rozetki - 693 przepisów (strona:20/47)

Wielosmakowy tort na Sylwestra 135

ciasto do lodówki na 2 godziny. Zdejmij metalową obręcz i posmaruj wierzch oraz boki tortu kremem bezowo czekoladowym. Resztę kremu napełnij cukierniczy rękaw zakończony dowolnie wybraną tylką. Udekoruj tort rozetkami i physalis. Opcjonalnie możesz udekorować tort czekoladową posypką. Smacznego!         The post Wielosmakowy tort na Sylwestra appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
świąteczny sernik z pierniczkami 79

smaku opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cynamonu lub do smaku dodatkowo: pierniczki do dekoracji wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy na gęsty krem. Ok. 1/3 częścią smarujemy wierzch i boki. Pozostałym kremem wyciskamy rozetki i dekorujemy pierniczkami. Pierniczki możemy przykleić również do boków sernika

Domowy Smak Jedzenia
Tort szwarcwaldzki 115

puszystą i sztywną śmietanę. Wsypać cukier puder, krótko zmiksować. Dwie łyżki bitej śmietany wymieszać z ostudzoną żelatyną, tę mieszaninę krótko wmiksować do ubitej kremówki. Jeśli tort chcemy ozdabiać rozetkami z bitej śmietany, należy rękaw cukierniczy z założoną tylką napełnić śmietaną i włożyć do lodówki. Wykonanie Z wierzchu biszkoptu czekoladowego ściąć wypukłą część, następnie przekroić go na trzy blaty. Pierwszy

niecodziennikpary
Śmietankowe, ucierane z kakaowym wzorkiem 71

cieście, zaczynając od środka wyciskamy z woreczka kakaowe ciasto -  malując ślimaczka. Później, od środka ślimaka do krawędzi formy, przeciągamy trzonkiem łyżki lub patyczkiem, tworząc promienie, by wzór przypominał rozetkę, pajęczynkę. Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 45 - 50 minut. Mocno się rumieni i wyrasta z małą górką. Smak ciasta, w zasadzie bardzo prostego, niepozornie

Kronika Piekarnika
Tort szwarcwaldzki 89

puszystą i sztywną śmietanę. Wsypać cukier puder, krótko zmiksować. Dwie łyżki bitej śmietany wymieszać z ostudzoną żelatyną, tę mieszaninę krótko wmiksować do ubitej kremówki. Jeśli tort chcemy ozdabiać rozetkami z bitej śmietany, należy rękaw cukierniczy z założoną tylką napełnić śmietaną i włożyć do lodówki. Wykonanie Z wierzchu biszkoptu czekoladowego ściąć wypukłą część, następnie przekroić go na trzy blaty. Pierwszy

niecodziennikpary
Tort jesienny kosz z frużeliną z winogron 78

Boki i wierzch tortu tynkować, używając płaskiego noża, łopatki. Nie musi być gruba warstwa, boki dodatkowo zdobimy a na wierzchu są owoce , kwiaty, listki. Do woreczka cukierniczego z końcówką rozetki wkładamy krem. Zaczynamy zdobienie tworząc przeplatany wzór koszyczka. Dwa pionowe paski, następnie na nich krótkie poziome paski tak aby kolejne mijały się ze sobą, patrz poniżej. Im krem lepiej schłodzony

gotuj ze mną
Ciasto Oreo Smerfetki 115

wykładamy na masę kajmakową. 7.    Ciemną czekoladę kruszymy, przekładamy do rondelka, wlewamy śmietanę i gotujemy. Gotową polewę wylewamy na wierzch ciasta, wyrównujemy. 8.    Ciasto dekorujemy rozetkami zrobionymi z niebieskiej masy. 9.    Gotowe, chłodzimy w lodówce 2 godziny. 10.          Smacznego

Kulinarna Chwila
tort z kremem michałkowym i malinowym 143

dociskając. Całość wstawiamy do lodówki aby krem stężały, najlepiej na całą noc. Następnie szpachlujemy kremem maślanym np. na bezie szwajcarskiej i dowolnie dekorujemy. składniki na kem do tynkowania i rozetki: 3 białka 150 g cukru 220 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie: Białka i cukier umieszczamy w misie, w której będziemy miksować. Wstawiamy na garnek z gotującą się wodą

Domowy Smak Jedzenia
sernik z ciasteczkami oreo 94

ciasteczek oreo z nadzieniem wykonanie: Kremówkę miksujemy z mascarpone i cukrem pudrem na sztywny krem. Ja wierzch i boki posmarowałam cienką warstwą kremu a pozostałym kremem wycisnęłam rozetki pomiędzy które ułożyłam przekrojone na pół ciasteczka

Domowy Smak Jedzenia
Wuzetka 120

mąka pszenna 195g, Krem: śmietanka 36% 1 litr, cukier puder 7 łyżek, żelatyna 4 łyżeczki, polewa: czekolada mleczna 100 g, czekolada gorzka 100 g, śmietanka 36 %  100 ml, Rozetki z bitej śmietanki: mleko 200 ml, Śnieżka w proszku 1 szt, Do  nasączenia: kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki, cukier 1 łyżeczka, woda 3/4 szklanki, Dodatkowo: Dżem z czarnej porzeczki

kulinarne odsłony pati
TORT NA HALLOWEEN 122

czekoladę olejem, dokładnie wymieszać odstawić do przestygnięcia. Gdy czekolada będzie już chłodna delikatnie łyżeczką po kancie tortu wylewać czekoladę tworząc „sople” Na zastygłej czekoladzie z pozostałego kremy wyszprycować  rozetki dodatkowo tort można udekorować bezowymi duszkam

RAROSSA
Tartaletki orzechowe z likierem 85

listki. Krem z likierem:   Mascarpone ubijamy z cukrem pudrem, a następnie powoli dodajemy likier „Słony karmel”. Przekładamy do worka cukierniczego z ozdobna końcówką i wyciskamy po 3 rozetki na każdej tartaletce. Listki smarujemy złotym brokatem, podobnie malinki. Dekorujemy, schładzamy min. 30 minut w lodówce

Kuchnia w czekoladzie
TORT CZEKOLADOWY 106

uzyskania puszystej masy. Gotowy krem można wstawić na około godzinę do lodówki wtedy będzie lepiej się nakładał na tort. Połową powstałego kremu obłożyć tort, pozostałą częścią udekorować tort szprycując rozetki. Tort schłodzić w lodówce   Smacznego

RAROSSA
Sernik kakaowy z jagodami, na zimno bez pieczenia+FILM 131

jagody, i na koniec ostudzoną galaretkę z żelatyną. Dokładnie miksujemy i wykładamy na stężałą masę kakaową.  Sernik wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. ***górę sernika można ozdobić rozetkami z bitej śmietany, czekoladą lub dowolnym kremem, można też zostawić bez ozdabiania-też bardzo ładnie wygląda. Sernik jest wspaniały, bardzo kremowy, pięknie wygląda. Bardzo gorąco go Wam polecam

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 148

sobie. Pierwszy blat biszkoptu smarujemy cienko kremem pistacjowym. Na to nakładamy warstwę prażynki sezamowej. Prażynkę przykrywamy kremem pistacjowym. Krem można rozprowadzić na równo na powierzchni ciasta lub wykonać rozetki przy pomocy worka cukierniczego. Krem pistacjowy przykrywamy kolejną warstwą biszkoptu. Na biszkopt nakładamy krem limonkowy. Całość pokrywamy ostatnią, trzecią warstwą. Z wierzchu polewamy ciasto polewą czekoladową lub lukrem. Dekorujemy migdałami

SmartBake.pl

Proponowane wyszukiwania