rozetki - 693 przepisów (strona:15/47)

Krem grzybowy z puree ziemniaczanym 44

ziemniaki w posolonej wodzie i przepuścić przez praskę. ? Wyrobić gładką masę z drobno startym żółtym serem i połową masła. ? Puree nałożyć do rękawa cukierniczego i uformować w głebokim talerzu rozetkę. ? Zapiec 5 minut w nagrzanym piekarniku do 200 st.C. ? Rukolę zmiksować z oliwą aż powstanie emulsja. ? Zupę grzybową zalać bulionem w ilości odpowiadającej połowie objętości wody na opakowaniu i gotować

To co kocham
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 28

szprycy i wcisnąć do środka miseczki białkowej wypełniając ją do połowy. ? Plastry łososia przeciąć na pół, złożyć ozdobnie i wcisnąć do masy żółtkowej. ? Z reszty masy wycisnąć ozdobne rozetki na wierzchu. ? Udekorować zieleniną, posypać grubo mielonym pieprzem. ? Można również łososia drobno pokroić, wymieszać z żółtkami i tym nafaszerować jajka. ? Białka, które pozostały po ścięciu wierzchów, pokroić drobno i wymieszać

To co kocham
Jajka faszerowane Trio 32

majonezem. ? Nałożyć masę na połówki jajek, udekorować rzodkiewką i pietruszką. Masa chrzanowa ? Żółtka utrzeć z chrzanem i majonezem, dodać koncentrat z buraków. ? Masę włożyć do foliowego rękawa i wycisnąć rozetki do 4 miseczek białkowych. ? Posypać posiekanym koperkiem. Każdą masę doprawić do smaku solą i pieprzem

To co kocham
Ptysie z bitą śmietaną i owocami 33

wystudzić. ? Masę przełozyć do miksera, dodawać po jednym jajku. Miksować masę ok. 10 minut. ? Masę przełożyć do foliowego rękawa i wyciskać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia ozdobne rozetki o wielkości piłki do ping-ponga. Wychodzi z tej porcji do 40 sztuk małych ptysiów. ? Piec początkowo w temp. 200. st.C przez 10 minut, następnie zmniejszyć temp. do 180 st.C

To co kocham
Torcik rybny z łososiem 35

wyłożyć na poprzednią z łososiem. ? Piec w temp. 200 st. C przez 40 minut. Wystudzić w tortownicy. Dekoracja ? Serek Filadelfia przełożyć do rękawa cukierniczego lub woreczka i wycisnąć ozdobne rozetki na obwodzie i w środku tortu. ? Z plastrów łososia wędzonego zwinąć różyczki i ułożyć na obwodzie. ? Udekorować koperkiem

To co kocham
Sernik tiramisu 167

całość drugim biszkoptem. Śmietankę potrzebną do dekoracji ubij na sztywno z cukrem i śmietan-fixem. Rozsmaruj ją na wierzchu ciasta. Przy pomocy rękawa cukierniczego, możesz też wycisnąć kilka ozdobnych rozetek. Na samym końcu udekoruj sernik tiramisu czekoladą startą na tarce o drobnych oczkach. Odstaw ciasto do stężenia do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Zobacz też inne

okolicepalnika.pl
Cytrynowa Pychotka 507

najlepiej na cała noc. 7. Dekoracja. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką wilton nr: 1M.  Wyciskamy bitą śmietanę na ciasto robiąc rozetki, które posypujemy otartą skórką z cytryny. TUTAJ    znajdziesz więcej przepisów na ciasta z owocami. Jeżeli interesuje Cię co się u mnie aktualnie dzieje, to zapraszam do oglądania moich

Rita creative
TORT PIERNIKOWY 64

śmietan-fixem. Biszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy, skropić nalewką i wyłożyć 1/3 masy. Z kolejnymi blatami powtórzyć. Pozostały krem rozsmarować na bokach i wierzchu tortu na którym wyszprycować rozetki z kremu, dodatkowo można udekorować malinami. Wstawić do lodówki

RAROSSA
Czekoladowy sernik z mascarpone 386

sztywno. Pod koniec dodajemy cukier wanilinowy, ekstrakt oraz zagęstnik (u mnie śmietan-fix), miksujemy do połączenia. Gęstą śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką, wyciskamy na wierzchu sernika rozetki

Smaki Na Talerzu
Ciasto marchewkowe inaczej 57

puszysto z cukrem pudrem i wanilią. Następnie dodawać po łyżce serka cały czas miksując. Odłożyć kilka łyżek kremu, a resztą posmarować ciasto. Następnie napełnić rękaw cukierniczy kremem i wycisnąć rozetki na brzegu ciasta. Udekorować ciasto pokruszonymi orzechami. Wstawić do lodówki i schłodzić. Przed podaniem pokroić ciasto na 10 kawałków. Smacznego! The post Ciasto marchewkowe inaczej appeared first on Blog kulinarny

codojedzenia
Malinowy deser z białym serem i bezikami. 49

się połączą. Jeśli masa będzie bardzo gęsta można dodać jeszcze odrobinę śmietanki. Jeśli jest zbyt mało słodka można dodać cukier. Gotową masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy ozdobne rozetki. Ozdabiamy świeżymi malinami i mini bezikami. Uwagi Przepis na mini beziki . Malinowy deser z białym serem i bezikami to co lubie gotuje i polecam Artykuł Malinowy deser z białym serem

To co lubię - gotuję i polecam
Red velvet cake 53

Wszystkie składniki na krem przełożyć do misy miksera i ubić na gęsty krem. Blaty ciasta nasączać likierem amaretto i przekładać na przemiennie kremem śmietanowym.  Całość udekorować pokruszonym ciastem, rozetkami z kremu i owocami. Wstawić do lodówki na kilka godzin Smacznego

Andzia Pichci
Ciasto Jagodowe Mango 153

jagodowy. Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. 4. Bita śmietana . Kremówkę razem z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką nr: 1M Wiltona. Wyciskając rozetki dekorujemy ciasto. Na koniec układamy borówki amerykańskie. Uwagi: - Jagody najlepiej, żeby były świeże, chociaż z mrożonymi też jest ok. - Zamiast jagód można dać inne owoce np: truskawki, maliny lub brzoskwinie

RITA food channel
Biszkopt z kremową masą i borówkami 50

łyżką cukru pudru ( można dodać łyżeczkę śmietan - fixu). Ubitą śmietanką ozdabiamy brzegi ciasta - ja wyłożyłam chaotyczne spiralki, można oczywiście według uznania i posiadanego sprzętu wykończeniowego - zrobić kleksy, rozetki lub po prostu nałożyć śmietankę łyżką. Do tej rewelacyjnej masy,  przypominającej w konsystencji tą z klasycznej kremówki warto włożyć wyłącznie słodkie, pokrojone truskawki,  i wierzch wykończyć truskawkową galaretką. Ja póki

Kronika Piekarnika
Czekoladowa rolada z truskawkami 69

poukładać truskawki i ciasto zwinąć w rulon. Roladę posypać cukrem pudrem. 9. Pozostałą śmietankę przełożyć do rękawa cukierniczego z metalową tylką lub szprycy i na wierzchu rolady zrobić ozdobne rozetki. Roladę ozdobić truskawkami i wstawić do lodówki na około 2 godziny. (W gorące dni lub jeśli rolada będzie stała dłużej, radzę do śmietanki dodać 2 łyżeczki fixu). Udanych wypieków :) Related

Mała Cukierenka