Pesto może być wykorzystane zarówno do przygotowania pieczywa jak i bardzo często wykorzystywane jest jako składnik do makaronów. Pokażę Wam jak szybko zrobić pesto aby było
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Uzupełnianie piwnicy o nowe przetwory w zimie chyba stanie się moją nową tradycją. Rok temu w styczniu zrobiłam konfiturę z pomarańczy bez dodatku cukru , a teraz pozostałam wierna kolorystyce i powstał tym razem dżem z kaki Tak naprawdę kaki (inaczej persymona lub jabłko orientu) odkryłam dopiero niedawno i bardzo polubiłam (chociaż też nie zawsze trafia mi się naprawdę soczysty
FitkotUzupełnianie piwnicy o nowe przetwory w zimie chyba stanie się moją nową tradycją. Rok temu w styczniu zrobiłam konfiturę z pomarańczy bez dodatku cukru , a teraz pozostałam wierna kolorystyce i powstał tym razem dżem z kaki Tak naprawdę kaki (inaczej persymona lub jabłko orientu) odkryłam dopiero niedawno i bardzo polubiłam (chociaż też nie zawsze trafia mi się naprawdę soczysty
FitkotŚledzie z suszonymi pomidorami z dodatkiem orzechów to ciekawa alternatywa do tradycyjnych śledzi w oleju. Przygotowujemy je równie szybko, a mają oryginalny, niepowtarzalny smak. Jest to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!antipasti, które świetnie się sprawdza przy wszystkich imprezach. Należy tylko zaopatrzyć się w serek kremowy, naturalny i z piwnicy przynieść marynowane papryczki ( przepis tutaj ). Jesienią dużo było pracy przy przetworach, ale teraz dobrze jest skorzystać z domowych skarbów. ☺ Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieChoć pora już późna na przetwory, jeśli tylko macie okazję kupna dyni - bardzo polecam przeznaczyć ją na dżem. Słodki mocno dyniowy, rewelacyjnie sprawdza się w naleśnikach, drożdżówkach czy na kanapki z twarożkiem. Składniki -2 kg dyni -6 cytryn -5 łyżek cynamonu -20 g cukru wanilinowego -16 łyżek cukru Przygotowanie Dynię umyć, obrać, pokroić w małe kawałki i włożyć do garnka
Zielona KuchniaŚwieża żurawina dostępna jest w okresie późnojesiennym. Okrągłe drobne kuleczki o czerwonym kolorze mniej lub bardziej intensywnym w zależności od dojrzałości owocu. W smaku kwaśne, idealne do przetworów. Wracając ze szkoły autobusem, wysiadam zawsze na przystanku obok targu. Jest tam pewne stoisko z warzywami, owocami, bakaliami na wagę itp. które bardzo lubię! Jakiś czas temu zobaczyłam świeżą żurawinkę
Nastoletnie WypiekanieUwielbiam w domu ten czas, w którym jak co roku przygotowuję jesienno – zimowe przetwory. Te słodkie, kolorowe, pachnące, różne konfitury, powidła, jak i te wytrawne w zalewach octowych, jak marynowana papryka, dynia, grzyby, a także kiszone ogórki. W domu pachnie wszelkimi konfiturami, słodkościami, lasem, ogórkami… wszędzie widać wypełnione pysznościami słoiki. Lubię to. Odprężam się wtedy, nie myślę
Zasmakuj Kuchnitylko udało mi się uzyskać zupełnie nowy smak. Własnoręcznie przygotowana żurawina do mięsa zapasteryzowana w słoikach na zimę to gwarancja, że nie będziemy zmuszeni kupować w sklepach gotowych przetworów, często wzbogaconych chemicznymi, zbędnymi dla naszego organizmu, "dodatkami" Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów z poniższego przepisu świetnie pasuje też do... sernika z makiem. Takie połączenie podpowiedział
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataczyt. wypicia). Gorąco polecam, życzę smacznego i na zdrowie. Na blogu znajdują się również inne ciekawe przepisy na kiszonki: Kimchi Ogórki małosolne Ogórki małosolne na sucho i na mokro Przetwory z czosnku niedźwiedziego Wydrukuj przepis The post Rzodkiewki kiszone appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoCzas przetworów w tym roku zaczął się u mnie stosunkowo późno. Ale nigdy nie jest za późno! Jako pierwszy powstał dżem jabłkowo-bananowy. Słodki, świetnie komponuje się z owsiankami i białym serem. Składniki -2 kg kwaśnych jabłek -1 kg dojrzałych bananów -3 łyżeczki mielonego cynamonu -600 g cukru -sok z 1 cytryny -1 szkl. wody Przygotowanie Jabłka umyć, obrać
Zielona Kuchniaczystymi zakrętkami i wkładamy pod gruby koc lub do torby termoizolacyjnej. Przy powolnym opadaniu wysokiej temperatury i długim utrzymaniu ciepła zakrętki zasysają się na słoikach, a to zwiększy trwałość przetworów. Tak przygotowaną konfiturę z cebuli można przechowywać w chłodnym miejscu maksymalnie do pół roku. Jeśli chcecie móc się nią cieszyć dłużej – pasteryzujcie słoiki. SKŁADNIKI 700g czerwonej cebuli (waga po obraniu
Karo in the KitchenJuż myślałam, że w tym roku nie będę robić żadnych przetworów, jednak zdanie zmieniłam , gdy w jednym z dyskontów kupiłam paprykę po 3,49 zł. Szkoda było nie skorzystać, zwłaszcza, że sałatka z papryki , szybko znika. Polecam, bo jest pyszna. A że mamy jesień, to jeszcze dynia wyląduje w słoiczkach. S kładniki na 4 litrowe słoiki: 3 kg czerwonej
Gosia gotujeprzygotować nowy... A bezsprzeczną zaletą tak piklowanej cebuli jest fakt, że robi się ją dosłownie chwilę. Przepis znalazłam w magazynie Bage og sylte , nr 3/2016. Przepisu na inne wytrawne przetwory idealne na jesień szukajcie dziś jeszcze u Emilii . Pikle z czerwonej cebuli Składniki: (na słoik o pojemnśco 500 ml) 3 czerwone cebule 1 l wrzącej wody 2 liście laurowe
Pożeraczka, czyli raz adobrze