Kolejny przepis z serii przetworów zimowych – co prawda również na cukinię ale uwielbianą przez mojego syna, w zalewie z kurkumą. Cukinia ma jedną ogromną zaletę, a mianowicie to, że bardzo szybko się ją robi. Moja piwnica pomału zapełnia się nowymi słoiczkami. Z pewnością na tych się nie skończy Składniki: 3 kg cukinii ziele angielskie czosnek pieprz ziarnisty liść laurowy
Fascynacje Aniwięc w końcu wypróbowałam ten przepis. Ketchup jest naprawdę smaczny i w sumie można go jeść od razu. Ja jednak większość na gorąco zamknęłam w słoikach. Przepisy na inne przetwory znajdziecie TUTAJ . Korzystałam z przepis Kwestii Smaku . Ketchup z cukinii – Składniki /8 słoiczków 200 ml/: 1,5 kg cukinii 1/2 kg cebuli 1 i 1/2 łyżki soli 1/2 szklanki
Pasja Smakuwylewamy do garnka z grubym dnem, zagotowujemy i przelewamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy na gorąco i słoiki odwracamy do góry dnem. Gdy wystygną przechowujemy w lodówce. Jeżeli chcemy zrobić przetwory na zimę, warto słoiki zapasteryzować (np. włożyć je do garnka napełnionego wodą do 2/3 wysokości słoików i gotować je przez około 15 minut). Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis
Lamarida.plSałatka z cukinii żółtej i zielonej do słoików na zimę – to pyszne danie z kategorii przetwory z cukinii. Smakuje świetnie i sprawdza się idealnie jako sałatka do grilla, czy jako dodatek do obiadu. Kolorowe papryki w tej sałatce idealnie kompo The post Sałatka z cukinii na zimę appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka z ogórków i papryki w kurkumie – do słoików na zimę – to kolejna propozycja na zimowe przetwory. By pozbyć się ewentualnej goryczki ogórków w sałatce warto je namoczyć wcześniej w solance. Więcej przepisów na zimowe sałatki do sło The post Sałatka z ogórków i papryki w kurkumie – do słoików na zimę appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojezagotowania. Zostawić w garnku do wystudzenia. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z podanych składników wyszło mi 6 słoików o pojemności ok 500 ml. Polecam inne ogórkowe przetwory: Ogórki po żydowsku Ogórki z czosnkiem Ogórki z chili Pikle w zalewie musztardowej
Monia miesza i gotujelitry, ocet 3/4 litra, cukier 2 szklanki, goździki 10 sztuk, papryka ostra "Koral" 3 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki Duże, wyrośnięte ogórki gruntowe idealnie się nadają na takie przetwory = gruntowe ogórki duże w dużej misce zalać zimną wodą na dwie godziny, wodę wylać i wlać zimną wodę na dwie godziny, ogórki do sucha wytrzeć ręcznikiem kuchennym. ściąć "dupki" ogórków, kroić
W Mojej Kuchni Lubięcałkowitego ostudzenia. Następnie wynieść słoiki z ogórkami kartuskimi do piwnicy lub spiżarni (musi być to chłodne, suche i zacienione miejsce). Smacznego! Więcej inspiracji na zapasy na zimę znajdziecie tutaj: Przetwory na zimę do słoików Szczególnie polecamy przepisy na: ogórki w curry , ogórki w musztardzie oraz ogórki w zalewie gyros . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Ogórki po kartusku appeared first
Kulinarne Przebojewakacyjnym, rodzinnym domem i Babcią. Choć mam swój ulubiony sklep, w którym ogórki małosolne na szybko kupię gdy potrzeba to jednak z tych domowych frajda jest niesamowita. Wszelakie domowe przetwory cieszą mnie ogromnie. Przepis jest na 1,5 kg ogórków, wychodzi jakieś 5 słoików 500 ml i 2 o pojemności 750 ml. Wszystko w zasadzie na oko, zależy jakiej wielkości
Zasmakuj Kuchnimasa będzie gęsta, mocno przeźroczysta i przy mieszaniu szybko nie wypełni śladu po łyżce. Szykujemy słoiki – najłatwiejszy i najszybszy sposób na totalnie czyste słoiki i długo przechowujące się przetwory to wypiekanie. Słoiki myjemy w gorącej wodzie z płynem do naczyń, dokładnie płuczemy, ustawiamy je otworem do góry na blaszce w piekarniku, na środkowym poziomie. W temperaturze
Karo in the Kitchenchili na zimę. SKŁADNIKI: na 7 półlitrowych słoików 1,5 kg ogórków gruntowych do konserwowania o długości 8-10 cm 1 i 1/2 szklanki cukru 50ml soli do przetworów 2 i 1/2 szklanki octu spirytusowego 10 % 1,3 litra wody stołowej 7 długich i ostrych papryczek chili, pozbawionych nasion i pociętych wzdłuż na 6 pasemek 1 łyżka nasion gorczycy Przepis
Moja Książka KucharskaCzas Przygotowania : 1 dzień Sezon ogórkowy w pełni, tak więc dziś proponuję ogórki meksykańskie, czyli coś dla miłośników pikantnych przetworów z dużą ilością czosnku. Składniki 2 1/2 kg. ogórków 4 łyżki soli 1 i 1/2 szklanki octu 10 % 1/2 kg cukru 2 główki czosnku 8 łyżek oleju 2 łyżki chili Krok po Kroku 1 Ogórki (nie obieramy) myjemy, kroimy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisynajlepsze buraczki do słoików-przepis już był na blogu ale tym razem nagrałam filmik jak je zrobić-zobaczcie jakie to proste,nawet dla tych co jeszcze nigdy nie robili przetworów-polecam
Swojskie jedzonkometodą i od teraz małosolne będę robić tylko w woreczku, smakują rewelacyjnie. Składniki: 1 kg ogórków gruntowych Sucha marynata: 1 łyżka nasion gorczycy 2 łyżeczki soli kamiennej (niejodowanej, do przetworów) 3 ząbki czosnku 10 gałązek kopru Przygotowanie: Ogórki umyć pod bieżącą wodą i moczyć przez godzinę w zimnej wodzie. Odciąć końcówki ogórków, przełożyć do woreczka foliowego i dodać gorczycę
Codziennik Kuchenny