Ponad 700 lat temu na terenie staropruskiej osady między Elblągiem, a Pasłękiem została założona wieś Aniołowo. To właśnie tu, co roku na Zlocie Miłośników Aniołów można spróbować miejscowych pyszności, takich jak Anielskie ruchańce, czyli słodkich racuchów, tak puszystych i lekkich, jakby były zrobione z niebiańskiego puchu :) Sama nazwa, choć początkowo zaskakująca, pochodzi w pierwszej części od nazwy wsi, a w drugiej od radosnych podrygiwań racuchów podczas smażenia na oleju, i wcale nie ma tu nic ... czytaj dalej...
Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)