Racuchy z tykwą i cynamonem

Racuchy z tykwą i cynamonem

Racuchy z tykwą i cynamonem

Tykwa to roślina ozdobna z rodziny dyniowatych. Jest jak najbardziej jadalna ale mało powszechna jako składnik. Moja pierwsza propozycja to racuchy drożdżowe z dodatkiem startej tykwy. Składniki 150 g mąki 2 jajka 1 szkl maślanki 10 g drożdży 40 g brązowego cukru 3/4 łyżeczki cynamonu 1/2 szkl startej tykwy olej do smażenia cukier puder do posypania 1. Drożdże rozpuszczamy w odrobinie ciepłej maślanki z dodatkiem łyżeczki brązowego cukru. 2. Do miski wbijamy jajka, wlewamy pozostałą maślankę, rozczyn, dodajemy mąkę i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.