pstrag - 1678 przepisów (strona:10/112)

Pstrąg pieczony w pergaminie z jarmużem 250

sokiem z cytryny! Niestety moje rozczarowanie pod tym względem było ogromne... ryby jadłam rzadziej niż w domu. Uznałam więc, że jak najszybciej muszę to nadrobić i dorwałam w sklepie pstrąga w całkiem dobrej cenie, do tego jarmuż i voila! Tak powstał pyszny pstrąg pieczony w pergaminie z jarmużem, polany masłem cytrynowym, ze szczyptą mielonego chilli. Niech was nie zmyli nazwa(...)jest banalne do zrobienia i chyba ciężko tu cokolwiek zepsuć. ;) Można do tego podać oczywiście różne dodatki (polecam tu wszelkiego rodzaju ryże). Składniki (na 1 porcję): 1 cały, wypatroszony pstrąg garść umytych liści jarmużu poodrywanych od łodyg 3 łyżeczki masła kilka plasterków cytryny + odrobina (dosłownie kilka kropel) soku z cytryny  ząbek czosnku oliwa z oliwek sól, pieprz

Jedzeniomania
Pieczony pstrąg 75

wiem ile razy zabierałam się za publikowanie tego przepisu. I piszę tutaj o latach, nie dniach. Za każdym razem gdy piekłam pstrągi, robiłam im zdjęcia i tyle. Zdjęcia nie nadawały się do niczego. No dobra, to następnym razem. Następny raz był w grudniu po południu. Czyli ciemno, więc do bani. Dobra, to może w kwietniu koło 15. Też źle. Serio(...)źle wyszła, a to papier był w złym kolorze, a to coś się spiekło za bardzo. Za dużo wody, zła temperatura. Zawsze kurna coś. I jakoś parę tygodni temu pstrągi wyszły w sumie dobrze. Pogoda dopisała. Kolor papieru był ok. No to siup. Wyszło to co macie poniżej. Już więcej nie będę walczyć, nie chce mi się. Przyznam się

Kardamonovy
Pieczony pstrąg 92

wiem ile razy zabierałam się za publikowanie tego przepisu. I piszę tutaj o latach, nie dniach. Za każdym razem gdy piekłam pstrągi, robiłam im zdjęcia i tyle. Zdjęcia nie nadawały się do niczego. No dobra, to następnym razem. Następny raz był w grudniu po południu. Czyli ciemno, więc do bani. Dobra, to może w kwietniu koło 15. Też źle. Serio(...)źle wyszła, a to papier był w złym kolorze, a to coś się spiekło za bardzo. Za dużo wody, zła temperatura. Zawsze kurna coś. I jakoś parę tygodni temu pstrągi wyszły w sumie dobrze. Pogoda dopisała. Kolor papieru był ok. No to siup. Wyszło to co macie poniżej. Już więcej nie będę walczyć, nie chce mi się. Przyznam się

Kardamonovy
Chata Rybaka w Bondyrzu - opinia 363

jeżdżąc np. nad zalew w Krasnobrodzie przejeżdżałam tamtędy nie raz i jakoś nie słyszałam o tej restauracji. Chatę Rybaka podpowiedział nam kolega, który rozsmakował się tam w wędzonych pstrągach. Nie trzeba było nas długo namawiać na spróbowanie świeżej rybki, hodowanej dosłownie za płotem restauracji. Na miejscu okazało się, dlaczego jeszcze o niej nie słyszałam. Restauracja jest dość nowa(...)zaledwie rok. Jak informuje strona internetowa Ośrodka "Roztoczański Pstrąg", Chata Rybaka została otwarta w listopadzie 2012 roku. Restauracja nie ma własnej strony internetowej, a jedynie odnośnik na wspomnianej powyżej stronie Ośrodka i nie posiada strony na fb. Próżno także szukać o niej informacji w internecie, co uważam za małą lekkomyślność ze strony właściciela. Moim zdaniem takie miejsce potrzebuje reklamy

Pasja Smaku
Pstrąg po polsku z okrasą z jajka i bułki tartej. Świetny przepis na rybę w całości 110

Trochę zapomniany sposób na przyrządzenie ryby z pyszną okrasą z jajek i zrumienionej bułki tartej, który w starszych książkach kucharskich nazywany jest “po polsku”. Można podać tak pstrąga lub inną rybę w całości. Smakuje doskonale. Przepis na pstrąga po polsku Składniki: 1 pstrąg , 1 ząbek czosnku, gałązka koperku, 1 jajko ugotowane na twardo, łyżeczka bułki tartej łyżka masła(...)usmażenia ryby plus łyżka do okrasy. sól, pieprz. Jak zrobić pstrąga po polsku? Ząbek czosnku posiekaj, następnie rozetrzyj z solą na pastę – najłatwiej zrobić to na desce przy pomocy noża lub widelca. Pastą natrzyj wnętrze oczyszczonej ryby, włóż także gałązkę koperku i oprósz pieprzem – pozostaw na minimum pół godziny, aby ryba się zamarynowała. Na patelni rozgrzej łyżkę masła

Kulinarna Polska
Pstrąg łososiowy w marynacie sojowej 134

Pstrąg łososiowy w marynacie sojowej to sprawdzony przepis na rybę z piekarnika. Szybki, prosty i przede wszystkim smaczny przepis na fantastyczny obiad. Rybę możemy podać z dowolnymi dodatkami – ziemniakami z wody, surówką z kapusty kiszonej, czy tak jak w naszym wypadku z fasolką szparagową w masełku i bułce tartej. Przeczytaj przepis na: Cytrynowy łosoś z młodą fasolką szparagową Składniki(...)filet z pstrąga łososiowego 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu pieprz Sposób na przeziębienie: Syrop z cebuli i czosnku z dodatkiem cytryny Dodatkowo fasolka szparagowa 2 łyżki masła 2-3 łyżki bułki tartej Pstrąg łososiowy w marynacie sojowej – przepis Pstrąga łososiowego myjemy, osuszamy i oprószamy pieprzem. W miseczce przygotowujemy marynatę – mieszamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pstrąg z orzechami 124

codziennej diecie, ryby z wysokiej jakości hodowli są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Zawierają też kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczyniające się do prawidłowego funkcjonowania serca. Pstrąg Marinero z Biedronki pochodzi z polskich gospodarstw zrzeszonych w Stowarzyszeniu Producentów Ryb Łososiowatych. Jest dostarczany do Biedronki codziennie, więc można tworzyć menu z jego udziałem przez cały okrągły(...)wiecie, że hodowla pstrągów jest jedną z najmniej obciążających środowisko? Mam dziś dla Was przepyszny przepis na pstrąga z orzechową skórką. Zrobicie go w 20 minut a efektem będziecie zachwyceni! PSTRĄG Z ORZECHAMI Przygotowanie : 20 minut Ilość porcji : 2 porcje Składniki: – 1 opakowanie filetu z pstrąga tęczowego Marinero z Biedronki – 70 g orzechów włoskich – 1 ząbek czosnku

nietylkopasta.pl
PSTRĄG W SZPINAKOWO-MIGDAŁOWYM PESTO 157

zdecydowanie częściej i przygotowuję je za każdym razem w inny sposób, udowadniając w domu, że ryby są przepyszne i zarażając domowników miłością do ich jedzenia. Najczęściej gości u mnie pstrąg , który to jest taką tradycyjną i chyba najbardziej popularną w Polsce rybą – smażony lub pieczony w całości. Dziś pokażę Wam jeden ze swoich ulubionych przepisów! Świeżego Pstrąga Patroszonego Marinero(...)usmażyłam razem z dodatkiem szpinakowo-migdałowego pesto. Delikatna panierka z mielonych migdałów nadała niesamowitej chrupkości smażonej skorce. Taki smażony pstrąg ze szpinakowo-migdałowym pesto jest genialnym pomysłem zarówno na obiad, jak kolację na ciepło. W sezonie wiosenno-letnim świetnie sprawdzi się też na grilla! Spróbujcie, a już zawsze będziecie przygotowywać go w domu! Gwarantuję! CIEKAWOSTKA! Wiecie, że pstrągi Marinero dostępne

Ostra na Słodko
Filet z pstrąga Yuan Yaki 158

Ryby są nieodłącznym składnikiem zdrowej diety. Pstrąg towarzyszy nam od setek lat i był podawany w najróżniejszych formach już w kuchni staropolskiej. Polecany jest przez wielu dietetyków, jako ryba nisko kaloryczna, pożywna i zawierająca wiele substancji odżywczych. Filet z pstrąga Yuan Yaki. Składniki: – filety pstrąga łososiowego Marynata – proporcje 1:1:1 – sos sojowy – mirin – sake(...)limonka lub cytryna Dodatkowo (dekoracja): – rzodkiewki – fenkuł – świeży tymianek – płatki szalotki – natka pietruszki – chilli nitki – pieprz czerwony Filet z pstrąga łososiowego pozbawiamy skóry i kroimy na kawałki. Szykujemy marynatę (ilość proporcjonalnie do ilości ryby) – wszystkie składniki mieszamy, zalewamy rybę, na wierzch kładziemy plastry cytrusów (ze skórką). Odstawiamy do lodówki

mojewypiekiinietylko
Filet z pstrąga Yuan Yaki 222

Ryby są nieodłącznym składnikiem zdrowej diety. Pstrąg towarzyszy nam od setek lat i był podawany w najróżniejszych formach już w kuchni staropolskiej. Polecany jest przez wielu dietetyków, jako ryba nisko kaloryczna, pożywna i zawierająca wiele substancji odżywczych. Filet z pstrąga Yuan Yaki. Składniki: – filety pstrąga łososiowego Marynata – proporcje 1:1:1 – sos sojowy – mirin – sake(...)limonka lub cytryna Dodatkowo (dekoracja): – rzodkiewki – fenkuł – świeży tymianek – płatki szalotki – natka pietruszki – chilli nitki – pieprz czerwony Filet z pstrąga łososiowego pozbawiamy skóry i kroimy na kawałki. Szykujemy marynatę (ilość proporcjonalnie do ilości ryby) – wszystkie składniki mieszamy, zalewamy rybę, na wierzch kładziemy plastry cytrusów (ze skórką). Odstawiamy do lodówki

mojewypiekiinietylko
Pstrąg tęczowy zapiekany w migdałach 286

zamiłowanie do potraw rybnych pozostało. Kiedy tylko mam okazję i dostęp do świeżej ryby – zaraz ląduje ona na kuchennym blacie i równie szybko na talerzu. Co „wylądowało” tym razem? Pstrąg tęczowy zapiekany w migdałach. Składniki: - 8 średnich filetów z pstrąga (ze skórą) - ok. 170 g płatków migdałowych - 1 opakowanie przyprawy do ryb - mąka tortowa - olej rzepakowy - ok. 100g masła - pieprz(...)migdałowymi, różowym pieprzem ziarnistym, kładziemy wiórki masła oraz oprószamy resztą przyprawy do ryb. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 10 – 15 minut, aż migdały się zrumienią. Pstrąga podajemy przybranego plasterkami cytryny. Pstrąg tęczowy zapiekany w migdałach to potrawa, której przygotowanie zajmuje naprawdę niewiele czasu. Na co dzień i od święta zachwyci domowników oraz gości. Gorąco polecam

mojewypiekiinietylko
Pstrąg po Hiszpańsku 185

Pstrąg po Hiszpańsku Od razu piszę ,że nie jest to przepis oryginalny , tylko zainspirowany przez kuchnię hiszpańską . Jest całkowicie przeze mnie wymyślony . Dlaczego to piszę ? Bo ostatnio zdarza mi się po publikacji moich przepisów na Facebook-u dostawać wpisy , że coś co nazwałam np cebularzem , nim nie jest, bo użyłam oprócz cebuli jeszcze pieczarek . Tak użyłam , bo właśnie tak lubią(...)dywagacje , które musiałam z siebie wywalić , tak dla lekkości " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Zapraszam na pstrąga , który jest wyśmienity i wchodzi na stałe do domowego menu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Hiszpańskim akcentem

Ogrodnik w podróży
Pstrąg pieczony z warzywami 210

Pstrąg jest rybą słodkowodną, żyjącą w zimnych, czystych, dobrze natlenionych, wartkich wodach. W środowisku naturalnym występuje w Ameryce Północnej, Europie i w Północnej części Azji. W sklepach i marketach znajdziecie pstrąga tęczowego pochodzącego z hodowli, jednak nie musicie się obawiać o jego jakość. Ryba ta potrzebuje do życia warunków takich jak w środowisku naturalnym - nie ma więc mowy o brudnych(...)zamulonych zbiornikach hodowlanych. Z tego też powodu mięso pstrąga jest wartościowe, bowiem nie zawiera (a jeśli już to minimalną ilość) środków chemicznych, antybiotyków i metali ciężkich w porównaniu z innymi rybami hodowlanymi. 100 g świeżego pstrąga dostarcza około 160 kcal, 19 g białka i 10 g tłuszczu. Białko jest łatwo przyswajalne i pełnowartościowe, co oznacza, że zawiera

W kuchni Katie
Zupa z pstrąga z mleczkiem kokosowym 80

Zupa z pstrąga z mleczkiem kokosowym i curry w 15 minut i zieloną pastą curry. Zielona pasta curry to wyjątkowe połączenie lekko pikantnego zielonego chilli i aromatycznych ziół. Pastę zieloną, żółtą lub czerwoną dodaję przygotowując oryginalne tajskie danie typu curry tajskie lub tajską zupę z dodatkiem kurczaka , z warzywami lub z owocami morza. Ta zupa z pstrąga jest prosta(...)stanowi bazę do przygotowania gęstego rybnego curry. Dodałam do zupy warzywa ( marchewkę, ziemniaki i pora, można dać też paprykę, pieczarki, cukinię oraz inne ryby lub owoce morza). Zupa z pstrąga z mleczkiem kokosowym w 15 minut dla 2 osób: Do garnka wlewamy 500 ml wody, dodajemy 2 łyżki zielonej pasty curry, dodajemy startą marchewkę (1 sztuka) 2-3 pokrojone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania