racuchy - 2142 przepisów (strona:18/143)

Najlepsze Racuchy Drożdżowe 102

Racuchy drożdżowe to klasyka wśród kulinarnych recept ur . Chrupiące z wierzchu, delikatne i puchate w środku - takie właśnie wychodzą placuszki z poniższego przepisu. Racuchy to świetny pomysł na śniadanie, podwieczorek lub pożywny deser, w połączeniu z dowolnymi owocami, konfiturami lub miodem stworzą przepyszne danie, któremu nie spo sób się oprzeć . Najlepsze Racuchy Drożdżowe - Składniki: 500 g luksusowej(...)idealnej do ciast drożdżowych" 30 g świeżych drożdży 1,5 szklanki mleka 4 czubate łyżki cukru łyżka miękkiego masła szczypta soli olej do smażenia cukier puder do oprószenia Najlepsze Racuchy Drożdżowe - Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy. Drożdże rozpuszczamy w ok. 1/3 szklanki letniego mleka z dodatkiem ok. łyżki cukru i łyżki mąki. Odstawiamy na ok. 10 minut do wyrośnięcia. Następnie

Słodka Strona
Racuchy ze śliwkami wg Aleex 99

mąż. - Niedługo będzie – dodałam. Naprawdę przygotowanie nie zajęło mi dużo czasu. Zaledwie kilkanaście minut wystarczyło, aby połączyć składniki, pokroić owoce i usmażyć racuchy. Ale nie takie zwyczajne, tylko racuchy ze śliwkami. Wyszły przepyszne: chrupiące z wierzchu, mięciutkie i puchate, z kawałeczkami upieczonych śliwek. Posypałam je chmurką cukru pudru z wanilią. Smakowały znakomicie. Polecam. Składniki: • 3 szkl. mąki(...)puściły soku i nie popsuły struktury ciasta. Mieszałam je porcjami – kilka paseczków śliwek i 2 łyżki ciasta). 8. Rozgrzać oliwę. Zanurzyć w gorącym tłuszczu łyżkę. Nabierać nią ciasto. Smażyć racuchy na rozgrzanym, tłuszczu z obu stron. Należy pamiętać, aby tłuszcz nie był za gorący, bo racuchy przypieką się z wierzchu, a w środku będą surowe. 9. Usmażone racuchy

W mojej kuchni
BISZKOPTOWE RACUSZKI Z JABŁKAMI 1652

deser, a niektórzy serwują je jako II  danie po "lżejszej" zupie ... .  Przepisów na racuchy jest co nie miara.  U mnie znajdziecie przepis na   racuchy na jogurcie ,  racuchy drożdżowe  ,  racuchy a'la pączki z patelni ,  racuszki z twarogiem ,  placuszki z bananami ,  placuszki na kaszce mannej(...)pieczenia i mleko. Miksujemy chwilę do dokładnego połączenia się składników. Na koniec dodajemy pokrojone jabłko i mieszamy wszystko łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy łyżką porcję ciasta, smażymy racuchy na wolnym ogniu na rumiano z obu stron.  Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem (jeśli lubimy

Walijskie Pichcenie
Racuszki z jabłkami 58

zapach wabił z podwórka nie tylko mnie, ale też każdego dzieciaka, który akurat był ze mną. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek powiedział "nie jestem głodny", gdy zostałem nimi poczęstowany. Racuchy najlepiej smakują gorące, świeżo usmażone, ale na zimno też są pyszne. Znam takich, którzy nawet wolą je w tej wersji. Do moich racuchów nie dodaję  sody(...)proszku do pieczenia. Może nie wychodzą bardzo pulchne (czyt. sztucznie napompowane), ale na pewno są zdrowsze. Spróbujcie sami!  Składniki (na ok. 10 sporych racuchów): 1 kg jabłek 2 jaja 2 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru pudru mała śmietana kremówka 18 proc. 200 g)  szczypta soli olej rzepakowy do smażenia Sposób  przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem

W SMAK
Złote racuchy z dyni 91

zupę - zarówno w wersji  tradycyjnego kremu , jak i bardziej  "orientalnej" - na mleku kokosowym , oraz do  pieczenia  i marynowania. Można zrobić z niej też racuchy i właśnie to proponuję Wam dziś. Do zrobienia(...)złotych racuchów najlepsza będzie dynia o intensywnie pomarańczowym miąższu. Ja wybrałem odmianę dyni olbrzymiej "Hokkaido". Nie trzeba jej obierać, kiedy robi się z niej zupę, jednak w przypadku racuchów lepiej ją usunąć, bo obróbka termiczna trwa krótko i nie zdąży ona wystarczająco zmięknąć. Swoje racuchy zrobiłem w wersji pikantnej, ale dobrze smakują także na słodko. Składniki

W SMAK
Zupa "NIC" w towarzystwie racucha drożdżowego 165

rozpuszczone lody wanilinowe mniam:) Często podają ja w towarzystwie racucha drożdżowego. Słodka zupa i racuch najlepsze wedle nas połączenie. SKŁADNIKI NA ZUPĘ : - mleko 1,5l - laska wanilii (opcjonalnie można użyć cukier wanilinowy ) - białka 2szt - cukier puder 2 łyżki - żółtka 2szt - cukier 6 łyżeczek SKŁADNIKI NA RACUCHY   - mąki pszennej 3 szklanki(...)talerz - żółtka ucieram z cukrem tworząc kogel mogel, do utartego kogla dodaję po odrobinie mleka a potem łączę z reszta mleka mieszając trzepaczką . Zupę odstawiam i zabieram się za racuchy  - do dużej miski przesiewam mąkę i wmieszam z solą - drożdże dokładnie wymieszam z ciepła wodą (nie gorącą) - robię wgłębienie w misce, wsypuje cukier, wleję oliwę a następnie stopniowo

Basia w kuchni
Racuszki rosyjskie z jabłkami (bez drożdży) 20

Racuszki rosyjskie z jabłkami (bez drożdży) Najlepsze! Proste, niedrogie i mega szybkie w przygotowaniu, bez użycia miksera. Puszyste, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku racuchy na maślance, które wprost rozpływają się w ustach. Pokochają je zarówno dzieci jak i dorośli. Polecam!     Składniki: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 250ml maślanki (1 szklanka) 2 jajka(...)wysokości. Gdy tłuszcz będzie mocno rozgrzany, zmniejszamy płomień i na patelni układamy po około 2 łyżki ciasta na każdy racuszek *** *** Smażymy z dwóch stron na złoty kolor, jeśli racuchy rumienią się za szybko, to należy jeszcze zmniejszyć moc palnika, aby dopiekły się w środku *** *** Usmażone placki układamy na chwilę na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu *** *** Przekładamy

Blog z Apetytem
Kokosowe racuchy z jabłkami + film 23

Kokosowe racuchy z jabłkami to smaczny pomysł zarówno na śniadanie czy obiad jak i na kolację. To proste i szybkie w przygotowaniu placuszki z dodatkiem startych jabłek i wiórków kokosowych idealne dla wielbicieli kokosu.     składniki na około 10-12 racuchów 2 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml ) 2 szklanki mleka ( szklanka 250 ml ) 3-4 jabłka(...)wiórki kokosowe i wszystko mieszamy łyżką. Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach a następnie łączymy je z wcześniej przygotowanym ciastem. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy niewielkie racuchy z obu stron na złoty kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe racuszki, obficie posypujemy cukrem pudrem.   Artykuł Kokosowe

Smakowite Dania
Sodziaki na maślance 68

Jeśli po przebiciu racuszka jest on suchy i nie ma na nim śladu surowego ciasta, to znak, że sodziaki możemy podawać Zachęcamy do sprawdzenia innych naszych przepisów na pyszne racuchy. Polecamy: racuchy drożdżowe z jabłkami , racuchy drożdżowe ze śliwkami oraz racuchy z żurawiną . Życzymy smacznego! Artykuł Sodziaki na maślance pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Drożdżowe racuchy z piekarnika o smaku pizzy. 25

Uwielbiam drożdżowe racuchy, lubię również od czasu do czasu zrobić je na troche inny sposób. Te pieczone w piekarniku są rewelacyjne i można wykorzystać do ich zrobienia różnych dodatków. Tym razem zrobiłam je o smaku pizzy. SKŁADNIKI: 1 szklanka maki pszennej 1 jajko szczypta soli 1 łyżeczka suchych drożdży około 100 ml letniej wody pieprz do smaku łyżeczka oregano(...)pieprzem, oregano i dodać starty parmezan. Do gotowego ciasta dodać ulubione, lub podane w przepisie dodatki dodatki i całość dobrze wymieszać. Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, nakładać łyżka racuchy. Piec w 180 st. C przez około 20 – 25 minut. Smacznego

Pani M - kuchnia smakowita
Drożdżowe racuchy z jabłkami 68

stanie się kruche. Jabłka tej odmiany trzeba po zebraniu szybko zjadać, dlatego część włożyłam do słoików, by mieć jabłka do zimowej szarlotki , część zjadłam, a część poszła do racuchów na śniadanie 😋.       Składniki (na 12 racuchów) 270 g mąki pszennej typ 650 200 ml ciepłego mleka 15 g drożdży 3 łyżeczki cukru szczypta soli łyżka spirytusu(...)olej (u mnie na patelni o średnicy 26 cm ok. szklanki). Wykładać ciasto na olej łyżką moczoną we wrzątku. Smażyć z obu stron po dwa razy na ładny kolor. Racuchy wykładać na ręcznik papierowy. Odsączone z tłuszczu racuchy posypać cukrem pudrem

Weekendy w domu i ogrodzie
Polska - Wegańskie racuchy z rabarbarem 77

Europie zawitała do Polski. Prezentujemy przepis na poprawiające humor niedietetyczne śniadanko, czyli pulchniutkie wegańskie racuszki z rabarbarem.  Składniki (3 porcje, 15 racuszków; przepis na ciasto inspirowany wegańskimi racuchami od wegannerd ): - 250 g mąki  - 7 g drożdży instant (1 opakowanie) lub 15 g świeżych drożdży  - 1.5 łyżeczki cukru waniliowego - szczypta soli - 275 g mleka sojowego - 1 łyżeczka(...)minuty z każdej strony (aż będą mocno zarumienione; może nam się wydawać, że rabarbar się zbyt mocno przysmażył, ale w środku będzie idealnie mięciutki).  5) Gotowe racuchy odsączamy z tłuszczu i podajemy posypane cukrem pudrem. Jeśli jakimś cudem nie zjemy wszystkich za jednym podejściem, smakują całkiem dobrze po odsmażeniu na drugi dzień

Roślinożerni urlopowicze
Fit racuchy twarogowe z jabłkiem 45

bardzo proste racuchy z jabłkiem w wersji fit z wysoką zawartością białka. Idealne na śniadanie, drugie śniadanie, przekąskę, obiad, kolację, jako posiłek przed i po treningu. Takie racuchy to także pomysł na lunch do szkoły i pracy, do zabrania do pudełka, na piknik.  Smakują na ciepło i na zimno. Składniki na fit racuchy twarogowe z jabłkiem(...)odżywki białkowej (u mnie ISO Whey Zero o smaku solony karmel) 50 g mąki ryżowej 1/3 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie) 5 g oleju kokosowego nierafinowanego do smażenia Jak przygotować fit racuchy twarogowe z jabłkiem: Do miski przekładamy wszystkie składniki prócz jabłka i miksujemy do uzyskania dość gładkiej masy - nie musi być idealnie gładka, mogą pozostać gródki. Jabłko obieramy, usuwamy gniazdo

Kuchnia na Obcasach
Racuchy na maślance z jabłkiem 76

Pomysł na szybką do przygotowania przekąskę na słodko - racuchy na maślance nadziane kawałkami jabłka i smażone na suchej patelni (bez dodatku oleju).  Miękkie i puszyste. Proste do przyrządzenia i bardzo smaczne. Idealna przekąska dla dzieci. Składniki na 15 sztuk: 1 duże jabłko 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej (150 g) 1 szklanka maślanki 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)patelnię (bez dodatku tłuszczu!) . Smażyć na średnim ogniu. Gdy pojawią się bąbelki powietrza to racuchy obrócić na drugą stronę. Uwaga: 1 łyżka ciasta = 1 racuch .  Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Etapy przygotowywania racuchów Smażenie racuchów

Ugotować
Racuchy na maślance bez drożdży 89

Racuchy na maślance bez drożdży – są baaardzo(...)puszyste i pyszne! Idealnie smakują posypane cukrem pudrem lub podane z ulubioną konfiturą. Do ich wykonania nie potrzebujemy miksera ani droższy. Wystarczą tylko tanie i ogólnodostępne składniki, The post Racuchy na maślance bez drożdży appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania