Racuchy z truskawkami. Grube, puszyste i rozkosznie pyszne. PRZEPIS

Racuchy z truskawkami. Grube, puszyste i rozkosznie pyszne. PRZEPIS

Racuchy z truskawkami. Grube, puszyste i rozkosznie pyszne. PRZEPIS

Koleżanka dała nam ten przepis, zresztą, nie miała innego wyboru po tym, gdy nas nimi poczęstowała, inaczej byśmy jej tego nie wybaczyli – takie są pyszne. Przepis na racuchy z truskawkami Składniki: 20 gramów świeżych drożdży, pół szklanki lekko ciepłego mleka, 2 łyżki cukru, szklanka “z górką” mąki pszennej 1 jajko, świeże truskawki – 2-3 garście. olej do smażenia, cukier puder do podania. Jak zrobić racuchy z truskawkami? Do miski pokrusz drożdże, dodaj cukier, wlej mleko i wymiesz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.