racuchy - 2384 przepisów (strona:22/159)

Sodziaki na maślance 150

Jeśli po przebiciu racuszka jest on suchy i nie ma na nim śladu surowego ciasta, to znak, że sodziaki możemy podawać Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na pyszne racuchy. Polecamy: racuchy drożdżowe z jabłkami , racuchy drożdżowe ze śliwkami oraz racuchy z żurawiną . Życzymy smacznego! Artykuł Sodziaki na maślance pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Drożdżowe racuchy z jabłkami 127

stanie się kruche. Jabłka tej odmiany trzeba po zebraniu szybko zjadać, dlatego część włożyłam do słoików, by mieć jabłka do zimowej szarlotki , część zjadłam, a część poszła do racuchów na śniadanie 😋.       Składniki (na 12 racuchów) 270 g mąki pszennej typ 650 200 ml ciepłego mleka 15 g drożdży 3 łyżeczki cukru szczypta soli łyżka spirytusu(...)olej (u mnie na patelni o średnicy 26 cm ok. szklanki). Wykładać ciasto na olej łyżką moczoną we wrzątku. Smażyć z obu stron po dwa razy na ładny kolor. Racuchy wykładać na ręcznik papierowy. Odsączone z tłuszczu racuchy posypać cukrem pudrem

Weekendy w domu i ogrodzie
Polska - Wegańskie racuchy z rabarbarem 152

Europie zawitała do Polski. Prezentujemy przepis na poprawiające humor niedietetyczne śniadanko, czyli pulchniutkie wegańskie racuszki z rabarbarem.  Składniki (3 porcje, 15 racuszków; przepis na ciasto inspirowany wegańskimi racuchami od wegannerd ): - 250 g mąki  - 7 g drożdży instant (1 opakowanie) lub 15 g świeżych drożdży  - 1.5 łyżeczki cukru waniliowego - szczypta soli - 275 g mleka sojowego - 1 łyżeczka(...)minuty z każdej strony (aż będą mocno zarumienione; może nam się wydawać, że rabarbar się zbyt mocno przysmażył, ale w środku będzie idealnie mięciutki).  5) Gotowe racuchy odsączamy z tłuszczu i podajemy posypane cukrem pudrem. Jeśli jakimś cudem nie zjemy wszystkich za jednym podejściem, smakują całkiem dobrze po odsmażeniu na drugi dzień

Roślinożerni urlopowicze
Racuchy na maślance z jabłkiem 152

Pomysł na szybką do przygotowania przekąskę na słodko - racuchy na maślance nadziane kawałkami jabłka i smażone na suchej patelni (bez dodatku oleju).  Miękkie i puszyste. Proste do przyrządzenia i bardzo smaczne. Idealna przekąska dla dzieci. Składniki na 15 sztuk: 1 duże jabłko 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej (150 g) 1 szklanka maślanki 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)patelnię (bez dodatku tłuszczu!) . Smażyć na średnim ogniu. Gdy pojawią się bąbelki powietrza to racuchy obrócić na drugą stronę. Uwaga: 1 łyżka ciasta = 1 racuch .  Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Etapy przygotowywania racuchów Smażenie racuchów

Ugotować
Racuchy na maślance bez drożdży 350

Racuchy na maślance bez drożdży – są baaardzo(...)puszyste i pyszne! Idealnie smakują posypane cukrem pudrem lub podane z ulubioną konfiturą. Do ich wykonania nie potrzebujemy miksera ani droższy. Wystarczą tylko tanie i ogólnodostępne składniki, The post Racuchy na maślance bez drożdży appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Wytrawne ziemniaczane racuchy 119

cyklu Wypiekanie na śniadanie smażymy racuchy ziemniaczane. Zachęcam wszystkich do wzięcia udziału w wypiekaniu, to fajna zabawa. Racuchy wybrałam z bloga Wypieki Beaty . Przepis jest prosty, racuchy puszyste, mega pyszne i można je podać z czym chcemy i lubimy. Ja podałam z jogurtem greckim i kiełkami rzodkiewki. Mega pyszne i szybkie śniadanie lub obiad, jak kto woli(...)Ziemniaczane racuchy. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Racuchy drożdżowe kakaowe 122

Racuchy drożdżowe, puszyste z dodatkiem kakao podane z kremem czekoladowym. Śniadanie, obiad lub kolacja, smakują na ciepło jak i na zimno – polecam przepis Racuchy drożdżowe kakaowe SKŁADNIKI: 1 szklanka ciepłego mleka 25 g świeżych drożdży 1 opakowanie cukru z wanilią 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko łyżeczka cukru pudru łyżeczka kakao PRZYGOTOWANIE: Mleko lekko podgrzewam, ma być(...)kuchenną do połączenia. Odstawiam w ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut. Po tym czasie dodaję cukier puder i kakao, lekko mieszam. Na patelni rozgrzewam olej. Smażę racuchy partiami nakładając ciasto nadaję im kształt placka. Gotowe odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję gorące posypane cukrem pudrem lub/i z kremem czekoladowym. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Hity Niedzielnego Kucharza: Grzeszne i bezgrzeszne śniadania 152

Zestaw siedmiu przepisów na śniadania wytrawne i na słodko: pyszne bagietki z pieczonym camembertem, pieczony naleśnik dutch baby, jajko w koszulce na toście, racuchy, które królowa Elżbieta smażyła dla prezydenta Eisenhowera, jajka na chmurce w misie obfitości, super proste brownie Katharine Hepburn i zwykła nasza polska kasza manna, choć w bardzo grzesznym wydaniu. Na początek mała powtórka z lektur(...)KOSZULCE Z AWOKADO NA TOŚCIE Proste a wykwintne śniadanie. Podstawa to dobrze zrobione jajko w koszulce. Z tym przepisem wyjdzie Wam na 100 procent! Czytaj dalej KRÓLEWSKIE ŚNIADANIE: RACUCHY KRÓLOWEJ ELŻBIETY II Jeśli zastanawialiście kiedyś co robi królowa w wolnych chwilach – to już wiecie – smaży racuchy! Przepis na puszyste, delikatne racuchy pochodzi prosto od brytyjskiej królowej Elżbiety

Niedzielny kucharz
Racuchy na kefirze 742

delikatnie łączymy z pianą z białek oraz pokrojonymi jabłkami *** *** Na patelni rozgrzewamy olej, układamy po dwie łyżki ciasta na każdy racuszek i smażymy z obu stron na złoty kolor *** *** Racuchy podajemy posypane cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: SERNICZKI Z PATELNI PRZEPIS TUTAJ RACUSZKI NA JOGURCIE PRZEPIS TUTAJ DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY(...)PRZEKĄSKI ( zobacz tutaj ) SZYBKIE I PYSZNE DANIA JEDNOGARNKOWE KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Racuchy na kefirze pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Racuchy z jabłkiem 142

Jeżeli najdzie Was ochota na coś słodkiego to zachęcam do usmażenia drożdżowych racuchów. Idealnie smakują podane na ciepło i posypane dużą ilością cukru pudru. Jak dla mnie racuchy muszą mieć w środku kawałki jabłka, dzięki którym nabierają lekkiej wilgoci i są smaczniejsze 😊  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 2 niepełne szklanki mąki pszennej(...)minut do podwojenia masy). W rondelku lub na patelni rozgrzać dużą ilość oleju. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta (1 racuch = 1 łyżka). Aby ciasto nie przywierało do łyżki to każdorazowo - łyżkę należy namoczyć w wodzie. Racuchy smażyć z każdej strony po 1,5-2 minuty (do zezłocenia). Po usmażeniu przełożyć na papierowy ręcznik. Lekko odsączyć z nadmiaru tłuszczu

Ugotować
Racuchy drożdżowe bananowe z dżemem 154

się ukryć, że racuchy zostały ze mną na dobre od czasów dzieciństwa. Pulchne, gorące posypane cukrem pudrem, polane miodem lub syropem owocowym. Cudowne Racuchy tradycyjnie przygotowuję z jabłkami (chyba każdy je zna! ) oraz z innymi dodatkami. Nie byłabym sobą gdybym nie eksperymentowała, zmieniała smaki, farsze, dodatki. Wypróbowałam i polecam (oprócz świeżych owoców, jak jabłka, gruszki, banany, sezonowe borówki(...)jagody, maliny czy wiśnie) wersje placuszków z suszonymi owocami, szczególnie rodzynkami, żurawiną czy miechunką, tartymi orzechami, makiem, wiórkami kokosowymi. Ciasto baza już jest, teraz dodatki, do woli Racuchy drożdżowe z bananami podałam z dżemem truskawkowym Jamar . Dlaczego tak? Bo miałam w domu, naszła ochota, dżem pasował akurat, idealny słodki dodatek na drugie śniadanie. Świetnie sprawdzą się także polewa czekoladowa

Zasmakuj Kuchni
RACUCHY ORKISZOWE ZE ŚLIWKAMI 171

Nasze ulubione racuchy orkiszowe na maślance i/lub kefirze i sodzie, tym razem z dodatkiem śliwek. I choć nie wszystkim spodobał się pomysł na racuchy ze śliwkami, to właśnie one pierwsze znikały z talerza, te z jabłkiem dopiero w drugiej kolejności... Pyszne są nie tylko na świeżo (gorące, chłodne), ale także na następne dni. Z podanych ilości wyszło(...)odstawiamy na ok.10 minut. Smażymy na rozgrzanej patelni, na małej ilości oleju, na malutkim palniku. Będą się dłużej smażyć, ale nie będą się przypalały, i zdążą się dosmażyć wewnątrz. Racuchy odsączamy na ręczniku papierowym. Do przekładania racuchów na talerz świetnie sprawdzą się małe łapki... ;-) Podawać posypane mielonym ksylitolem lub pudrem lub polane miodem i/lub z dodatkiem świeżych owoców

Smaczne Zdrowe
Puszyste racuchy drożdżowe 187

kładziemy na rozgrzany olej (u mnie mieściło się po 6 – 7 sztuk jednorazowo). Smażymy z obu stron na rumiano na średniej temperaturze kuchenki (zbyt wysoka spowoduje, że racuchy z zewnątrz się przypalą, a wewnątrz nie dosmażą). Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach kuchennych. Podajemy z domową konfiturą, jogurtem, sezonowymi owocami oprószone cukrem pudrem lub… z czym(...)lubi. Puszyste racuchy drożdżowe wyglądają niczym pączki. Dla dzieci i dorosłych, na każdą porę roku, na śniadanie, obiad, czy kolację. Na poprawę humoru… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Puszyste racuchy drożdżowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Racuchy z twarogu z budyniem bananowym 160

serem, nie wspominając już o wyśmienitych sernikach? Te racuchy towarzyszą mi od dzieciństwa. W wersji tradycyjnej robi je moja Mama, u mnie tym razem trochę inaczej – racuchy z twarogu z budyniem bananowym. Składniki: - 1,2 kg twarogu ( polecam domowy ) - 8 jaj - skórka starta z cytryny - 1 laska wanilii - 3 bydynie bez cukru o smaku bananowym(...)mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowyni kładziemy porcje ciasta. Smażymy na „średnim ogniu” na złoty kolor z obu stron. Podajemy gorące oprószone cukrem pudrem lub… z czym kto może. Racuchy z twarogu z budyniem bananowym sprawdzą się w każdej roli. Na obiad, kolację, śniadanie, czy deser. Można je podać dodatkowo z kleksem jogurtu, czy śmietany lub polane miodem

mojewypiekiinietylko
Drożdżowe racuchy z truskawkami 144

soboty na obiady wprosił się mój tata, a że jest z niego łasuch, to zażyczył sobie obiady na słodko, ku uciesze Niny oczywiście. Padło na racuchy, i mówcie co chcecie ale te drożdżowe są najlepsze, puszyste, lekkie a odpowiednio usmażone wbrew pozorom wcale nie aż tak tłuste. Z podanych składników najadło się 5 osób w sumie, a jak już(...)łyżki cukru (najlepiej nierafinowanego) 2 opakowania suchych drożdży szczypta soli olej roślinny do smażenia/ użyłam rafinowanego oleju kokosowego, dokładnie 2 duże łyżki i to wystarczyło na usmażenie wszystkich racuchów około 300 g truskawek pokrojonych w plasterki (nie więcej ni 500 g) Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj w dużej misce i odstaw do wyrośnięcia na 1-1,5 aż ciasto podwoi

greenscarf

Proponowane wyszukiwania