Domowe ziemniaczane rozetki

Domowe ziemniaczane rozetki

Domowe ziemniaczane rozetki

Przypieczone z wierzchu, miękkie w środku i wytwornie wyglądające rozetki to wspaniały ziemniaczany dodatek do obiadu. Składniki: 1kg ziemniaków 2 żółtka sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie: 1.  Ziemniaki umyć, ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Lekko przestudzić, obrać i przepuścić przez praskę do ziemniaków. Następnie dodać żółtka, wyrobić masę, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. 2.  Gotową masę przełożyć do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki, a nastę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, obiad, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.