Rogaliki drożdżowo – maślane z masą krówkową

Rogaliki drożdżowo – maślane z masą krówkową

Przepis na : deser

Absolutnie fenomenalne, mięciutkie. Doskonały dodatek do porannej kawy. Z porcji wychodzi 16 rogalików, więc jest się czym dzielić Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 jajka 10 g drożdży świeżych 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki letniego mleka 50 g roztopionego masła 1/2 puszki masy krówkowej – u mnie Helio – jest najlepsza cukier puder – do posypania   białko z 1 jajka – do posmarowania rogalików   Do miski wlewamy ciepłe mleko, dodajemy drożdże, 1 łyżkę cukru (z c...

Czytaj dalej na blogu MojaQchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.