rogaliki - 2402 przepisów (strona:29/161)

Rogaliki z parówką i serem 277

Rogaliki z parówką i serem (Croissants Crazy) to idealne pieczywo na śniadanie, na kolację, na każdą chwilę. Nie wymagają już dodatków, obkładania czymkolwiek gdyż wszystko jest ukryte w środku. Jako „cudowna” gospodyni i jeszcze „cudowniejsza” żona postanowiłam parówkę (może być inna ulubiona kiełbasa” i ser ukryć w pysznym cieście drożdżowym. Upiekłam więc pyszne wytrawne rogale, które znikają(...)mgnieniu, nie pozwolono by ostygły. Rogaliki z parówką i serem (crescent rolls) są oczywiście z ciasta „ Crazy Dough for Everything ”! A tak swoją drogą nazbierało się już tych „zwariowanych przepisów”, zarówno słodkich I wytrawnych! Wszystko o tym przepisie znajdziecie we wpisie na domowe pieczywo – Bułki pszenne . To ciasto sprawdza się w każdym drożdżowym wypieku. Muszę jeszcze zrobić Crazy pizza. Surowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rogaliki z makiem i kruszonką 147

gość w dom, to jedzenia nie może zabraknąć :) Były wspólne pizze, sushi, ciasto marchewkowe i tiramisu. Było głośno, wesoło i tak zwyczajnie dobrze. Na drugi dzień odkryłam, że rogaliki smakują wyśmienicie, odgrzane lekko w piekarniku lub jak kto woli - w mikrofali. Tu pewnie ktoś powie: a jak w mikrofali? Niezdrowe, niedobre, ja nie mam mikrofali! A ja mam i czasami(...)używam :) O! I ciasto drożdżowe, które zawsze bardzo lubiłam, też jem od czasu do czasu. Już nie tyle co kiedyś. Bo kiedyś takie dwa rogaliki to ciągle było mało. Teraz wystarczy pół, a następnym razem drugie pół. Zostawiam więc dziś na blogu rogaliki z makiem i kruszonką. Były przepyszne. Pewnie dlatego, że z makiem :) Składniki na ciasto drożdżowe

bistro mama
Rogaliki Drożdżowe z Konfiturą 275

Rogaliki drożdżowe z konfiturą – dawno ich u nas nie było. A przecież tak lubimy wszystko co drożdżowe. Mięciutkie, rogaliki drożdżowe z konfiturą powstały u nas na weekend. I mimo, że dopadło mnie okrutne przeziębienie, tak dawno go nie było, że zdążyłam zapomnieć jak bardzo bywa uciążliwe, męczące, tak między jednym lekarstwem a drugim, w chwilach napływu energii przygotowałam naprędce(...)rogaliki. Wyszły mięciutkie, puszyste, idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek. Smak dzieciństwa gwarantowany. U nas z nadzieniem z konfitury różanej, która została mi jeszcze po pączusiach. Możecie dodać kostkę czekolady, nutellę, w zależności na co macie ochotę. Bardzo Wam polecam. Przygotujecie je w dość szybkim czasie a dzieci i pozostali domownicy będę bardzo zadowoleni i ucieszeni. Składniki: 1 kg mąki

Made By Mom And Son
Rogaliki drożdżowe 156

Puszyste, delikatne, cudownie pachnące, a w smaku obłędne. Nie sposób powstrzymać się przed zjedzeniem kilku za jednym posiedzeniem. Znikają więc błyskawicznie. Ciasto drożdżowe do rogalików przygotowałam w nieco inny sposób niż zwykle. Zaczęłam od ubijania jajek z cukrem, co sprawiło, że ciasto jest jeszcze lżejsze i jeszcze bardziej delikatne. Wychodzi nieco luźne, czym nie należy się przejmować, bo im luźniejsze(...)przed wyrastaniem, tym delikatniejsze i dłużej świeże po upieczeniu. Składniki: Zaczyn: 80 g świeżych drożdży 1 płaska łyżka cukru pudru 2 łyżki mąki pszennej 6 łyżek mleka Ciasto na rogaliki: przygotowany zaczyn 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 120 g roztopionego masła 180 ml mleka szczypta soli 3,5 szklanki mąki pszennej Dodatkowo: dżem

Smakowity Blog Kulinarny
Świąteczne rogaliki 184

każde Święta u mnie w domu oprócz pierników robiliśmy malutkie drożdżowe rogaliki. To ten rodzaj słodyczy, które można zrobić wcześniej, zamknąć w pudełku i podjadać przez całe Święta :) Lubię nadziewać je gęstym babcinym dżemem wiśniowym, albo wiśniami ze słoika, równie dobrze pasować będzie jednak czekolada, masło orzechowe, migdały w karmelu lub nadzienie takie jak w tych rogalikach . Składniki(...)kwadraty o boku około 7-8 cm. Na rogu każdego kwadratu kładziemy łyżeczkę dżemu lub kilka wiśni i zwijamy kwadrat na ukos zaczynając od rogu z nadzieniem. Brzegi rogalika zagniatamy i łaczymy razem. Przekładamy rogaliki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na około 15 min. Z cukru pudru i cytryny robimy lukier

Ciastkozercy
Rogaliki z 2 składników. 44

Dzisiaj sprawdzony przepis na pyszne kruche rogaliki. Rogaliki, które przygotujecie z 2 składników. Ciasto to tylko mąka i serek mascarpone. Z podanej ilości wychodzi około 32 pysznych rogalików. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rogaliki z 2 składników Porcje 32 Składniki Składniki na ciasto : 250 g serka mascarpone 200 g mąki tortowej Dodatkowo : marmolada 1 jajko(...)części. Każdą z nich po kolei wałkujemy na koło o średnicy około 22-23 cm. Dzielimy na 8 trójkątów. Na każdym z nich kładziemy niewielką ilość marmolady. Zawijamy rogaliki i smarujemy rozbełtanym jajkiem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 20-25 minut, aż się ładnie zezłocą. Artykuł Rogaliki

To co lubię - gotuję i polecam
Kruche rogaliki z białą czekoladą i borówkami 46

Kruche rogaliki z białą czekoladą i borówkami Delikatne, maślane i ekstra kruche rogale, które w dodatku są bardzo szybkie i proste w przygotowaniu. Niebo w ustach!     Składniki: Ciasto: 400g mąki pszennej + maka do podsypania 3 łyżki cukru pudru 250g zimnego masła 5 żółtek Dodatkowo: ok 20dkg borówek 1 tabliczka białej czekolady cukier puder do posypania(...)lodówki *** *** Po tym czasie ciasto dzielimy na 4 części *** *** Każdą część rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy na 8 lub 12 trójkątów – w zależności jak duże chcemy uzyskać rogaliki *** *** Na szerszej części każdego trójkąta układamy pół kawałka czekolady oraz 2-3 borówki *** *** Ciasto z nadzieniem zawijamy zaczynając od szerszej części tworząc rogaliki *** *** Gotowe rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem

Blog z Apetytem
Rogale z szynką i serem 54

serem , to wypiek z ciasta drożdżowego , który rewelacyjnie sprawdza się podany na śniadanie , na kolację oraz jako przekąska . Te rogale śniadaniowe są mięciutkie, maślane i fantastyczne w smaku. Przygotowanie rogalików drożdżowych zaczynam od zrobienia ciasta, do którego to poza mlekiem, jajkami, mąką i masłem dodaję również jogurt grecki , który nadaje ciastu delikatnej konsystencji. Po połączeniu i kilkuminutowym wyrobieniu, ciasto odstawiam(...)drugiego wyrośnięcia. W międzyczasie przygotowuję nadzienie z szynki , sera oraz serka kremowego. Nadzienie urozmaicić można dodatkiem szczypiorku, czosnku czy natki pietruszki, jeśli macie ochotę na bardziej aromatyczne rogaliki. Pierwszą kulkę z ciasta drożdżowego wałkuję, pokrywam nadzieniem, na którym układam drugi placek z ciasta i kroję całość na części, które smaruję dwa razy jajkiem w 15-o minutowych odstępach. Na koniec

MeCooks
Rogaliki z szynką i serem 978

wyszukiwanych przystawek w internecie. W dzisiejszych czasach większość z nas ma zaplanowany dzień co do minuty, a szukając przepisów lubi stawiać na prostotę i szybkość wykonania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Rogaliki z szynką i serem to fenomenalna przekąska, którą można przygotować w ekspresowym tempie. Wystarczy zaledwie 4 podstawowe składniki! Są bardzo smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia i idealnie sprawdzą się(...)każdą okazję. Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA ROGALIKI Z SZYNKĄ I SEREM Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 12 plastrów ulubionej szynki 12 plastrów żółtego sera ketchup 1 roztrzepane jajko czarnuszka do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Ciasto francuskie dzielimy na pół, wzdłuż dłuższego boku. Następnie otrzymane części dzielimy na małe trójkąty (takie jak na rogaliki). Każdy z trójkątów smarujemy ketchupem

Przepiski.pl
Kruche rogaliki na cieście z piwem. 46

trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy nadzienie, może to być twarda marmolada, powidło śliwkowe, gęsty dżem lub masa serowa lub makowa, w zależności co kto lubi. Zwijamy w kształt rogalika i układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Możemy układać dość ciasno, bo rogaliki nie wyrastają podczas pieczenia wiele. Przed pieczeniem możemy je pomalować roztrzepanym jajkiem, ale nie jest to konieczne(...)Pieczemy w 180 C przez około 25 minut. Wystudzone rogaliki możemy oprószyć cukrem pudrem, ale i bez niego są smaczne. Rogaliki te są kruche, przypominają rogaliki z ciasta półfrancuskiego. Z tej porcji wyszło mi 27 rogalików. Jeśli chcemy je przechować dłużej wkładamy je do woreczka foliowego i szczelnie zamykamy.       Życzę smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Rogaliki z białym makiem 59

Rogale marcińskie z białym makiem Rogaliki drożdżowe z białym makiem czyli rogale marcińskie. Rogaliki z białym makiem to historia, która przetrwała do dziś. Tradycyjne ciasto drożdżowe i delikatne nadzienie z białego maku i bakalii. Takie pyszne rogale drożdżowe można przygotować z białym makiem jak i z makiem niebieskim. Jak zrobić biały mak do rogali? Rogale z białym makiem wzorowane(...)rogale świętomarcińskie? Marcińskie rogale z białym makiem Biały mak mielony znakomicie się sprawdzi jako baza do nadzienia. Możesz przygotować rogale z ciasta francuskiego, rogale kruche jak i te najpopularniejsze rogaliki drożdżowe. Jeżeli nie masz czasu lub warunków, równie dobrze możesz przygotować rogaliki z białym makiem z puszki. Kiedyś był on dostępny tylko w sprzedaży wysyłkowej. Dziś biały mak w puszcze

Dieta moja pasja
Top 10 najlepszych ciast na Wielkanoc 85

czyli połączenie dwóch (moich ulubionych) ciast! Jest przepyszny, wilgotny, idealnie słodki, po prostu wspaniały. Co prawda wymaga trochę pracy, ale wykonanie idzie dość szybko i sprawnie. Polecam!   10. Rogaliki   Twarogowe rogaliki z marmoladą Przepis tutaj (KLIK) Delikatne, bardzo kruche rogaliki z ciasta serowego, którego struktura przypomina warstwowe ciasto francuskie. Do ich przygotowania nie używamy w ogóle cukru(...)upieczeniu rogaliki możemy posypać cukrem pudrem, jednak dzięki słodkiemu nadzieniu nie jest to konieczne. Rogaliki maślane Przepis tutaj (KLIK) Są miękkie, puszyste i delikatne, także na drugi dzień po upieczeniu. Mają rewelacyjnie maślany smak co sprawia, że rogaliki wprost rozpływają się w ustach. Koniecznie musicie je spróbować!     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Razowe rogaliki z jabłkami 71

mojprzepisna.pl | Razowe rogaliki z jabłkami Witam wszystkich, odpoczęliście trochę podczas długiego weekendu? My spędziliśmy weekend wyjazdowo tj. byliśmy w Lublinie aby odwiedzić moją mamę i przyjaciółkę. Na szczęście znalazłam trochę czasu aby przygotować jakieś drobne słodkości. Wszyscy pieką rogale Marcińskie, a ja się ich przestraszyłam i upiekłam rogaliki z jabłkami. Piekłam jeszcze babkę drożdżową z pesto więc jak widzicie(...)Postanowiłam zrobić coś drożdżowego, coś zdrowszego, z małą ilością cukru, z jabłkami i z dodatkiem mąki razowej i otrębów – chyba zdrowsze byłoby zjedzenie samego jabłka ;) W rogalikach nie ma jajek, masła, a mleko można zastąpić mlekiem roślinnym, więc przepis jak najbardziej nadaje się dla alergików. [:Listonic] Składniki na 12 małych rogalików: 100 gr mąki pszennej (u mnie

moj przepis na
Razowe rogaliki z jabłkami 69

mojprzepisna.pl | Razowe rogaliki z jabłkami Witam wszystkich, odpoczęliście trochę podczas długiego weekendu? My spędziliśmy weekend wyjazdowo tj. byliśmy w Lublinie aby odwiedzić moją mamę i przyjaciółkę. Na szczęście znalazłam trochę czasu aby przygotować jakieś drobne słodkości. Wszyscy pieką rogale Marcińskie, a ja się ich przestraszyłam i upiekłam rogaliki z jabłkami. Piekłam jeszcze babkę drożdżową z pesto więc jak widzicie(...)Postanowiłam zrobić coś drożdżowego, coś zdrowszego, z małą ilością cukru, z jabłkami i z dodatkiem mąki razowej i otrębów – chyba zdrowsze byłoby zjedzenie samego jabłka ;) W rogalikach nie ma jajek, masła, a mleko można zastąpić mlekiem roślinnym, więc przepis jak najbardziej nadaje się dla alergików. [:Listonic] Składniki na 12 małych rogalików: 100 gr mąki pszennej (u mnie

moj przepis na
Rogaliki na wodzie gazowanej. 101

Wczoraj rano przy kawce, przeglądałam Facebooka i natknęłam się  na bardzo ciekawe rogaliki. Do przygotowania ciasta wystarczy woda gazowana,  olej i mąka. Byłam tak ciekawa smaku, że poszłam do kuchni i zaczęłam działać :) Ciasto fajnie się zagniotło i dobrze się z nim pracowało. Rogaliki wyszły smaczne,  dlatego przepis podaję dalej. Oryginalny przepis znajdziecie u Asi na blogu(...)Składniki: 1/2 szklanki wody gazowanej 1/2 szklanki oleju 2 czubate szklanki mąki pszennej tortowej Dodatkowo: powidła, lub gęsty dżem (u mnie swojski dżem czereśniowy) cukier puder do posypania rogalików Wykonanie: Do miski wlać wodę gazowaną i olej. Dodać mąkę i wymieszać, a następnie  zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić  w lodówce przez pół

Agusiowe smakołyki