Coś pysznego dla wielbicieli przetworów. Pyszna konfitura, która łączy w sobie smak słodziutkich czereśni i kwaskowatych czerwonych porzeczek. Do tego miodek z zaprzyjaźnionej ekologicznej pasieki i mamy słodycz zamkniętą w słoiczku, która poczeka sobie na siarczyste mrozy do otwarcia :) Zapraszam :) Konfitura czereśniowo - porzeczkowa z miodem - 1,5 kg czereśni -300 g czerwonej porzeczki - 4-5 łyżek ( kopiastych) miodu - u mnie lipowy Czereśnie myjemy i drylujemy. Porzeczki myjemy i odszypułkowujemy. Owoce wrzucamy do ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Kuchnia jest miejscem gdzie rodzą się, wybuchają, wygaszają i umierają emocje. W mojej kuchni doświadczysz terapeutycznego działania gotowania