać trochę śmietanki, proszę przełożyć ją do foliowego woreczka z metalową końcówką, użyłam końcówki Wilton M1 i na wierzchu tortu wycisnąć rozetki. Każdą rozetkę ozdobić czekoladowym ziarenkiem kawy. 13. Odłożone, uprażone orzechy posiekać i posypać nimi wierzch tortu. Nożem na wierzchu zaznaczyć porcje ( patrz FILM ) i środek tortu posypać odrobiną kawy. 14. Tort
Mała Cukierenkadelikatnie posypujemy intensywnie niebieskim cukrem, a następnie zalewamy tężejącą rubinową galaretką. 6. Mascarpone ucieramy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Kokosem ozdabiamy brzegi ciasta. Z kremu wyciskamy zgrabne rozetki na wierzch kładziemy kawałki brzoskwini. Rozetki posypujemy kolorowym cukrem. Gotowe
vaniliowoczekoladowa