Koperek na zimę z solą

Koperek na zimę z solą

Koperek na zimę z solą

Koperek uwielbiam i staram się mieć w domu jego zapasy.Teraz właśnie koperek jest najbardziej dorodny aromatyczny i pachnący. Warto więc przygotować jego zapas na zimę. Zawsze koperek mroziłam, tym razem postanowiłam wykorzystać najstarszy naturalny konserwant jakim jest wydobywana w kopalniach soli sól kamienna niejodowana. Tak przygotowany koperek można przechowywać nawet do roku czasu! świeży zielony koperek sól niejodowana kamienna do przetworów u mnie O'Sole Koperek dokładnie umyć i rozłożyć na ścierec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Krylowa Kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.