Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na bezy ( 6-7 szt. po złożeniu ): 2 białka z jajka rozmiaru L ( białka powinny być oddzielone 3-4 godziny wcześniej, żeby nabrały temperatury pokojowej) szczypta soli 130g drobnego cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (16g), użyłam domowy cukier waniliowy Krem czekoladowy: 100 ml śmietanki kremówki 30% 200g gorzkiej czekolady 70% ( w oryginale starta czekolada mleczna z orzechami) 100g miękkiego masła ciemne kakao do obsypania bezy ( pominęłam) Wykonanie: Bezy:... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...