Rogaliki zatapiane

Rogaliki zatapiane

Rogaliki zatapiane

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl W weekend zrobiłam drożdżowe rogaliki z ciasta zatapianego, które po wyrobieniu wkłada się do zimnej wody, zawinięte szczelnie w ściereczkę. Po upieczeniu są kruche, delikatne i bardzo smaczne. Z podanej porcji wyszło mi baaardzo dużo, małych rogalików. Całą pracę ułatwiła mi forma o nazwie Rogalomania z firmy Tupperware, którą dostałam jakiś czas temu z portalu prowadzedom.com za uzbierane punkty. Forma jest świetna! Zn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marta Gotuje

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

MgotujeMgotuje

Hej wszystkim, mam na imię Marta. Moją wielką pasją jest gotowanie, uwielbiam piec, dekorować, przyprawiać i kosztować. Mogę godzinami spędzać czas w kuchni oraz zagłębiać się w tajniki gotowania. A największą radość sprawia mi przyrządzanie potraw dla moich najbliższych.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drożdżowe, ciasto, rogaliki drożdżowe, ciastka , ciasteczka, do pracy, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, orzechy, ciasto z orzechami, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta

Inne przepisy z Marta Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.