rogaliki - 2468 przepisów (strona:38/165)

1547. Rogale na miodzie 208

Szybkie do zrobienia...idealne na śniadanie lub kolację..mięciutkie... pyszne...pomysł na takie rogaliki podpatrzyłam u Klementyki ..na jej blogu są dwa takie przepisy [ tutaj  i tutaj ]..Ja z połowy ciasta zrobiłam większe rogale posypane makiem, czarnuszką i mielonymi migdałami...a z reszty ciasta zrobiłam mniejsze rogaliki nadziane pyszną   konfiturą z truskawek z cynamonem .. Młodsza córka już prosiła(...)rzadko kiedy korzystam dwa razy z tego samego przepisu mimo, że dany przepis jest świetny..ja lubię wyszukiwać nowe przepisy  i eksperymentować .. Córka jednak zapowiedziała ,że rogaliki mają być z czekoladą ..taką do smarowania ..i ma być takie ciasto ..a nie inne.. nie  z innego przepisu na rogaliki...tylko właśnie takie... 500 g mąki  2 łyżki

Moje domowe kucharzenie
Domowe croissanty – przepis na rogaliki maślane 17

Sprawdzony przepis na domowe croissanty. Złociste, chrupiące i maślane rogaliki, które zachwycą smakiem i aromatem prosto z piekarnika. Idealne na śniadanie lub podwieczorek! Artykuł Domowe croissanty

Przepiski.pl
Rogaliki z borówkami leśnymi 36

 Pyszne drożdżowe rogaliki z leśnymi jagodami. Nie są za słodkie, ale za to mięciutkie i puszyste. Dodatkowym plusem jest też to, że można użyć mrożonych

Kuchnia domowa Ani
Drożdżowe rogaliki z rabarbarem i mascarpone 52

Za oknem jedna z najdłuższych pochmurnych i zimnych wiosen, jakie kojarzę. Ale w końcu spadł deszcz, który zrosił przesuszoną majową glebę i nareszcie wszystko może buchnąć

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szybkie rogaliki z powidłami 64

Delikatne, maślane rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody. Idealne zarówno na śniadanie, podwieczorek, jak i słodką przekąskę do filiżanki kawy czy herbaty. Ciasto, wyrabiane z dodatkiem masła i śmietany, jest niezwykle miękkie i puszyste, a nadzienie z powideł dodaje im wyjątkowego, owocowego smaku. Przygotowanie tych rogalików to czysta przyjemność – od wyrabiania elastycznego ciasta, przez formowanie(...)małych, apetycznych rogalików, aż po zapach unoszący się z piekarnika podczas pieczenia. To deser, który cieszy zarówno oczy, jak i podniebienie, a jednocześnie kojarzy się z ciepłem domowej kuchni. Dzięki prostocie składników i przygotowania, rogaliki te są doskonałym wyborem na każdą okazję. Możesz je serwować na rodzinne spotkania, świąteczne podwieczorki, a także jako codzienny dodatek do porannej kawy. Ich uniwersalność

Kulinarna Chwila
Rogaliki krucho-drożdżowe 57

Rogaliki krucho-drożdżowe Rogaliki krucho-drożdżowe Nie raz i nie dwa pisałam, że pieczenie drożdżowego ciasta i jego zapach, to takie moje cudowne wspomnienie z dziecięcych lat. Według mnie tak właśnie pachnie prawdziwy dom. Dzisiejszy przepis też przenosi mnie do kuchni mojej babci, która przy drewnianej stolnicy zawijała te krucho - drożdżowe rogaliki. Nadziewała je właśnie domową konfiturą z czarnych porzeczek(...)nadziewam je tą konfitura, którą w sezonie zawsze własnoręcznie przygotowuję. Pamiętaj, żeby przed przystąpieniem do pieczenia przeczytać dokładnie cały przepis i sposób wykonania. Wszystkie składniki potrzebne, do przygotowania tych rogalików powinny mieć temperaturę pokojowa. Słodkie drożdżowe przepisy na blogu Na moim blogu znajdziesz także inne pyszne przepis na słodkie drożdżowe wypieki. Rogaliki drożdżowe - wersja szybsza Odrywane bułeczki z kruszonką

Kulinarne przygody Gatity
Ciasteczka świąteczne - 45 propozycji 81

rośnie. Nie tak szybko jak ciasta, ale staram się dodawać ciągle nowe propozycje. Mam nadzieję, że jakiś przepis przypadnie Wam do gustu :-) 1.  Legnickie bomby piernikowe 2.  Rogaliki 3 składnikowe z marmoladą  3.  Ciasteczka z lemon curd 4.  Ciasteczka kokosowe 5.  Ciasteczka z masy krówkowej  6.  Maślane serduszka  7.  Szybkie(...)Cynamonowe ciasteczka  10.   Półksiężyce z lukrem  11.  Wafle z masą z dodatkiem galaretki  12.  C iasteczka budyniowe 13.  Rogaliki z nutellą  14.  Kruche ciasteczka z posypką orzechową  15.  Budyniowe wersja II  16.  Wafel z masą kajmakową i petitkami  17.  Kulki mocy 18.   Kruche ciasteczka

kruche babeczki
mini croissants z ciasta francuskiego 83

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego troszkę mleka do posmarowania rogalików opcjonalnie: cukier do posypania rogalików wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Wycinamy prostokąty na ok. 4 x 8,5 cm. Każdy prostokącik przecinamy po przekątnej tak aby otrzymać dwa trójkąty. Trójkąciki zwijamy w rogaliki zaczynając od podstawy. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy mlekiem i opcjonalnie posypujemy cukrem. Pieczemy

Domowy Smak Jedzenia
Rogaliki z borówkami – kuchnia podkarpacka 94

Rogaliki z borówkami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Smolarzyny, gmina Żołynia, powiat łańcucki Borówki czy jagody? Jak się u Was mówi? W mojej rodzinie od zawsze są to jagody, ale znam osoby, u których jest inaczej. Jednym słowem, w moim odczuciu na Podkarpaciu nie ma regionalizmu jeśli chodzi o używanie nazwy jagody lub borówki. W Smolarzynach najwyraźniej używa się nazwy borówki, ponieważ(...)tamtejsze Koło Gospodyń Wiejskich piecze pyszne drożdżowe rogaliki z borówkami, na które dzisiaj zapraszam. Dodam, że zamiast borówek leśnych można użyć dżemu borówkowego lub borówek amerykańskich, które współcześnie coraz częściej zastępują leśne jagody. Przepis pochodzi z publikacji „Śladami tradycji i smaku. Gmina Łańcut i okolice”. Rogaliki z borówkami – kuchnia podkarpacka Składniki na 36 rogalików: 50 g drożdży 1 szklanka mleka

Trzeci talerz
Rogaliki drożdżowe bez rośnięcia. 107

mąki. Ciasto powinno być nie za sztywne. Rozwałkuj na stolnicy na grubość około 4 - 5 mm, pokrój na trójkąty. Na każdy trójkąt nałóż trochę twardej marmolady. Zwiń w kształt rogalika. Rogaliki układaj na blaszce wysmarowanej tłuszczem. Nie musisz robić dużych odstępów między rogalikami ponieważ nie wyrosną zbyt dużo. Rogaliki możesz posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać makiem, będą ładniej wyglądać. Rogaliki

Przepisy i porady kulinarne
Rogaliki z nadzieniem kokosowym 94

Rogaliki są serio pyszne. Ciasto jest mięciutkie, a nadzienie nietypowe w smaku, a zarazem pyszne. Wychodzi ich sporo, bo 48 sztuk, ale to i tak mało :D. Przepis znalazłam na stronie monikismakołyki Składniki: Ciasto: 300 ml mleka 50 g masła 2 jajka (w temperaturze pokojowej) 7 g suszonych drożdży  50 g cukru pudru  1/2 łyżeczki soli(...)wyrośnięcia na godzinę w ciepłym miejscu. Kiedy ciasto rośnie przygotowuję nadzienie kokosowe.  Nadzienie: 150 g wiórek kokosowych  puszka mleczka kokosowego 125 g cukru trzcinowego + mleko do posmarowania rogalików Do garnka wsypuję wiórki kokosowe i cukier, prażę ok 3 min na mniejszej mocy palnika (aż wiórki zaczną lekko łapać brązowy kolor). Wlewam mleczko kokosowe. Gotuję ok 10-12 minut

Gotuj z Agnes
Rogaliki trzyskładnikowe. 128

Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składników.  Jakiś czas temu były bardzo modne. Ostatnio sobie o nich przypomniałam i zrobiłam.  Przepis był już na blogu, ale przy okazji postanowiłam go odświeżyć.  Rogaliki są szybkie i proste do zrobienia,  smakują jak kruche.  Wystarczy zagnieść ciasto i włożyć do lodówki. Po godzince zawijacie już(...)rogaliki. Nadziewać można według uznania. Co kto lubi. Tym razem zrobiłam z nutellą, ale pyszne są z marmoladą, z prażonymi jabłkami,  z różnego rodzaju dżemami. Za każdym razem mogą być inne. Składniki: 3 szklanki mąki (moja szklanka ma 230 ml.) 1 kostka margaryny (250 g.) 1 mała, gęsta śmietana 18% (200 g.) Dodatkowo: dowolne nadzienie (u mnie nutella) cukier

Agusiowe smakołyki

Proponowane wyszukiwania