Racuchy każdy zna, jadł wielokrotnie i większość z nas bardzo je lubi. Jednak zwykle jedzone(...)jabłkami, które oczywiście smaczne i zdrowe są, ale czasem aż się prosi, by zamiast ich dodać coś innego. Moja propozycja to ananasy! A znacie już mój przepis na racuchy z bananami? Jeśli jeszcze nie, to klikajcie --> TUTAJ SKŁADNIKI 1 szklanka mąki 1 duży kubek kefiru lub mleka 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 puszki ananasów
ZofianaRacuchy drożdżowe na zsiadłym mleku. Kolejny, niezapomniany smak z domu rodzinnego. Robiła je moja Babcia, robiła moja Mama, teraz… robię ja. Składniki: - 500g mąki tortowej - 3 jajka - 20g suchych drożdży - 150ml wody do rozczynu + 1 łyżeczka cukru - 400ml mleka zsiadłego - 50g masła - 2 łyżki cukru - cukier waniliowy (u mnie, tym razem, wanilinowy) - szczypta soli - cukier puder do posypania(...)wyrobiłam drewnianą łyżką, przykryłam ściereczką i odstawiłam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 40 minut. Usmażyłam na rozgrzanym oleju z obu stron, na rumiano. Chrupiące i puszyste. Racuchy drożdżowe na zsiadłym mleku podałam z kleksem z konfitury, posypane cukrem pudrem. Ale można… jak kto lubi, też będzie pysznie. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Racuchy drożdżowe
mojewypiekiinietylkoRacuchy z sera żółtego to oczywiście kolejna propozycja na eksperymentalne śniadanie dla moich najmłodszych chłopaków. Dzieciaki były zachwycone lecz niestety nie przejadły ilości, jaką przygotowałam – zostało coś dla mnie 🙂 Niestety przygotowanie ich jest rozciągnięte w czasie, tak więc można przygotować je np. dzień wcześniej a rano odgrzać na patelni lub też wstać 30... Więcej The post Racuchy
Magiczny GarnekRacuchy drożdżowe razowe z jabłkami i rodzynkami to moja kolejna wersja naszych ulubionych racuchów drożdżowych >> z jabłkami . Są naprawdę przepyszne, miękkie i puszyste. Tym razem połowę mąki pszennej zastąpiłam razową. Zazwyczaj ogromną porcję racuchów smażę na kolacje i wszystkie Czytaj więcej
Di gotujeDrożdżowe racuchy z jeżynami! Przepis wymyśliłam jakiś czas temu, publikowałam go już na moim koncie na Instagramie, są przepyszne. Dla każdego kto lubi jedzenie z serii #comfortfood to musi je zjeść na śniadanie! To danie smakuje wybornie! Na czym polega mój sekret? Na dodatku twarogu do ciasta, dzięki czemu racuchy nie tylko są niesamowicie puszyste, mniej chłoną olej(...)dodatkowo pachną i smakują rewelacyjnie! Absolutnie musisz to zjeść we wrześniu , bo sezon na jeżyny właśnie trwa! DROŻDŻOWE RACUCHY Z TWAROGIEM I JEŻYNAMI przepis i składniki: - 150 g mąki tortowej + 200 g maki typ 500 - 20 g drożdże świeże - 220 ml mleka tłustego -250 g jeżyn - 3 jaja M - 150 g twaróg tłusty dobrej jakości - 4-5 łyżek
SMYKWKUCHNIRacuchy nie są tak puszyste jak tradycyjne, chociażby z uwagi na użycie innych typów mąk. Zapewniam jednak, że o wiele lepsze nawet na drugi dzień. Są miękkie i bardzo smaczne. bez tłuszczu w trakcie smażenia, chociaż z dodatkiem masła w środku i mąki z ziaren dyni, która również zawiera w sobie tłuszcz. Myślałam, że tak duża ich ilość wystarczy(...)dzień. Smakowały zarówno z samym pudrem jak i galaretką z czerwonej porzeczki, którą zrobiłam „na zimno” do bieżącego zużycia. W trakcie pieczenia nic nie pryska, nie pachnie olejem a racuchy są tak uniwersalne, że można je użyć zamiast bułek na śniadanie. Wypasione racuchy z kwiatami nagietka Potrzebujemy 450g mąki pszennej typ 750, 300g mąki semolina, 60g świeżych
Leśny Zakątekplacuszki Jeśli mam więcej czasu, to przygotowuję placuszki. Podaję posypane cukrem pudrem lub posmarowane ulubionymi dodatkami (dżem, powidła, masa czekoladowa, miód). Moje pomysły na placuszki znajdziesz poniżej: racuchy na kefirze placuszki z twarogiem i borówkami puszyste racuchy z jabłkami bez drożdży tradycyjne racuchy drożdżowe puszyste pancakes . Placuszki z kaszy manny dla dzieci i dorosłych 9 – gofry
Ania gotujeJeśli lubisz racuchy i placki, to z pewnością posmakują Ci moje placuszki z kaszy manny, które zaskakują wyjątkowym smakiem. Są puszyste, delikatne i pięknie pachną. Przepis jest bardzo prosty i wielokrotnie przeze mnie sprawdzony. Bardzo często na śniadanie lub podwieczorek lubię z moimi dziećmi, zjeść coś słodkiego. Owsianka, koktajle czy twarożek z miodem są pyszne, ale dzieci oraz(...)Placuszki z kaszy manny są bardzo smaczne na ciepło i na zimno, nawet bez żadnych dodatków. Jestem pewna, że zaskoczą Was swoim oryginalnym i niezwykłym smakiem. Sprawdź także moje racuchy na kefirze lub maślance . Jeśli wolisz tradycyjne placki to polecam racuchy z jabłkami . Mało nie zapomniałam o pancakes . Gorąco polecam te amerykańskie naleśniki na słodko. Życzę smacznego! Artykuł
Ania gotujeRacuchy to takie szybkie w przygotowaniu pączki kładzione. Udają się za każdym razem i świetnie makują. Polecam przepis. SKŁADNIKI : 250 ml mleka 3/2 % 25 g świeżych drożdży 2 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 410 g mąki pszennej 1 łyżka octu olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Na początek do misy wsypuję pokruszone drożdże(...)więc dosypuję i mieszam. Ciasto jest gęste a zarazem klejące i takie ma być. Ciasto odkładamy na 30 minut aby wyrosło. I teraz jak smażymu racuchy, już pokażę. Łyżkę maczamy w gorącym oleju. Bierzemy porcję ciasta. I kładziemy na olej. Czynność tą powtarzamy. Możemy póżniej podkręcić temperaturę, aby one się przyrumieniły
Kulinarne Fantazje MarioliPrzepis na smaczne racuchy z jabłkami. Z moim przepisem przygotujesz pysznie i bardzo łatwo. Nieduże, smażone na złoty kolor placuszki. Dzieci je uwielbiają! Idealnie sprawdzą się na śniadanie lub pyszny deser dla całej rodziny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 szklanki mąki 1 szklanka letniego mleka 20 g drożdży świeżych 2 łyżki cukru 1 jajko 2 – 3 średnie jabłka (około(...)sól szczypta olej do smażenia cukier puder do oprószenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na racuchy z jabłkami: Wykonanie (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej) Składniki na rozczyn odejmujemy z całej ilości składników. Nie są to dodatkowe składniki. Do miseczki wkruszyć 20 gram drożdży, dodać dwie łyżki cukru, 6 łyżek mąki oraz 150 ml ciepłego mleka. Dokładnie wymieszać. Przykryć
Olcia gotuje!Puszyste racuchy drożdżowe z bananem i truskawkami to moja kolejna wariacja sprawdzonego przepisu mojej kochanej mamy na racuchy drożdżowe >> z jabłkami . Racuchy zawsze wychodzą miękkie i puszyste, a ich przygotowanie wcale nie jest skomplikowane. Banan i truskawki to doskonała Czytaj więcej
Di gotujeRacuszki jogurtowo-budyniowe z jabłkami Szybkie, łatwe i niedrogie w wykonaniu racuchy, które wprost rozpływają się w ustach. Polecam! Składniki: 330ml gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego (16 gram) 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 1 jabłko Dodatkowo: olej do smażenia cukier(...)mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzanym tłuszczu układamy po dwie pełne łyżki ciasta na jednego racuszka zachowując odstępy, gdyż placki urosną podczas smażenia *** *** Zmniejszamy ogień i smażymy racuchy z dwóch stron na rumiano (po około 2 minuty z każdej strony) *** *** Po zdjęciu z patelni placki układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy na ciepło
Blog z ApetytemTwarogowe racuchy z rodzynkami to świetny pomysł na pyszny deser lub obiad/kolacje na słodko. Bardzo proste w przygotowaniu, zasmakują nie tylko dzieciom :). Rodzynki możemy zastąpić suszoną żurawiną lub pominąć jeśli nie lubimy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 25 gram drożdzy 250 gram twarogu półtłustego 1,5 szklanki mąki pszennej, składniki odmierzane szklanką o pojemności 250 ml, 1 szkalnka mleka(...)olejem nakładamy przy pomocy łyżki porcje ciasta. Racuszki smażymy z obu stron na rumiano. Po usmażeniu ściągamy z patelni na talerz wyłożony ręcznikiem papierem, odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Twarogowe racuchy z rodzynkami first appeared on Blog Kulinarny
Blog kulinarny S9.PL