pstrag - 1579 przepisów (strona:8/106)

Pstrąg na parze z warzywami 72

Pstrąg na parze z warzywami szybki i prosty przepis na obiad Pstrąg na parze z warzywami, lekki i szybki obiad dla całej rodziny, idealny na upalne dni przygotujesz w niespełna godzinę. Zaledwie kilku składników wystarczy, aby zaspokoić wymagania najbardziej wybrednych domowników. Uwielbiam ten przepis na pstrąga na parze za prostotę wykonania  i możliwość dodania do niego ulubionych warzyw(...)ziół. Pstrąg z parowaru doskonale smakuje w towarzystwie szparagów, fasolki szparagowej czy też ziemniaków, ale równie dobrze możesz go podać z brokułem. Szybki i smaczny obiad - pstrąg i warzywa z parowaru. Pstrąg na parze z warzywami proporcje dla dwóch osób 1 filet pstrąga łososiowego z oznaczeniem Blue Growth  około 500 g zielonych szparagów, a poza sezonem fasolka szparagowa

Cztery Fajery
Pstrąg z piekarnika z warzywami 296

Jedną z ulubionych ryb w naszym domu jest świeży pstrąg. Mam możliwość kupienia pstrągów bezpośrednio z hodowli więc z tego korzystam bo świeższej rybki nie kupię. Samo pieczenie pstrągów w piekarniku trwa dosyć krótko a jak jeszcze dołożymy do nich ulubione warzywa to z przygotowaniem obiadu zmieścimy się w godzinkę. Od jakiegoś czasu mam okazję testować nowy piekarnik Elektrolux EZF5C50V(...)właśnie w nim były pieczone pstrągi. Razem z pstrągami piekłam też frytki więc tu skorzystałam z funkcji termoobiegu. W efekcie końcowym miałam rumiane frytki i równomiernie upieczone pstrągi.  Składniki: 2 świeże pstrągi 1 marchewka 1 młoda żółta cukinia 1 spora garść zielonej fasolki szparagowej 1 główka czosnku Do środka po 2 plasterki cytryny po 1 ząbku czosnku kilka gałązek

Ala piecze i gotuje
PSTRĄG SMAŻONY. Pstrąg smażony na patelni w całości - przepis 141

Pstrąg smażony fot. Moja Książka Kucharska Pstrąg smażony. Pstrąg smażony na patelni w całości. Przepis na smażonego pstrąga z patelni  - ryba jest delikatna w środku i ma chrupiącą skórkę...mniam, mniam :) Jeżeli przygotowujemy pstrąga w całości, ze skórą, należy pamiętać o dokładnym oskrobaniu ryby z łusek. Podczas smażenia, skórka nabierze nie tylko pięknego złocistego koloru, ale także będzie można(...)schrupać - amatorzy chrupiącej skórki na pewno będą w niebo wzięci ;) Jak przyrządzić pstrąga. Prosty sposób na przygotowanie pysznego i chrupiącego pstrąga smażonego w całości na patelni. Wypróbowany przepis. Korzystajcie i ulepszajcie go :) Polecam! Pstrąg smażony - przepis, składniki i przygotowanie. SKŁADNIKI: 2 świeże pstrągi, oczyszczone z łusek i wnętrzności (ew. mrożone) sól i grubo zmielony czarny pieprz  2 łyżeczki skórki

Moja Książka Kucharska
Niedziela: Pstrąg na ziemniaczanych talarkach – czyli jak upiec pstrąga 147

Chrupiąca ziemniaki, chrupiąca skórka, wspaniały aromat i niesamowita prostota wykonania. Jeśli zastanawiacie się jak upiec pstrąga, albo dotąd Wam to nie wychodziło – ten przepis stanie się Waszym ulubionym. Poziom trudności: średni Czas: ok. 1 h (z czego 40 minut na pieczenie) Szacowany koszt dla 2 osób: ok. 30 zł Jak upiec pstrąga? Niełatwo jest przyrządzić dobrego pstrąga, choć mogłoby(...)się wydawać, że to ryba nie wymagająca specjalnie zachodu. A jednak. Przepisów na dobrego pstrąga – smacznego i z charakterem – ze świecą szukać. My szukaliśmy długo, z kilkoma porażkami poniesionymi podczas wakacji w naszych Słopnicach w Beskidzie Wyspowym. Mieliśmy dostęp do świeżych ryb z ekologicznej hodowli, a jednak ani z piekarnika, ani z grila, ani z patelni nie wychodziły

Niedzielny kucharz
Pstrąg pieczony w folii 127

Przepis na delikatnego pstrąga. Sezon na pstrągi trwa jeśli nie mamy czas na grilowanie zawsze możemy go upiec! Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Pstrąg pieczony w folii Upieczony pstrąg delikatny i soczysty ! Składniki :    2 pstrągi tęczowe 1 cytryna sól morska oraz pieprz papryka ostra i słodka 2 łyżeczki masła 2 ząbki czosnku(...)vegeta Przygotowanie:                  Pstrąga dokładnie płuczemy i oczyszczamy a następnie dokładnie osuszamy. Następnie z cytryny odcinamy 2 większe plasterki a resztą cytryny opryskujemy pstrąga. Czosnek kroimy w plasterki i wkładamy do wnętrza pstrąga. Kolejnym etapem jest oprószanie przyprawami soli można dać więcej aby dostała się do całego mięsa. Na koniec

Sprawdzone przepisy kulinarne
Pasta z Wędzonego Pstrąga, Serka i Chrzanu czyli coś na kanapkę od Sophie D. :) 146

Mijający tydzień mogłabym swobodnie nazwać tygodniem Sophie Dahl. Zrobiłam w ciągu 6 dni, 3 potrawy z książki tejże autorki. A wiecie co? kiedyś jak jeszcze byłam

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tymiankowy Pstrąg z Balsamicznymi Buraczkami czyli Środowe Rybki odc.19 123

Jak to zwykle bywa gdy coś zaplanuję są obsuwy. Wczorajszego wieczoru po zakupach nie miałam już kiedy zasiąść do laptopa. Dzisiaj więc siadam gdy Syncio śpi

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pstrąg na zielonych szparagach, z sosem serowym czyli Środowe Rybki odc.44 186

Słońce łaskawie przebiło się przez chmury, pojaśniało. Wreszcie nie boli głowa i humor dopisuje nie tylko dzieciakom. Zapowiada się całkiem miły dzień i spacer do szkoły

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pstrąg w occie 133

rozwiń i czytaj dalej :Rozwiń i czytaj przepis :

Ewa w kuchni
Pstrag pieczony w folii z rozmarynem,cytryną i czerwoną papryką 130

Nie przepadam za pstragiem w ogole za rybami slodkowodnymi.Dzisiejsze danie obiadowe to czysty przypadek.Lada chlodnicza z rybami w moim sklepie zapelniona jest zwykle wieloma gatunkami ryb.Dzis

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka z wędzonym pstrągiem 181

Chrupiące sałatka o każdej porze roku, zawsze świeża i pełna witamin. Nie wzbudza wyrzutów sumienia związanych z nadmiarem kalorii;) Tak wiec reasumując...szybka, zdrowa , dietetyczna na

Anioły w kuchni
Pieczony pstrąg 54

Pstrąg jest idealną rybą do pieczenia w całości. Jeden pstrąg to idealna porcja ryby dla jednej osoby, wystarczy tylko trochę dodatków, krótki czas pieczenia i gotowe. Ości w pstrągu nie są też tak bardzo uciążliwe jak w innych gatunkach, dlatego śmiało można podać tą rybę nawet tym z Was, którzy nie lubią się grzebać i wydłubywać, dlatego na co dzień(...)book Kolacje, przepisy do 40 minut 40,00  zł Dodaj do koszyka Jeśli lubicie dania z ryb zapraszam Was także do przepisów na: dorsz w sosie cytrynowym pstrąg w sosie ziołowym łosoś barbecue tacos z rybą bowl burrito z łososiem pstrąg z orzechami halibut pieczony ryba z frytkami ryba w porach PIECZONY PSTRĄG Przygotowanie : 25 minut Ilość

nietylkopasta.pl
Przepisy na Wigilię – PSTRĄG NA ZIEMNIACZANYCH TALARKACH 117

Doskonała alternatywa dla karpia, za którym nie wszyscy przepadają. Chrupiące ziemniaki, chrupiąca skórka, wspaniały aromat i niesamowita prostota wykonania. Jeśli zastanawiacie się jak upiec pstrąga, albo dotąd Wam to nie wychodziło – z tym przepisem na pewno Wam się uda. Poziom trudności: średni Czas: ok. 1 h (z czego 40 minut na pieczenie) Szacowany koszt dla 2 osób(...)upiec pstrąga? Niełatwo jest przyrządzić dobrego pstrąga, choć mogłoby się wydawać, że to ryba nie wymagająca specjalnie zachodu. A jednak. Przepisów na dobrego pstrąga – smacznego i z charakterem – ze świecą szukać. Po długich poszukiwaniach postanowiliśmy upiec pstrąga według przepisu Marthy Stewart (z domu Kostyra ;-)), amerykańskiej kulinarnej celebrytki. Jest bardzo prosty i, jak się okazało, wyjątkowo smaczny. Jeszcze nigdy pstrąg

Niedzielny kucharz
Pieczony pstrąg z masełkiem chrzanowym i pomidorkami 138

byłam małą dziewczynką, pstrąg był moją ulubioną rybą. Ryby jadło się rzadko, pstrąga najczęściej miałam okazję jeść jedynie w ferie w górach. Zauważyłam, że obecnie ryby można kupić praktycznie wszędzie, jednak wciąż niewiele ich spożywamy. Warto wprowadzić je do swojego menu częściej niż okazjonalnie – są zdrowe i łatwe do przyrządzenia. Szczególnie wspomniany pstrąg. Tym razem zamarzył mi się(...)nutą czosnku i chrzanu – dzięki wyraźnym dodatkom jest bardzo aromatyczny. Do przygotowania dania użyłam pstrąga Marinero, którego łatwo można kupić, bo jest dostępny we wszystkich Biedronkach. Pakowany jest w technologii MAP, która z nieprzerwanym chłodzeniem zapewnia świeżość ryby. Pochodzi on z naszych, lokalnych gospodarstw zrzeszonych w Stowarzyszeniu Producentów Ryb Łososiowatych, znajdujących się na terenie całej Polski. Warto

Poezja smaku
Pstrąg z piekarnika w 20 min. - szybki przepis 237

produkty przychodzi natchnienie i pomysł na obiad. Tym razem trafiłam do sklepu w środę czyli w dzień dostawy świeżych ryb. Pomyślałam  „Super. Dawno nie jedliśmy ryb”. Kupiłam 2 pstrągi i przyrządziłam je… na szybko. Oto przepis na pstrąga z piekarnika w 20 min. Pstrąg z piekarnika Składniki: 2 pstrągi masło cytryna koperek sól i pieprz Pstrąg z piekarnika - składniki(...)Przygotowanie: Pstrągi myjemy (patroszymy jeżeli nie były wypatroszone w sklepie). Z masła wykrawamy 3 ok. 3-milimerowe plasterki. Każdy z nich dzielimy na pół. Cytrynę kroimy w półplasterki. Wykonanie: Pstrągi układamy na ruszcie z piekarnika. W środku i po wierzchu oprószamy lekko solą i pieprzem. Pstrąg z piekarnika Do środka wkładamy jeden plasterek masła i 2 półplasterki cytryny oraz kilka

Pyza i Surówka
Pstrąg pieczony w folii 84

Pstrąg pieczony w folii Pstrąg pieczony w folii to klasyka i na pewno każdemu znana, ale nawet klasykę warto od czasu do czasu sobie przypomnieć i przygotować Pyszna, soczysta ryba, niewiele składników, minimum przygotowań, krótki czas pieczenia i genialny smak - tak można opisać rybę, którą Wam proponuję. Zachęcam do przygotowania   Przepis na dwie porcje dania Pstrąg pieczony w folii(...)SKŁADNIKI: 2 pstrągi - oczyszczone i wypatroszone sól pieprz cytrynowy 1 cytryna natka pietruszki 2 łyżeczki masła + do natłuszczenia folii   PRZYGOTOWANIE: Pstrągi opłukać w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Cytrynę dokładnie wyszorować, opłukać, osuszyć, a następnie pokroić na cienkie plasterki - 10 plasterków. Z pozostałej części cytryny wycisnąć sok. Pstrągi oprószyć w środku solą i pieprzem cytrynowym, z wierzchu skropić niewielką

WSZYSTKO SMACZNE
Pstrąg łososiowy glazurowany pieczony w folii 100

Niedzielny obiad już gotowy. Dzisiaj przyrządziłam na obiad rybę. Pstrąg łososiowy glazurowany i pieczony w folii to wspaniała alternatywa dla łososia. Pstrąg łososiowy przypomina łososia, filety są jednak mniejsze i cieńsze. Należy więc być ostrożnym i piec pstrąga nieco krócej niż łososia, aby ryba była miękka i soczysta. Nie ma nic gorszego jak wyschnięta na wiór ryba. Pieczenie ryby(...)folii pomaga w jej prawidłowym przyrządzeniu. Oczywiście w ten sam sposób można przyrządzić łososia . Nie mylcie pstrąga łososiowego z pstrągiem , który jest mniejszy i ma białe mięso. Polecam pstrąga z prostą sałatką z kapusty pekińskiej i ogórka, która dodatkowo podkreśla smak ryby. Pstrąg łososiowy na słodko kwaśno i sałatka już mnie w pełni zadowoliły, kiedy moi mężczyźni zażyczyli sobie jeszcze

codojedzenia
pstrąg wędzony z domowej wędzarni 135

pstrąg wędzony Lato w pełni a więc również pełnia sezonu na ryby ( zresztą w moim domu sezon na rybę trwa okrągły rok).  A jeżeli ryba to najlepiej wędzona. A wśród wędzonych ryb poczesne miejsce zajmuje pstrąg, tym bardziej że dosłownie kila(...)pyszne ryby, oraz łowiska, gdzie można złapać je samodzielnie. Bohater dzisiejszego tekstu właśnie z takiego łowiska pochodzi. składniki dowolna ilość pstrąga o wadze 350-500 gram sól domowa wędzarnia sposób przygotowania Pstrągi sprawiamy, zostawiając głowy i niezbyt dokładnie je skrobiąc ( ja to robię naprawdę symbolicznie wszak i tak nie jemy go później

Miód i pieprz
Pstrąg Łososiowy (Tęczowy) Smażony 274

Pstrąg to jedna z najsmaczniejszych i bardziej docenianych ryb z rodziny łososiowatych. Pstrąg tęczowy (popularnie nazywany łososiowym - ze względu na barwę) to niezwykle smaczna i aromatyczna ryba niczym nie odbiegająca od tradycyjnego łososia. Mięso pstrąga łososiowatego jest niezwykle delikatne o różowawej barwie i charakterystycznym smaku. Pstrąg podobnie jak łosoś jest na tyle smaczną rybą, że nie wymaga zbytniego doprawiania(...)okazałych dodatków. Klasyką jest pstrąg łososiowy smażony w czystej postaci i w takiej postaci jest według mnie najlepszy - możemy się wtedy rozkoszować pełnią jego aromatu i smaku. Pstrąg Łososiowy (Tęczowy) Smażony - Składniki: Ok. 500 g łososia ok. 5 łyżek masła (najlepiej klarowanego) koperek suszony pieprz sól (najlepiej morska) Pstrąg Łososiowy (Tęczowy) Smażony - Sposób przygotowania: Pstrąga porcjujemy, a następnie posypujemy odrobiną

Słodka Strona
Jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga 45

Jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga to nasza kolejna propozycja na tegoroczną Wielkanoc. Ten przepis na jajka Jajka z majonezem i kawiorem z pstrąga jest idealny na święta wielkanocne, inne okazje i bez okazji też jest idealny!. Bo my Polacy uwielbiamy jajka z majonezem. Jajka z majonezem , to klasyka kuchni polskiej, najprostszy sposób podania jajek ugotowanych na twardo. Jajka(...)majonezem i kawiorem z pstrąga, robi się identycznie jak zwykłe jajka z majonezem , tylko dodatek kawioru z pstrąga powoduje, że zwykłe jajka robią się niezwykłe. To prosty przepis na urozmaicenie gotowanych jajek z majonezem. Jeśli szukacie innych przepisów na faszerowane jajka to zaglądnijcie tutaj , na blogu znajdziecie też przepisy na serniki i wielkanocne babki . Składniki na jajka z majonezem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PROSTY PRZEPIS NA PIECZONEGO PSTRĄGA 134

Pstrąg to ryba, którą przyrządzam najczęściej w moim domu, w końcu Pstrąg to Król rzek Dlatego chcę się Wam podać, swój prosty przepis na pieczonego pstrąga w piekarniku. Jak już z pewnością zauważaliście, moje przepisy nie są skomplikowane, nie dodaje do nich nich wymyślnych składników a mimo wszystko są pyszne i zdrowe. Taki jest i ten przepis PROSTY PRZEPIS(...)PIECZONEGO PSTRĄGA: 2 pstrągi (najlepiej nie za duże) 1 cytryna 2 ząbki czosnku świeży koperek sól i pieprz Pstrąga opłukujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Środek ryby skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i wkładamy do niego pokrojoną w plasterki cytrynę, posiekany w paski czosnek oraz gałązki świeżego, zielonego koperku. Wierzch pstrąga, również skrapiamy cytryną i doprawiamy solą. Tak zamarynowaną

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Pstrąg łososiowy z piekarnika 219

Dzisiaj zachęcam do przyrządzenia pieczonego pstrąga łososiowego, którego przygotowanie zajmie Wam niecałe 30 minut :) Pieczony pstrąg jest bardzo soczysty i jak dla mnie smaczniejszy niż łosoś. Pomijając to, że pstrąg łososiowy jest o wiele tańszy niż łosoś. Podczas pieczenia, naczynia żaroodpornego nie trzeba przykrywać żadną pokrywką. Składniki na 2 porcje: 1-2 filety pstrąga łososiowego ze skórką (około(...)sól, pieprz sok z cytryny Filety z pstrąga umyć, osuszyć i przekroić na dwie części, nie nacinając skóry. Uwaga: nie trzeba z pstrąga usuwać łusek, ponieważ skóra "przyklei się" do naczynia żaroodpornego. Pstrąga przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na 30 minut. Następnie skropić sokiem z cytryny. Przygotowane filety z pstrąga przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec w 225°C przez około

Ugotować