Racuchy z jabłkiem

Racuchy z jabłkiem

Racuchy z jabłkiem

Jeżeli najdzie Was ochota na coś słodkiego to zachęcam do usmażenia drożdżowych racuchów. Idealnie smakują podane na ciepło i posypane dużą ilością cukru pudru. Jak dla mnie racuchy muszą mieć w środku kawałki jabłka, dzięki którym nabierają lekkiej wilgoci i są smaczniejsze 😊  Składniki na porcję dla 2-3 osób: 2 niepełne szklanki mąki pszennej (250 g) 4/5 szklanki letniego mleka (200 ml) 1/4 kostki świeżych drożdży (25 g) 1 łyżka zwykłego cukru 1 łyżeczka masła szczypta soli 1 jabłko olej do smażenia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

racuchy, jabłka, ciasto, drożdżowe, przekąski, przekąska, ciasta z masa, ciasta z jabłkami, przekąski na ciepło, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.