Rogaliki bananowe z nadzieniem jabłkowo orzechowym

Rogaliki bananowe z nadzieniem jabłkowo orzechowym

Rogaliki bananowe z nadzieniem jabłkowo orzechowym

W "Wypiekaniu na śniadanie" zaproponowano tym razem rogaliki drożdżowe z puree bananowym i z nadzieniem jabłkowo orzechowym. Rogaliki są ładnie wyrośnięte, lekkie, puszyste  i pysznie smakują. Przepis z bloga Candy Company. Składniki: Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 25 świeżych drożdży 50 g cukru kokosowego 170 g puree z bananów 2 jajka 120 ml letniego mleka 100 g masła szczypta soli Nadzienie: około 500 g jabłek 2 łyżki masła 2 łyżki cukru kokosowego   50 g orzechów włoskich Do smarowanie: 1 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.