rozetki - 693 przepisów (strona:18/47)

Szarlotka z budyniem i pianką 57

już cały cukier się rozpuści dodać sok z cytryny, krótko zmiksować. Na upieczone owoce wyłożyć ubite białka, ja przełożyłam do rękawa cukierniczego, zakończonego tylką 1M (Wiltona) i wyciskałam rozetki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. piec około 10-15 min, do zarumienienia pianki. Uwaga nie wolno uchylać piekarnika podczas pieczenia ciasta z pianką, bo pianka od razu opadnie. Ciasto

moj przepis na
Tort makowo-orzechowy 81

płaską dłoń wysypać trochę zmielonych orzechów, przyłożyć dłoń do boku tortu delikatnie przyciskając, w ten sposób przyozdobić bok tortu. Resztę orzechów wysypać na wierzch tortu. Na wierz tortu wyciskać rozetki, położyć orzeszek. Wstawić do lodówki na 1 godzinę. Tort najlepiej kroić nożem z piłką, zamoczonym we wrzątku. Tort pozostaje stabilny nawet po 6 godzinach przebywania w temperaturze pokojowej, dobrze się

moj przepis na
Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach 61

pozostałe wiśnie, wylać (bardzo ostrożnie i powoli) resztę galaretki. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia (około 1-2 godziny). Resztę kremu przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na torciku rozetki. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny do całkowitego stężenia. Torcik przechowywać w lodówce. Przed podaniem delikatnie nożykiem oddzielić deser od ścianek formy, delikatnie zdjąć obręcz następnie pomagając sobie szeroką

moj przepis na
Prosty torcik czekoladowo-śmietankowy z borówkami 60

być nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na blacie wycisnąć rozetki, udekorować borówkami. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić nożem z ząbkami. Przechowywać w lodówce, w szczelnym pojemniku

moj przepis na
Tort czekoladowo-kawowy 72

nadal płynna – około 30 min. Przełożyć do misy miksera i zmiksować na sztywny krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego ozdobną tylką. Na biszkoptowych krążkach wyciskać po 5 małych rozetek, udekorować borówkami lub kawałkami kokosa kandyzowanego lub wiśniami koktajlowymi. Tort wstawić do lodówki na 5-6 godziny, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem, zdjąć obręcz, wyrównać boki szpatułką. Kroić

moj przepis na
Tort kawowo-truskawkowy Ombre 82

trzymając szpatułkę prostopadle do tortu kręcić paterą, tak aby przejścia między kolorami się jakby i zacierały. Górę tortu posmarować kolorowym kremem, wyrównać. Jeżeli kremu zostanie można zrobić różyczki lub rozetki. Tort wstawić do lodówki na 3-4 godziny, wówczas dekoracja ładnie zastygnie. Tort przechowywać max 3-4 dni od przełożenia kremem z owocami. Smacznego! Tort kawowo-truskawkowy Ombre Tort kawowo

moj przepis na
Torcik truskawkowo-limonkowy 60

lekko przycisnąć kiwi do boków tortownicy. Do dekoracji: 330 ml śmietany 30 % kilka truskawek 1 limonka Śmietanę ubić na sztywno, przełożyć do rękawa cukiernicznego i wycisnąć na torcie rozetki lub inne wzory. Limonkę wyszorować, osuszyć, przekroić na 8 części. Ułożyć na wierzchu śmietany, między limonkami ułożyć przekrojone truskawki. W środek ułożyć kilka rozciętych truskawek. Schować do lodówki

moj przepis na
Bananowa rozkosz 68

około 30 min. Ciasto wyjąć z lodówki, wyjąć z formy, delikatnie usunąć papier, posmarować cienką (około 1/2 cm) warstwą kremu czekoladowego, wyrównać, pokroić na kwadraty, na każdy kwadrat wycisnąć rozetkę. Ciasto przechowywać w lodówce. *Najlepiej sprawdzi się forma z odpinanym bokiem. **Rada: galaretki można rozpuścić w 250 ml wrzątku, następnie dolać 750 ml zimnej przegotowanej wody. Całość przelać do płaskiego

moj przepis na
Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski 71

nasączyć resztą mieszanki. Posmarować cienką warstwą kremu, wyrównać. Resztę kremu przełożyć do worka cukierniczego, zakończonego tylką w kształcie dużej gwiazdki (u mnie 1 M Wiltona). Ciasto posypać kakao, wycisnąć rozetki. Pokroić na kwadraty. Podawać. Przechowywać w lodówce, maksymalnie 4 dni. Smacznego

moj przepis na
Tort czekoladowy dla alergika 64

Resztę kremu przełożyć do rękawa cukierniczego, zakończonego ozdobną tylką (u mnie 1M Wiltona). Na posmarowane kremem ciasto położyć drugi blat, posmarować cienką warstwą kremu, następnie z reszty kremu wycisnąć rozetki na wierzchu tortu oraz przyozdobić boki tortu. Składniki na krem czekoladowy z awokado , ( klik, klik ). Smacznego! Tort czekoladowy dla alergika Tort czekoladowy dla alergika Tort czekoladowy dla alergika

moj przepis na
Leśny mech 88

kremu, resztę przełożyć do worka cukierniczego, zakończonego gwiazdką 1 M (Wilton). Ciasto nakroić na 8 porcji, na każdej ułożyć listek szpinaku, u mnie z braku szpinaku jarmuż, następnie wycisnąć rozetkę z kremu, a na to ułożyć malinę lub na przykład kandyzowaną wiśnię (jakiś czerwony owoc). Ciasto przechowywać w lodówce, najlepiej pod kloszem, aby nie przechodziło obcymi zapachami. Ciasto kroić nożem

moj przepis na
Malinowa chmurka 70

zgęstnieje, później zwiększyć obroty, ubijać do momentu, aż śmietana podwoić swoją objętość. Uwaga, aby nie przebić. Krem wyłożyć na zastygniętą galaretkę, wyrównać. Można przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć rozetki na galaretce. Beza: Bezę można upiec nawet kilka dni wcześniej i przechowywać w formie, przykrytej ściereczką. 3 białka w temperaturze pokojowej 300 g cukru drobnego do wypieków lub cukru kryształ

moj przepis na
Kajmakowe love 80

puszki). Poukładać banany. Udekorować kremem śmietankowo-kajmakowym. Krem śmietankowo-kajmakowym przełożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką 1M i udekorować ciasto, wedle uznania. U mnie są to wysokie rozetki. Krem śmietankowo-kajmakowy Do pozostałego kajmaku dodać 2 łyżki kremu śmietankowego, wymieszać, nie musi być bardzo dokładnie. Następnie wmieszać to w resztę kremu śmietankowego. Wyjdzie nam krem śmietankowo-kajmakowy. Ciasto wstawić

moj przepis na
Tort podwójnie czekoladowy z gruszkami 59

drugi blat, nasączyć pozostałym ponczem, wyłożyć połowę kremu z gorzkiej czekolady, wyrównać, wyłożyć pozostałą frużelinę, wyrównać. Pozostały krem przekłożyć do worka cukierniczego zakończonego tylką z małą gwiazdką. Wycisnąć ozdobne rozetki na górze tortu. Resztą kremu wysmarować boki. Jeżeli mamy obrotową paterę przyłożyć nóż do dolnej części tortu, kręcąc paterą i powoli przesuwać nóż do góry, w ten sposób można wygładzić

moj przepis na
Szarlotka z budyniem i pianką 74

już cały cukier się rozpuści dodać sok z cytryny, krótko zmiksować. Na upieczone owoce wyłożyć ubite białka, ja przełożyłam do rękawa cukierniczego, zakończonego tylką 1M (Wiltona) i wyciskałam rozetki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. piec około 10-15 min, do zarumienienia pianki. Uwaga nie wolno uchylać piekarnika podczas pieczenia ciasta z pianką, bo pianka od razu opadnie. Ciasto

moj przepis na