Racuchy jak za dawnych lat, super

Racuchy jak za dawnych lat, super

Racuchy jak za dawnych lat, super

Przepyszne racuchy, przypomniały mi się dawne czasy. Grube puszyste, pycha. Jeśli zdecydujecie się je zrobić na śniadanie to trzeba szybciej wstać, ciasto musi wyrosnąć Drożdże pokruszyć, wlać letnie mleko, cukier, mąkę, szczyptę soli, wymieszać. Odstawić do wyrośnięcia. Do wyrośniętych drożdży dodać mąkę, jajka, cukier, dokładnie wymieszać na gładką masę. ponownie odstawić do wyrośnięcia. Thermomix – do naczynia miksującego wrzucić drożdże, cukier, szczyptę soli, mąkę, wlać letnie mleko. Czas 1 minuta,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

racuchy, śniadania, śniadanie, truskawka, truskawki, ciasto, placuszki, drożdżowe, kolacja, puszyste racuchy, puszyste ciasto, ciasto z truskawkami, ciasta z masa, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, dania na gorąco

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.