racuchy - 2193 przepisów (strona:18/147)

Racuchy z truskawkami i borówkami leśnymi 41

/uploads\/2020\/08\/racuchy-z-truskawkami-i-borowkami.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/racuchy-z-truskawkami-i-borowkami-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/racuchy-z-truskawkami-i-borowkami-500x375.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/racuchy-z-truskawkami-i-borowkami-480x270.jpg"],"description":"Placuszki przypominaj\u0105ce racuchy, tyle \u017ce z truskawkami i jagodami le\u015bnymi. Ma\u0142e nale\u015bniczki z owocami lata, polane syropem klonowym.","keywords":["bor\u00f3wki","Jajka","m\u0105ka","truskawki"],"author":{"@type":"Person","name(...)borówkami leśnymi 5 od 2 osób Autor: Martyna Pietruszka Danie: Deser Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Porcje 4 porcje Przygotowanie 10 min. Smażenie 20 min. Kalorie 220 kcal Placuszki przypominające racuchy, tyle że z truskawkami i jagodami leśnymi. Małe naleśniczki z owocami lata, polane syropem klonowym. Składniki: CIASTO NA RACUCHY 2 jajka ze swojskiego chowu 250 g jogurtu naturalnego

ProstePesto.pl
Racuchy drożdżowe z rabarbarem 42

rabarbarem. Trochę kwaśne, trochę słodkie! Idealne na śniadanie, obiad lub deser 🤭 Jeżeli lubicie klasyczną wersję z jabłkiem to tę również musicie wypróbować póki sezon na rabarbar trwa! 10 racuchów lub 20 racuszków: 2 pędy rabarbaru 5 łyżek cukru/erytrolu (minimum 1 łyżeczka cukru) 1 szkl. ciepłego/letniego mleka 2 szkl. mąki pszennej 20 g drożdży 1 jajko Olej do smażenia(...)małe kawałeczki. Do rozczynu dodajemy resztę mleka, cukru/erytrolu, jajko, mąkę i pokrojony rabarbar. Mieszamy. Odstawiamy na 1h w ciepłe miejsce. Patelnię rozgrzewamy z olejem. Łyżką nakładamy ciasto. Smażymy racuchy na małym ogniu, przez kilka minut z każdej strony (racuchy powinny być zarumienione, a ciasto ścięte). Racuchy podajemy posypane cukrem pudrem. Sprawdź również te przepisy z rabarbarem: CIASTO

Czarnawisienka
Racuchy z truskawkami 69

Racuchy z truskawkami, drożdżowe, łatwe do przygotowania i bardzo smaczne! PRZEPIS NA RACUCHY Z TRUSKAWKAMI Składniki na racuchy z truskawkami: 2 szkl mąki 1 jajko 3 dag drożdży 1,5 szkl mleka 4 łyżki cukru trzcinowego 1 cukier waniliowy truskawki olej kokosowy Jak zrobić racuchy z truskawkami: W ciepłym mleku z cukrem rozpuszczamy drożdże. Mąkę przesiewamy(...)plastry. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładamy łyżka porcje ciasta, w wierzch wciskamy 2-3 plasterki truskawki. Smażyć na złoto z obu stron. Podajemy oprószone cukrem pudrem. Artykuł Racuchy z truskawkami pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Placuszki z ricottą z musem malinowym 93

Placuszki z ricottą z musem malinowym to jedno z naszych ulubionych dań na weekendowe śniadanie. Swój delikatny smak placuszki zawdzięczają ricotcie. Najlepiej jak kupicie, taką prawdziwą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy drożdżowe z owocami 81

Racuchy drożdżowe, puszyste, delikatne, z owocami, podane z cukrem pudrem lub słodkim dodatkiem, np. syropem lub miodem, konfiturą, dżemem. Pyszne! Takie racuchy przygotowuję także w wersji bez owoców lub z borówkami i/lub rodzynkami. Pycha! Przepis pochodzi z bloga mojej koleżanki Justyny (z bloga niePieprz.pl ), zapraszam do wypróbowania Są idealne, w punkt…jak u Babci.. Racuchy(...)ciepłe miejsce do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut. Owoce myję, obieram, kroję w małą kostkę. Dodaję je do ciasta i delikatnie mieszam łyżką. Na patelni rozgrzewam olej. Smażę racuchy partiami nakładając ciasto nadaję im kształt placka. Smażę na rumiano z obu stron. Gotowe odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję gorące posypane cukrem pudrem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Racuchy drożdżowe 135

jesień, to jabłka. Jak jabłka, to racuchy! W okresie jesiennym, gdy sady obfitują w jabłka, pozycją obowiązkową w naszym menu są racuchy, zarówno drożdżowe, jak i te na śmietanie. Przepis na racuchy drożdżowe jest bardzo prosty, a same placuszki są wręcz uwielbiane przez dzieci i nie tylko. 😉 Pulchniutkie racuchy drożdżowe smakują doskonale oprószone... Tryb czytania Artykuł(...)Racuchy drożdżowe pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
RACUCHY 70

Kocham racuchy i już! Ciepłe, pulchne, które można oprószyć cukrem pudrem, dodać owoce, bakalie, ubóstwiam! DZIŚ racuchy z jabłkami winnymi, rodzynkami pachnące słodkością, drożdżami i ciepłem domu! Wspaniałe, domowe:) Ulubione racuchy podaję z cukrem pudrem, ulubioną konfiturą, smaruję słodkim twarogiem, serkiem wiejskim, polewam miodem, syropem, dekoruję bakaliami lub wcinam posypane grubym cukrem. SMACZNEGO! Składniki: 1,5 szklanki(...)łyżek cukru białego lub trzcinowego 1 opakowanie cukru z wanilią, opcja 1/2 szklanki rodzynek lub suszonej żurawiny 3 średniej wielkości jabłka winne olej do smażenia cukier puder do oprószenia racuchów lub miód, konfitura, serek Przygotowanie: W garnku podgrzewam lekko mleko i rozpuszczam w nim cukier, pokruszone drożdże i 5 sporych łyżek mąki, mieszam dokładnie i odstawiam

Zasmakuj Kuchni
Racuchy jogurtowo- szpinakowe z sosem aurora 144

będą one jak zazwyczaj się wszystkim kojarzą w wersji słodkiej, ale wytrawnej ze szpinakiem i z sosem pomidorowym oraz pomidorkami koktajlowymi. RACUCHY JOGURTOWO-SZPINAKOWE z SOSEM AURORA Składniki : racuchy: 2 jajka 250 ml jogurtu naturalnego 160 g mąki 100 g szpinaku baby sól i pieprz oliwa do smażenia sos: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 250 ml mleka(...)śmietany 18% Przygotowanie: Szpinak myjemy i kroimy w paski, a następnie obsmażamy. Jajka roztrzepujemy, dodajemy jogurt, a potem mąkę i ostudzony szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i smażymy racuchy. sos: Mąkę rumienimy na maśle,a następnie dodajemy mleko i mieszamy aby nie powstały grudki. Gotujemy chwilę,dodajemy koncentrat i śmietanę. Kiedy sos zgęstnieje doprawiamy do smaku solą

Bon appetit mon amie
Racuchy z białego sera- palce lizać! 17349

zapamiętają ich wyjątkowy smak na długo. Dowodem na te moje pochwalne pieśni na ich cześć niech będzie fakt że zniknęły ze stołu szybko jak błyskawica. Racuchy z białego sera- składniki: 3 jajka 20 dag sera białego 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka cukru 1 łyżka śmietany szczypta soli 2 jabłka olej do smażenia Wykonanie: Białka ubijać na sztywną pianę(...)trudnego? A smak wyborny- naprawdę warte spróbowania. Po prostu- IDEALNE! Szkoda tylko że nie fit. Ale co tam, dla takich smakołyków warto zgrzeszyć             Racuchy z białego sera- palce lizać! was last modified: Październik 8th, 2017 by arbuziaki Artykuł Racuchy z białego sera- palce lizać! pochodzi z serwisu Arbuziaki.pl

Arbuziaki
Racuchy z jabłkiem i śmietanką! 101

mnie najważniejsze w takich racuchach jest to aby one miały dużo, dużo jabłka, wtedy są takie jak lubię najbardziej! A jak takie zrobić przeczytacie poniżej. PRZEPIS NA RACUCHY: (10 sztuk racuchów) - 1 jajko rozmiar L - 1/2 szklanki mąki tortowej - 1/3 szklanki mleka - 1/4 szklanki śmietanki 12% lub 18% - 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cukru(...)minim po 8 mm. Z pozostałych składników za pomocą trzepaczki robimy ciasto na racuchy. Każdy krążek jabłka maczamy w cieście, następnie smażymy na oleju bądź maśle klarowanym. Ciepłe racuchy polewamy śmietanką i oprószamy cukrem pudrem, podajemy ze świeżymi truskawkami

SMYKWKUCHNI
Drożdżowe racuchy z jabłkami i nadzieniem brzoskwiniowym 85

niedzielny wieczór zapraszam na racuchy z jabłkami, podane z pysznym nadzieniem brzoskwiniowym. Takie racuchy przypominają mi smak dzieciństwa. Może i Wy takie przygotujecie i przeniesiecie się w dziecięce lata... SKŁADNIKI: 2 szklanki mleka, 1 jajko, 20g drożdży, 1 opakowanie cukru waniliowego, ½ łyżki cukru kryształu, szczypta soli, 1 i ¾ szklanki mąki, 2 jabłka, 5 łyżek nadzienia brzoskwiniowego ZENTIS, olej(...)wyrośnięcia. 2. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Dodaję do wyrośniętego ciasta. Mieszam. 3. Na patelni rozgrzewam olej. Łyżką nakładam niewielkie porcje ciasta tworząc placuszki. Racuchy smażę na rumiano z dwóch stron. 4. Usmażone racuchy układam na talerzu. Na racuchy nakładam nadzienie brzoskwiniowe i podaję. Zachęcam do zakupu produktów   ZENTIS .  W ofercie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Racuszki dyniowe z jabłkiem 131

Racuchy to  słodkie wspomnienie mojego dzieciństwa :) Ostatnio postanowiłam lekko zmodyfikować tradycyjny przepis na racuchy i do ciasta dodałam upieczoną, zmiksowaną dynię. Racuchy z poniższego przepisu są idealne - miękkie i puszyste. Należy tylko pamiętać o tym, aby racuchy smażyć na średnim lub małym ogniu, ponieważ nie mogą się spalić!  Składniki: 2 szklanki mąki pszennej(...)Gotowe racuszki przełożyć na ręcznik kuchenny, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem obficie posypać cukrem pudrem.  Masa po lewej: przed wymieszaniem Masa po prawej: po wyrośnięciu Smażenie racuchów

Ugotować
Racuchy z jabłkami 109

Drożdżowe racuchy z jabłkami Moim kolejnym przepisem z jabłuszkami są racuszki(...)drożdżowe, pomysł przyszedł bardzo szybko, kiedy z 10 jabłek które miałam 8 zużyłam do  Szarlotki , zostały 2 więc kiedy ciasto się piekło zabrałam się za robienie ciasta na racuchy.  Przepis jest bardzo prosty. A pulchne racuchy znikną ze stołu w bardzo szybkim tempie. :) Przepis: Składniki: (20 racuchów) 400 g mąki 300 ml ciepłego mleka

Mój pomysł na
Najlepsze Racuchy Drożdżowe 105

Racuchy drożdżowe to klasyka wśród kulinarnych recept ur . Chrupiące z wierzchu, delikatne i puchate w środku - takie właśnie wychodzą placuszki z poniższego przepisu. Racuchy to świetny pomysł na śniadanie, podwieczorek lub pożywny deser, w połączeniu z dowolnymi owocami, konfiturami lub miodem stworzą przepyszne danie, któremu nie spo sób się oprzeć . Najlepsze Racuchy Drożdżowe - Składniki: 500 g luksusowej(...)idealnej do ciast drożdżowych" 30 g świeżych drożdży 1,5 szklanki mleka 4 czubate łyżki cukru łyżka miękkiego masła szczypta soli olej do smażenia cukier puder do oprószenia Najlepsze Racuchy Drożdżowe - Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy. Drożdże rozpuszczamy w ok. 1/3 szklanki letniego mleka z dodatkiem ok. łyżki cukru i łyżki mąki. Odstawiamy na ok. 10 minut do wyrośnięcia. Następnie

Słodka Strona
Racuchy ze śliwkami wg Aleex 106

mąż. - Niedługo będzie – dodałam. Naprawdę przygotowanie nie zajęło mi dużo czasu. Zaledwie kilkanaście minut wystarczyło, aby połączyć składniki, pokroić owoce i usmażyć racuchy. Ale nie takie zwyczajne, tylko racuchy ze śliwkami. Wyszły przepyszne: chrupiące z wierzchu, mięciutkie i puchate, z kawałeczkami upieczonych śliwek. Posypałam je chmurką cukru pudru z wanilią. Smakowały znakomicie. Polecam. Składniki: • 3 szkl. mąki(...)puściły soku i nie popsuły struktury ciasta. Mieszałam je porcjami – kilka paseczków śliwek i 2 łyżki ciasta). 8. Rozgrzać oliwę. Zanurzyć w gorącym tłuszczu łyżkę. Nabierać nią ciasto. Smażyć racuchy na rozgrzanym, tłuszczu z obu stron. Należy pamiętać, aby tłuszcz nie był za gorący, bo racuchy przypieką się z wierzchu, a w środku będą surowe. 9. Usmażone racuchy

W mojej kuchni