racuchy - 2384 przepisów (strona:16/159)

RACUCHY MARCHEWKOWE 166

dodatkowo kolorowe... czegóż chcieć więcej... Mogę zapewnić, że dzieci zajadają je ze smakiem, w taki oto prosty sposób można im przemycić marchewkę, za którą pewnie nie wszystkie maluchy przepadają. Racuchy to smaczny, pełnowartościowy posiłek, idealny zarówno na drugie śniadanie do szkoły dla dzieci jak i do kawy lub herbaty dla mamusi... ;-) U mnie najczęściej w wersji orkiszowej (bywa także(...)dodaniu. Gotowa masa ma konsystencję kwaśnej śmietany. Na rogrzaną patelnię z dodatkiem oleju kokosowego nakładam po łyżce masy na każdego racucha i smażę na średnim palniku, do lekkiego przyrumienienia. W trakcie kilka razy przekładam na drugą stronę. Usmażone racuchy można odsączyć na ręczniku papierowym i dopiero wówczas przekładać na talerz. Podawać same lub posypane cukrem pudrem lub mielonym ksylitolem

Smaczne Zdrowe
Pieczone racuchy drożdżowe z frużeliną wiśniową 163

Racuchy drożdżowe z frużeliną owocową. Zaletą tych racuchów jest to, że ich nie smażymy na głębokim tłuszczu, tylko pieczemy w piekarniku! czyli jest to dietetyczna wersja racuchów. Racuchy robi się bardzo prosto, wystarczy mąka, jajko, drożdże, odrobina cukru i soli i  olej.  Inspiracja pochodzi z tego przepisu: Składniki na 15 dużych racuchów(...)razem maczaną uprzednio w wodzie (by się nie kleiło do łyżki), racuchy układać w 4 cm odstępach od siebie, bo rosną w bok i w górę. W każdego racucha powciskać kawałki jabłek lub śliwek lub innych owoców. Piec w piekarniku z termoobiegiem dwie blachy na raz do koloru złotego około 15 min. Wyjąć, lekko przestudzić, podawać z frużeliną owocową

moj przepis na
Słodkie środy - Racuszki z czereśniową frużeliną 148

deser chociaż i przy śniadaniu wspomina o nich, iż pasowałby do jej porcji mleka :) Tak się składa, że w paczuszce od firmy SyS znalazły się właśnie takie pyszne racuchy, które przygotowałam(...)moich najbliższych. Tym razem skusiłam się i podałam je z domową czereśniową frużeliną, która idealnie do nich pasowała. Racuszki z czereśniową frużeliną      SKŁADNIKI :   racuchy: 1 opakowanie Racuchów klasycznych SyS - Dania Babci Zosi 300 ml mleka  1 jajko olej do smażenia  frużelina 800 g czereśni  1/2 szklanki cukru 1/2 cytryny

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Racuchy jogurtowe 44

Racuchy jogurtowe z dodatkiem świeżych, słodkich jabłek to nie tylko smaczny pomysł na śniadanie, to także pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci. Moje racuchy na jogurcie nie zawierają drożdży i przy ich wykorzystaniu nie trzeba wykorzystywać miksera. Wszystko wymieszamy przy pomocy łyżki, albo widelca. Podczas smażenia racuchów w domu rozchodzi się ten wyjątkowy zapach, który sprawia(...)stylu amerykańskich pancake’s podane z syropem klonowym. Na moim blogu kulinarnym w przepisach znajdziecie również pyszne placuszki z serków waniliowych, to jest kolejna propozycja na pyszne śniadanie. Racuchy jogurtowe składniki 1,5 szklanki mąki pszennej 250g jogurtu naturalnego 2 jajka 3 łyżki cukru pudru masło do smażenia 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy na maślance 23

Racuchy na maślance  bez drożdży i bez użycia miksera. Zrobisz je błyskawicznie, dosłownie w 10 minut. A na prawdę warto, placki są pyszne i puszyste. Dzieci je uwielbiają! Takie racuchy na maślance to super pomysł na śniadanie, podwieczorek lub nawet obiad. Placki są bardzo dobre na ciepło, ale równie smaczne na zimno, dlatego można je usmażyć wieczorem(...)rano tylko zapakować w pudełeczko do pracy. Racuchy na maślance nie są za słodkie, więc można je po usmażeniu oprószyć obficie cukrem pudrem. Super smakują również z dżemem. Bardzo polecam wypróbować mój sprawdzony przepis na te pyszne racuszki . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na racuchy na maślance: 200 g mąki pszennej  1 jajko 1 szklanka maślanki 1 łyżka

Gotuj z Prezesem
Racuchy ze śliwkami 247

Przepis na lekkie i puszyste racuchy ze śliwkami na kefirze. Bardzo proste w przygotowaniu i szybkie placuszki, które doskonale sprawdzą się na śniadanie lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ponieważ racuchy w tym wydaniu nie zawierają drożdży, to nie czekamy na wyrośnięcie ciasta. Nie potrzebujemy nawet miksera! Wszystkie składniki wystarczy wymieszać łyżką i gotowe. Do tego śliwki zatopione(...)cieście i mamy pyszną przekąskę, której nikt się nie oprze. Serdecznie zachęcam do wykorzystania tego przepisu na pyszne racuchy ze śliwkami! RACUCHY ZE ŚLIWKAMI PRZEPIS Czas przygotowania: 30 minut | Liczba porcji: ok. 16 placuszków Składniki 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 cukier wanilinowy 1 szklanka kefiru ok. 10 śliwek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody

Przepiski.pl
Racuchy domowe 50

Dzisiaj polecam racuchy domowe. Dzięki uprzejmości firmy POLSKIE MŁYNY dostałam kilka gotowych mieszanek do wypróbowania. Kolejna mieszanką, którą wybrałam do przetestowania były domowe racuchy. Cały asortyment można znaleźć https://www.skleppm.pl/ Do przygotowania racuchów potrzebne będzie nam jedno jajko oraz 300 ml mleka. Wszystko dokładnie wymieszać i już są gotowe do smażenia. Z jednego opakowania wychodzi(...)sztuk zgodnie z informacją na opakowaniu, ja robiłam większe wyszło mi ok. 18 sztuk. Racuchy są bardzo puszyste i smaczne można je również przygotować z jabłkami i na koniec posypać cukrem pudrem. Tak szybko znikają z talerza że zanim ubiłam śmietanę i pokroiłam owoce to już zniknęły z talerza. Dobrze że udało mi się zrobić zdjęcie z cukrem pudrem

Pomysłowa kuchnia
Racuchy 67

Najlepszy deser lub obiad na bazie jabłek. Racuchy możesz przygotować na świeżo, na ciepło na obiad. A to, co zostanie (jeżeli zostanie!) zaserwować na zimno na podwieczorek. Pyszne są w obu wersjach. Jest to wersja racuchów z wykorzystaniem musu jabłkowego. Ale jeżeli wolisz pochrupać całe kawałki jabłek w plackach, Smok poleca też drugą wersję . Dla każdego coś dobrego(...)u0105ki,\r","2 jajka,\r","1\/2 szklanki mleka,\r","3\/4 szklanki musu jab\u0142kowego,\r","p\u0142aska \u0142y\u017ceczka proszku do pieczenia,\r","s\u00f3l"],"name":"Racuchy","recipeCategory":"dania bezmi\u0119sne, dania m\u0105czne, desery","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Jab\u0142ka pokroi\u0107 w kostk\u0119 lub zetrze\u0107 na tarce. Gotowa\u0107, mieszaj\u0105c. Ewentualnie

Bardzo Gruby Smok
Racuchy – potargane pączki 60

Racuchy – potargane pączki, właśnie pod taką nazwą je znam i takiej nazwy zawsze używaliśmy. Mój smak z dzieciństwa, spróbujcie z pewnością Wam posmakują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Racuchy – potargane pączki Składniki 500 g mąki 5 jaj około 250 ml mleka 50 g drożdży świeżych 2 łyżki cukru 1 łyżka roztopionego masła szczypta soli 0,5 l oleju(...)cukrem na puszystą masę, dodajemy przesianą mąkę, sól i wyrośnięte drożdże. Całość dokładnie wyrabiamy, stopniowo dodając pozostałe mleko, aż uzyskamy właściwą konsystencję. Ciasto nie może być zbyt gęste ponieważ racuchy wyjdą twarde jeśli będzie rzadsze wyjdą bardziej delikatne. Na koniec dodajemy łyżkę masła i chwilę jeszcze wyrabiamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce żeby ładnie wyrosło. W garnku

To co lubię - gotuję i polecam
Racuchy z sosem z borówki czernicy 126

botaniczną. Z podanego niżej przepisu wychodzą puszyste i niezbyt słodkie racuchy, które znikają z talerzy w mgnieniu oka. Ja lubię przy okazji bawić się w skojarzenia, bo kształty racuchów bywają zaskakujące 😉 Składniki (na 10 racuchów) Racuchy 240 g mąki uniwersalnej szczypta soli 3 łyżeczki cukru 15 g drożdży ok. 200 ml ciepłego mleka jajko łyżka spirytusu(...)olej (u mnie na patelni o średnicy 26 cm ok. szklanki). Wykładać ciasto na olej łyżką moczoną we wrzątku. Smażyć z obu stron po dwa razy na ładny kolor. Racuchy wykładać na ręcznik papierowy. Odsączone z tłuszczu racuchy posypać cukrem pudrem. Podawać z sosem z jagód/borówek

Weekendy w domu i ogrodzie
Drożdżowe racuchy z bananami 125

wersjach, ale na sodzie. Jednak zdecydowanie prościej robi się te drożdżowe. W trakcie smażenia znacznie łatwiej się je obraca, banany nie wypadają i wchłaniają znacznie mniej tłuszczu. Jak przygotowywałam racuchy na sodzie, to musiałam ciągle dolewać oleju, tymczasem przy drożdżowych nie dolałam go ani razu. Wiem, że racuchy są bardzo kaloryczne, ale raz w roku można się skusić(...)głębokości i włączyć palnik. Ciasto ponownie wymieszać łyżką, dodać banany, ponownie wymieszać i nakładać na rozgrzany olej tworząc placki z dwóch łyżek ciasta (mi zmieściły się na patelni 3 racuchy). Olej nie może być zbyt gorący, bo racuchy się spalą. Każdy placek usmażyć z obu stron na złoty kolor, po czym przełożyć na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. Racuchy

Passions hobbies life
Drożdżowe racuchy z korzenną śliwką 68

chętnie zjemy na słodki obiad, podwieczorek, ale też świetnie będzie pasowało do kawy? Prosty, niewymuszony dodatek w postaci duszonych w przyprawach korzennych śliwek czyni cuda w połączeniu z racuchem. Pysznie, pachnąco, słodko i ciekawie, nic dodać nić ująć. Składniki (na 3 duże porcje): 20g drożdży 150ml ciepłego mleka łyżka cukru 120g mąki i 3 łyżki 1 małe jajko 1 jabłko(...)oczkach jabłko. Dokładnie mieszamy. Na małej patelni wlewamy olej do około 0,5cm wysokości – polecam małą patelnię, wtedy niewiele oleju trzeba, a też łatwiej jest pilnować małej ilości racuchów na patelni. Nagrzewamy olej, gdy jest gorący moczymy w nim łyżkę do nabierania ciasta – sprytny trik, dzięki któremu ciasto nie będzie się tak kleiło i łatwo zejdzie

Smaczna Strona
Placuszki z serkiem ricotta 141

Placuszki z serkiem ricotta to jedno z naszych ulubionych śniadań. Nie wymaga ono zbyt dużo pracy, jest bardzo szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze placuszki są

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Racuchy drożdżowe z morelami 198

wytrawnie. Nadają się do ciast, knedli, pierogów, deserów, sosów, sałatek, nalewek, wspaniale komponują się z mięsem, idealne na dżemy, czy konfitury… i nie tylko. Suszone morele to wspaniała przegryzka. Racuchy drożdżowe z morelami. Składniki: - 410 g mąki luksusowej (typ 550) - 2 jajka - 1 żółtko - 60 g świeżych drożdży - 1,5 szklanki ciepłego mleka * - 2 łyżki drobnego cukru do wypieków(...)Jeżeli jest wystarczająco gorący kładziemy następne porcje (u mnie mieściło się po 6 sztuk jednorazowo). Smażymy z obu stron na rumiano na średniej temperaturze kuchenki (zbyt wysoka spowoduje, że racuchy z zewnątrz się przypalą, a wewnątrz nie dosmażą). Gotowe przekładamy na papierowy ręcznik kuchenny, aby pozbawić je nadmiaru tłuszczu. Jeszcze gorące oprószamy cukrem pudrem. Racuchy przygotowałam z podwójnej

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania