racuchy - 2186 przepisów (strona:22/146)

Racuchy drożdżowe jak pączki 395

mikrofalówce i smakują jak świeże. Jeśli chcecie przygotować jakieś słodkości na Tłusty Czwartek, a nie macie cierpliwości do pączków, ten przepis sprawdzi się doskonale. https://youtu.be/ntJQxbZP1X4 Składniki na racuchy drożdżowe jak pączki (około 15 sztuk): 50 g świeżych drożdży 500 g mąki pszennej 300 ml mleka 100 g masła 2 jajka 50 g cukru 1/2 łyżeczki soli łyżka(...)następnie przewracamy na drugą i smażymy jeszcze 5 minut. Racuszki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem. [caption id="attachment_8718" align="aligncenter" width="685"] Racuchy drożdżowe jak pączki[/caption] Zobacz inne przepisy na Tłusty Czwartek: Szybkie Oponki Z Serków Homogenizowanych Mini Pączki Bananowe W 15 Minut Domowe Pączki Z Dżemem Mini Pączki Z Serka

e-PrzepisyKulinarne
Racuchy 499

Racuchy – znane i lubiane racuchy drożdżowe. Uwielbiają je nie tylko dzieci, ale także i dorośli. Racuchy oprószone cukrem pudrem lub polane czekoladą smakują wyśmienicie! Polecam je na śniadanie, kolację, a nawet jako słodki obiad. Placki droż The post Racuchy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Niskobiałkowe racuchy z batatów i jabłek 31

chcecie dowiedzieć się więcej o samej fenyloketonurii, zapraszam na stronę Vitapku . Tym przepisem chcę Wam udowodnić, że mimo ograniczenia składników, możemy stworzyć na prawdę coś smacznego Przepis na niskobiałkowe racuchy z batatów i jabłek Drukuj przepis Porcji: 6 racuchów Czas gotowania: 45 minut Składniki 230 miąższu z batata (1 batat) 130 jabłka (1 jabłko) 120 ml napoju ProZero(...)dodatków lub z ulubionymi owocami, miodem, syropem klonowym. Porady *ProZero to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego do stosowania pod kontrolą lekarza. *wpis powstał we współpracy z Vitaflo   Artykuł Niskobiałkowe racuchy z batatów i jabłek pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Racuszki z dyni - kuchnia podkarpacka 58

Racuchy to popularne danie, które ma swoje odpowiedniki nie tylko w sąsiadujących z Polską krajach, ale i na innych kontynentach. W naszym regionie popularne są zarówno zwykłe drożdżowe racuchy, jak i racuchy smażone z plastrem jabłka w środku. Mniej znanym przysmakiem są racuchy z ciasta na sodzie oczyszczonej z dodatkiem startej dyni. Taki specjał ma swoje

Trzeci talerz
Racuchy jogurtowe z truskawkami 76

chrupiące brzegi – walka o ostatniego trwa w nieskończoność, uwierzcie mi! Dzieci je pokochają! bynajmniej moje kochane dziecko, po raz kolejny udowadnia mi, że próbuje, smakuje i chce więcej:-) Racuchy bez drożdży, na jogurcie greckim, ze świeżymi, pięknymi sezonowymi truskawkami – mi niczego już nie brakuje SKŁADNIKI: 2 jajka, u mnie rozm. L 2 łyżki oleju rzepakowego(...)przekręcam delikatnie na drugą stronę. Smażę kolejne niecałe 2 minuty. Warto po każdej turze smażenia lekko wytrzeć patelnię po owocach, inaczej przyszłe placki będą się lekko przypalać. Gotowe racuchy z truskawkami odsączam na papierowym ręczniku i posypuję cukrem pudrem. Podaję, znikają od razu SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Placuszki z ricottą i truskawkami 119

Placuszki z ricottą i truskawkami to moje popisowe danie na szybkie i smaczne śniadanie. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie przepis, zaskoczcie swoją drugą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy drożdżowe 225

gdybym ja wyszła w końcu z tej kuchni, to pewnie miałabym dużo lżej do dźwigania tej swojej potocznie zwanej "zajebistości", no ale powiedzcie sami... Jak żyć bez takich racuchów i innych pyszności?! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)minut. Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe mleko, roztrzepane jajka, zaczyn i szczyptę soli. Wyrabiamy- najlepiej mikserem z hakiem- na gładką masę. Ma być niemalże lejąca- im więcej mąki, tym racuchy cięższe i twardsze. Ciasto pozostawiamy do wyrośnięcia na min. 30 minut, a następnie nagrzewamy patelnię z tłuszczem i smażymy placki.  Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem lub podajemy

Kuchnia w czekoladzie
Wytrawne racuchy ziemniaczane 86

wody. Do ziemniaków dodać mąkę, ocet, olej i rozbełtane jajko. Wymieszać łyżką, a potem wyrobić szybko gładkie ciasto. Ciasto od razu rozwałkować na grubość ok. 1 cm. Można wycinać racuchy szklanką albo pokroić ciasto w inny sposób (wybrałam trójkąty). W głębokiej patelni lub w żeliwnym garnku rozgrzać olej. Powinien stanowić przynajmniej 5 cm wysokości. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Podawać z jogurtem lub sosem czosnkowym . Przyznaję, że część racuchów została zjedzona z powidłami wiśniowymi i też świetnie smakowała

Weekendy w domu i ogrodzie
Racuchy z jabłkami i żurawiną z suchej patelni. 81

mnie na wspomnienie racuchów, zaraz przypominają się te ze szkolnej stołówki. Tłuste, kapciowate z których tłuszcz można było wykręcać.😏 Do dziś mam uraz, gdy widzę racuchy, pączki czy też inne wypieki, gdy są zbyt tłuste. Najlepsze są te z jak najmniejszą ilością tłuszczu. I jak pączki muszę być kąpane w tłuszczu, tak już racuchom możemy to odpuścić(...)małym ogniu. Gdy się zrumienią obracamy i dosmażamy bez pokrywki. Po lekkim ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem i gotowe. Kto lubi może dodać cynamon, to już kwestia smaku. Do takich racuchów można użyć tak świeżych owoców, jak i tych z kompotu czy mrożonek. Tu np jest przepis na podobne tylko z jagodami----->   TU Smacznego

Dieta moja pasja
Racuchy drożdżowe z jabłkami 78

Klasyczne racuchy drożdżowe z jabłkami, cynamonem i cukrem pudrem. Idealne na nadchodzący Tłusty Czwartek :) 1,5 szklanki mąki pszennej 10 g świeżych drożdży łyżka cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią 0/5 łyżeczki cynamonu cejlońskiego 2 łyżki mleka szklanka maślanki lub kefiru łyżka masła jajko 2 duże kwaśne jabłka olej rzepakowy do smażenia Drożdże zasypujemy cukrem i mieszamy, aż się rozpuszczą(...)gładkie ciasto i odstawiamy na pół godziny. Jabłka obieramy, kroimy w 1 cm plastry i wydrążamy środek z pestkami. Na patelni rozgrzewamy olej. Jabłka moczymy w cieście i smażymy racuchy na rumiany kolor. Podajemy posypane cukrem pudrem. Najlepiej smakują na ciepło. Smacznego :) Artykuł Racuchy drożdżowe z jabłkami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Racuchy 85

Opis Racuchy: Racuchy to doskonały pomysł na wyjątkowy podwieczorek zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Zaletą ich jest fakt, że są szybkie do zrobienia. Popularne racuchy to pulchne placki, które są podawane na słodko. Pamiętajmy, że do ich przygotowania idealnie sprawdzą się kwaskowate owoce łamiące smak ukazywanego dania. Głównie używa się do nich jabłek. Niektórzy jednak decydują(...)jabłek na upieczenie jednego placka na dobrze rozgrzany tłuszcz, po czym smażyć przez niespełna półtorej minuty na złoty kolor. Uwielbiane są one z cukrem pudrem bądź dżemem wiśniowym. Artykuł Racuchy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Racuchy dyniowo bananowe 102

być luźne. Odstawiam do wyrośnięcia na godzinę w ciepłe miejsce. Na patelni rozgrzewam olej, i nakładam ciasto łyżką. Łyżkę dobrze jest zmoczyć wodą wtedy lepiej się kładzie ciasto. Racuchy smażę z dwóch stron aż będą rumiane na wolnym ogniu. Podczas smażenia ładnie jeszcze urosną.  Do racuchów wykorzystałam dynie pieczoną. Kawałki dyni upiekłam w piekarniku nagrzanym(...)temp 180 stopni na 10 minut. Potem zmiksowałam dynię blenderem.  Miód rozpuszczam na patelni, dodaję mieszankę bakalii i chwilę przesmażam. Racuchy polewam miodem

wesoła kuchnia
Racuchy z kwiatami dyni,cukinii lub kabaczka na słono 67

południowej części tego pięknego kraju. Mogą być serwowane na kolację lub jako przystawka. Są przepyszne chrupiące, ale uwaga lepiej przygotować ich trochę więcej bo migiem znikają z talerza. Racuchy z kwiatów dyni,cukinii lub kabaczka na słono (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI kwiaty dyni,cukinii lub kabaczka 500 g mąki 400ml wody 10 g drożdży pół łyżeczki cukru 1 jajko(...)bardzo gęstej śmietany. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na dwie godziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni rozgrzać olej do smażenia, nabierać porcje ciasta łyżką i wykładać na patelnię. Racuchy smażyć obustronnie na złoty kolor Usmażone racuchy układać na papierowym ręczniku SMACZNEGO

zielonacukinka
Racuchy gryczane z jabłkami i truskawkami 86

przypraw tylko wykorzystać do końca to co już mam. Moje postanowienie plus niehandlowe niedziele budzą we mnie ukryte pokłady kreatywności. W taki to właśnie sposób przedstawiam Wam niby klasyczne racuchy, ale na mące gryczanej bez dodatku cukru i oczywiście z najpyszniejszymi w tym roku truskawkami. Składniki ( na ok. 12 racuchów): 1 jabłko 200 ml mleka (niepełna 1 szklanka(...)drugą stronę i powtórzyć smażenie. Wykładać na ręcznik papierowy rozłożony na talerzu, który wciągnie nadmiar tłuszczu. Podawać z truskawkami, wiórkami kokosowymi i pokrojonymi drobno migdałami. 1 porcja (ok. 4 racuchy) zawiera ok.: 374 kcal 13,4 g białka 11,6 g tłuszczu 57,7 g węglowodanów Smacznego

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny