Racuchy – potargane pączki, właśnie pod taką nazwą je znam i takiej nazwy zawsze używaliśmy. Mój smak z dzieciństwa, spróbujcie z pewnością Wam posmakują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Racuchy – potargane pączki Składniki 500 g mąki 5 jaj około 250 ml mleka 50 g drożdży świeżych 2 łyżki cukru 1 łyżka roztopionego masła szczypta soli 0,5 l oleju do smażenia cukier puder do posypania Instrukcje Drożdże rozkruszamy do miseczki, dodajemy cukier, łyżkę mąki i odrobinę ciepłego mleka. D... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.