Racuchy – potargane pączki

Racuchy – potargane pączki

Racuchy – potargane pączki

Racuchy – potargane pączki, właśnie pod taką nazwą je znam i takiej nazwy zawsze używaliśmy. Mój smak z dzieciństwa, spróbujcie z pewnością Wam posmakują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Racuchy – potargane pączki Składniki 500 g mąki 5 jaj około 250 ml mleka 50 g drożdży świeżych 2 łyżki cukru 1 łyżka roztopionego masła szczypta soli 0,5 l oleju do smażenia cukier puder do posypania Instrukcje Drożdże rozkruszamy do miseczki, dodajemy cukier, łyżkę mąki i odrobinę ciepłego mleka. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co lubię - gotuję i polecam

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.