
Idealnie kruche mazurki. Bardzo pyszne. Słodkie, a zarazem kwaśne. Ten cytrynowy krem jest pyszny. Bardzo polecam, spróbujcie. Takie mazurki będą ozdobą każdego stołu i zapewniam, że każdy łasuch się na nie skusi. Udanych wypieków Wam życzę. Potrzebujemy: Na ciasto: 1 szklanka mąki tortowej 1\4 szklanki cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 1 żółtko Na krem: 10 dag masła 82 % 1 łyżka cukru pudru lemon curd ( dowolna ilość ) polecam według mojej receptury: lemon curd Dodatko... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...