Przepis na : śniadanie
Puszyste racuchy marchewkowe z twarogiem i czosnkiem delikatnie przyprawione gałką muszkatołową i kurkumą. Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. To pomysł na ciepłe śniadanie, obiad lub kolację. Racuchy marchewkowe podawaj z jogurtem, sosem czosnkowym . Zapraszam po mój sprawdzony i najlepszy przepis na racuchy twarogowe z marchewką. SKŁADNIKI: 250 g twarogu półtłustego 2 marchewki – 180 g 2 jajka 5 czubatych łyżek mąki pszennej – 100 g 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka proszku do pieczenia po ½ płas... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...