racuchy - 2186 przepisów (strona:21/146)

Szybkie racuchy jogurtowe 500

Szybkie racuchy jogurtowe Puszyste, mięciutkie i delikatne w środku oraz rumiane i chrupiące z zewnątrz placuszki na jogurcie. Są wręcz ekspresowe w wykonaniu, a do tego banalnie proste. A smak… niebo w ustach!     Składniki: 300ml gęstego jogurtu naturalnego 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 1 jabłko Dodatkowo(...)ciasta dodajemy pokrojone jabłko i mieszamy *** *** Na patelni rozgrzewamy olej. Na rozgrzanym tłuszczu układamy po dwie pełne łyżki ciasta na jednego racuszka zachowując odstępy, gdyż placki urosną podczas smażenia. Racuchy smażymy z dwóch stron na rumiano (po około 2 minuty z każdej strony) *** *** Po zdjęciu z patelni placki układamy na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy

Blog z Apetytem
Drożdżowe racuchy z dynią. 29

mnie dyni pod dostatkiem to w kuchni trwa totalna zabawa i czasami też improwizacja. Ale w gotowaniu przecież o to chodzi... Zatem dziś zapraszam Was na racuchy. Jeśli mogą być z jabłkami ( klik tutaj) to czemu by nie zrobić z dynia? Składniki; 1,5 szkl mąki pszennej 2 żółtka jajek 15 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru waniliowego szczypta(...)porcje. Smażymy z obu stron na rumiano. Około 3 minuty z każdej strony na niewielkiej mocy palnika aby się nie spaliły.  Podajemy z konfiturą lub posypane cukrem pudrem. Racuchy nie są słodkie, wyczuwalna jest bardzo delikatna słodycz. Jeśli macie ochotę na bardziej  słodkie racuchy. polecam dodać więcej cukru. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Racuchy z truskawkami 17

Racuchy - smażone placki z ciasta drożdżowego, lub ciasta naleśnikowego z dodatkiem proszku do pieczenia. Mogą być z dodatkiem owoców, na przykład jabłek, posypane cukrem, lub na słono. Pyszną wersją racuchówracuchy z truskawkami . 3 jajka, 3 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy, 400 ml kefiru, 340 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)proszkiem do pieczenia. Do masy dodać ubitą na sztywną pianę z białek. Dokładnie wymieszać. Ciasto wymieszać z truskawkami. Nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz porcje ciasta  i smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Zdejmować, kłaść na ręczniku papierowym. Przekładać na półmisek i posypywać cukrem pudrem, polewać miodem lub syropem klonowym. Ja polecam podawać z syropem klonowym. talerz

królestwo garów
Racuchy z rabarbarem 19

Racuchy - smażone placki z ciasta drożdżowego, lub ciasta naleśnikowego z dodatkiem proszku do pieczenia. Mogą być z dodatkiem owoców, na przykład jabłek, posypane cukrem, lub na słono. Pyszną wersją racuchówracuchy z rabarbarem . 3 jajka, 3 łyżki cukru pudru, cukier waniliowy, 400 ml kefiru, 340 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)proszkiem do pieczenia. Do masy dodać ubitą na sztywną pianę z białek. Dokładnie wymieszać. Ciasto wymieszać z odsączonym rabarbarem. Nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz porcje ciasta  i smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Zdejmować, kłaść na ręczniku papierowym. Przekładać na półmisek i posypać cukrem pudrem. talerz

królestwo garów
Racuchy z jabłkami – zdrowe śniadanie nie tylko dla niejadka 30

dostarczać niezbędne składniki odżywcze. Czy to dorosły, czy też dziecko potrzebuje energii, by dzień był udany. Pełen brzuszek to gwarancja koncentracji i dobrego samopoczucia. Oczywiście posiłek musi być zdrowy Racuchy z jabłkami na kefirze – przepis Składniki: 300 ml kefiru 1 szklanka mąki ryżowej 1 szklanka mąki jaglanej lub kukurydzianej/pszennej 2 jajka cukier z wanilią 2 łyżki masła klarowanego(...)cukru z wanilią, dodać kefir i sodę. Wymieszać. Następnie dodać mąkę i wymieszać. Gdy ciasto będzie za rzadkie, dodać więcej mąki. Na koniec dodać obrane, pokrojone w kostkę jabłka. Racuchy smażyć na maśle klarowanym na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z łyżką syropu klonowego. Można też dodać inne owoce. A może podasz placuszki z nutellą śliwkową

Strefa Zdrowego Żywienia
Racuchy z jabłkami 53

smakują jeszcze ciepłe posypane cukrem pudrem, syropem owocowym, konfiturą owocową lub miodem z dodatkiem świeżych owoców. Do placków zamiast jabłek możesz dodać posiekane gruszki, banany, maliny, jagody lub borówki. Racuchy z jabłkami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 jabłka 1 jajko 3 łyżki cukru z wanilią 1 szklanka mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia(...)nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe posyp cukrem pudrem. Moje rady: – Zanim zaczniesz smażyć pierwszą partię nalej na patelnię więcej oleju, tak by starczyło na usmażenie wszystkich racuchów bez dolewania oleju. Dolewanie oleju podczas smażenia powoduje, że racuchy będą bardziej go chłonąć, przez co będą tłustsze. – Do ciasta możesz dodać szczyptę cynamonu. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem 40

Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem to prosta oraz szybka propozycja na puszyste i delikatne placuszki, które idealnie sprawdzą się jako śniadanie, kolacja lub też pyszna przekąska. Możecie do nich użyć dowolnych owoców i za każdym razem będzie smacznie! Uwierzcie, że warto skorzystać z tego przepisu.      Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem - składniki(...)sztuk) 250 ml kefiru 1 jajko 1 łyżka miodu  200g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Dodatkowo: 1-2 gruszki Ponadto: olej do smażenia Racuchy na kefirze z gruszkami i miodem - przygotowanie:  Białka ze szczyptą soli należy ubić na sztywną pianę, a gruszki pokroić w niewielką kostkę. Następnie do miski wsypać mąkę, proszek

Di gotuje
Racuchy z jabłkiem Polskie Młyny 49

Racuchy z jabłkiem Polskie Młyny Niesamowity zapach rozchodzący się po całym domu, przyciągnie każdego gościa, delikatne puszyste racuchy Polskie Młyny rozpływają się w ustach. Tak niewiele nam potrzeba do zrobienia tak pysznego deseru a co najważniejsze 10 minut czas przygotowanie. Składniki: ·        1 opakowanie mieszanki do smażenia Racuchy Polskie Młyny(...)Cukier puder do posypki Sposób przygotowania: 1.                Mieszankę do smażenia Racuchy wsypujemy do miski, wbijamy jajko i wlewamy stopniowo mleko. 2.                Całość mieszamy łyżką do uzyskania gładkiej masy

Kulinarna Chwila
Racuchy z jabłkami 44

Racuchy z jabłkami. Smak dzieciństwa. Idealne na śniadanie albo lekki letni obiad. Przy smażeniu tłuszcz musi być dobrze rozgrzany, tak żeby nie wsiąkał w ciasto. Nie polecam smażenia na maśle, ponieważ masło spala się w bardzo niskiej temperaturze i łatwo jest przypalić racuchy. Nie polecam też smażenia bez tłuszczu - racuchy wyjdą dobre, ale są trochę za suche(...)smaku. Dlatego nie ma ucieczki, jeśli racuchy to właśnie smażone na oleju i posypane cukrem pudrem. Są przepyszne

Chleby Rolfa
Racuchy z rabarbarem – kuchnia podkarpacka 49

Koła Gospodyń Wiejskich z Markuszowej (gmina Wiśniowa) można znaleźć w publikacji „Czarnorzecko-Strzyżowska kraina smaków. Tradycyjne przepisy kulinarne Kół Gospodyń Wiejskichz terenu działania Stowarzyszenia Czarnorzecko-Strzyżowska Lokalna Grupa Działania”. Racuchy z rabarbarem - kuchnia podkarpacka Składniki: 2 łodygi rabarbaru 250 ml mleka 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 1 ½ szklanki mąki pszennej 2 jajka cukier puder(...)rabarbar. Kiedy ciasto odpocznie, dodajemy do niego rabarbar i mieszamy. Ciasto wykładamy łyżką na rozgrzany olej. Smażymy, aż placuszki staną się złote z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Racuchy z rabarbarem - kuchnia podkarpacka Racuchy z rabarbarem - kuchnia podkarpacka   Więcej regionalnych wiosennych przepisów w zakładce KUCHNIA PODKARPACKA Zapraszam

Trzeci talerz
Racuchy z jabłkami i cytryną 65

często więc padło na racuchy. Zapach nieziemski, można się zrelaksować trąc jabłuszka i skórkę z cytryny no i wyrobić mięśnie w trakcie mieszania ciasta. Porcja dla 6 osób. Racuchy - 50 g drożdży - 2 duże jabłka - sok i skórka z jednej większej cytryny -  1 szklanka mleka - 4 jajka - mąka - 2 -4 szklanki - 100g cukru - cynamon do smaku - olej(...)końcu dodajemy starte jabłka z cytryną. Mieszamy i odstawiamy na około 15 min. Na patelni podgrzewamy olej. Powinno go trochę być- najlepiej żeby zakryło dno. Na rozgrzanym oleju smażymy racuchy aż do uzyskania brązowego koloru z każdej strony. Gotowe racuchy odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy posypane cukrem pudrem i owocami- u mnie porzeczki

Kuchnia Pełna Emocji
Przepis na racuchy bez drożdży 67

bez drożdży: 300 g mąki pszennej 400 ml jogurtu naturalnego 2 wiejskie jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru 4 jabłka cukier puder do posypania racuchów Sposób przygotowania racuchów: Do misi wsypujemy mąkę razem z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy jogurt, jajka i mieszamy. Jabłka obieramy i kroimy na drobną kostkę którą(...)dodajemy do ciasta. Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia. Zdejmujemy na ręcznik papierowy i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Racuchy z jabłkami 316

Racuchy z jabłkami – bez wątpienia to jedne z moich ulubionych placków z dzieciństwa. Wiadomo, że racuchy są super, ale takie racuchy z jabłkami to mój faworyt numer jeden! Nie znam osoby, której by one nie smakowały! Zwłaszcza uwielbiają je dz The post Racuchy z jabłkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje