Przepis na : podwieczorek
Bez względu na to, ile ich zrobimy, zawsze znikają błyskawicznie. Racuchy z jabłkami zrobione według tego przepisu są po prostu niesamowicie pyszne. Doskonałe na podwieczorek albo obiad na słodko. Dzieciaki lubią je też zabrać do szkoły w pudełku śniadaniowym, bo świetne są nawet na zimo. Przepis na racuchy z jabłkami Składniki: Szklanka mąki pszennej, niepełna szklanka lekko ciepłego mleka, 10 gramów świeżych drożdży, 2 jajka, 2 jabłka , 2 łyżki cukru, olej do smażenia. Jak zrobić racuchy z jabłkami? Do miski w...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...