Idealnie kruche mazurki. Bardzo pyszne. Słodkie, a zarazem kwaśne. Ten cytrynowy krem jest pyszny. Bardzo polecam, spróbujcie. Takie mazurki będą ozdobą każdego stołu i zapewniam, że każdy łasuch się na nie skusi. Udanych wypieków Wam życzę. Potrzebujemy: Na ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 1\4 szklanki cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 1 żółtko Na krem: 10 dag masła 82 % 1 łyżka cukru pudru lemon curd ( dowolna ilość ) polecam według mojej receptury: lemon curd Dodatko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...