Racuszki dyniowe z jabłkiem

Racuszki dyniowe z jabłkiem

Racuszki dyniowe z jabłkiem

Racuchy to  słodkie wspomnienie mojego dzieciństwa :) Ostatnio postanowiłam lekko zmodyfikować tradycyjny przepis na racuchy i do ciasta dodałam upieczoną, zmiksowaną dynię. Racuchy z poniższego przepisu są idealne - miękkie i puszyste. Należy tylko pamiętać o tym, aby racuchy smażyć na średnim lub małym ogniu, ponieważ nie mogą się spalić!  Składniki: 2 szklanki mąki pszennej (240 g) 200 g upieczonej dyni, np. hokkaido 1 opakowanie suszonych drożdży (7 g) 4 łyżeczki zwykłego cukru 4/5 szklanki mleka (17... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

racuchy, dynia, ciasto, przekąska, jabłka, przekąski, ciasta z jabłkami, puszyste racuchy, puszyste ciasto, ciasta z masa

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.