lepszego jak owoce zamknięte w słoiczku. Później zimą możemy otworzyć taki słoiczek i cieszyć się ich smakiem i zapachem. Dlatego warto latem przygotować chociaż kilka słoiczków przetworów. Dzisiaj mam dla Was przepis na morele w korzennym syropie. Niezwykle pyszne i aromatyczne. Na początku miałam trochę obaw czy to wyjdzie dobre, ale nie było potrzeby się martwić. Pierwszy słoiczek otworzony
IzabelawkuchniSezon na przetwory w pełni, Przepis na pikantne ogórki z chilli jednym z moich ulubionych. Ogórki robi się bardzo szybko, nie wymagają pasteryzacji, świetne się przechowują zimą. Zostało mi kilka słoików z ubiegłego roku są bardzo smaczne. Ogórki świetne się sprawdzą jako przekąska, idealne do kanapek, obiadu. Składniki 2,5 kg ogórków 3 łyżki soli 1 łyżeczka chili 1 główka
Kulinarne pyszności Molkiwspomaga walkę z grypą . Tak więc bardzo wiele , przemawia za tym żeby ten wyrób wykonać , dodatkowo też uradzaj jaki w tym roku nas nawiedził Teraz pomęczę się troszkę z przetworami ..a zimą będę przy kominku , popijać herbatkę z malinkami …cudownie pachnącą ..słodkie lato zamknięte w słoiczku…mniam Składniki : Maliny , dowolna ilość , byle świeże Cukier słoiki , plus zakrętki (adsbygoogle
Ogrodnik w podróżyprzyprawy na ogórki konserwowe na słodko. SKŁADNIKI na 5 litrowych słoików Dzień 1. 3 kg ogórków gruntowych 0,5 kg cebuli, pokrojonej w cienkie półplasterki 1/2 szklanki soli do przetworów zimna woda Dzień 2. 3 i 3/4 szklanki cukru 1,5 litra octu jabłkowego 1/4 szklanki wody 5 łyżeczek nasion gorczycy 1/4 łyżeczki mielonej kurkumy szczypta mielonych goździków 3 szklanki
Moja Książka KucharskaWiśnie, to bardzo dobre owoce na różne przetwory, ja dziś przygotowałam je w cukrze. Bardzo dobry dodatek do deserów, ciast, sosów... SKŁADNIKI: 2kg wiśni drylowanych 0,5 kg cukru( ilość zależy od słodkości wiśni) WYKONANIE: wydrylowane wiśnie układamy w misce przesypując cukrem, gdy puszczą sok wkładamy do słoików 200ml zalewając otrzymanym sokiem, pasteryzujemy
Kuchnia BeatyMój wakacyjny czas jest bardzo intensywny, bo przygotowuję domowe przetwory. Wczoraj zbieraliśmy porzeczki, a dziś mamy je w słoikach. A konkretnie to jest dżem z porzeczek czerwonych i czarnych. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniePasta z selera. Pasta selerowa. Mało kto przedkłada liście selera nad korzeń. Często liście zostają wyrzucone po odcięciu korzenia, bo co można robić z tymi liśćmi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjest bardzo ciepłe tego roku. Sezon na truskawki już powoli mija, ale pojawiły się wiśnie i czereśnie, które nadają się do zrobienia z nich przetworów, win i nalewek. Konfitura z czereśni pozwoli cieszyć się latem i przypomni wakacyjny czas, gdy już śnieg będzie za oknem. Poniższy przepis może także służyć
KuchniaWeDwoje.plKompot z czereśni pozwoli Ci zamknąć odrobinę lata w słoiku na później. To pierwszy z serii przepisów na przetwory z czereśni. Zainteresowany? To wróć tu jeszcze:) Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 12 słoi 1-litrowych Składniki: 6 kg czereśni / wiśni 3,5 l wody
KuchniaWeDwoje.plPostanowiłam zebrać dla Was w jednym poście moje propozycje na truskawkowe przetwory! Sezon truskawkowy trwa w najlepsze także do dzieła! Poniżej przepisy na dżemy z dodatkami i bez, oraz sok i kompot! Dżem truskawkowy tradycyjny: Dżem truskawkowy z rabarbarem: Dżem truskawkowy z ananasem: Sok truskawkowy: Dżem truskawkowy bez cukru (janginizacja): Kompot truskawkowy do słoików
Mania Wypiekaniaroku kupić w dobrej cenie. W podobny sposób przygotujecie kompot truskawkowy na zimę . Dla kogo: dla mających w ogrodzie czereśniowe drzewko dla szukających pomysłu na przetwory z czereśni dla czereśniomaniaków (takich jak ja) Składniki: ok. 300g czereśni 3 łyżki cukru woda (do napełnienia słoika) Wykonanie: Słoik i zakrętki myjemy i wyparzamy. Czereśnie myjemy, usuwamy ogonki. Nie drylujemy
Mania WypiekaniaDżem z szyszek? To brzmi jak szaleństwo, ale zapewniam Was, że tak nie jest. Młode, sosnowe szyszki, zebrane podczas wycieczki do lasu , nadają się doskonale na przetwory. Żywiczny smak pasuje do dziczyzny, ale też do deserów. dżem z zielonych szyszek sosny - do dziczyzny albo do deserów ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamaju i czerwcu. Najbardziej popularna i najbardziej wartościowa jest odmiana o kwiatach białych, ale można wykorzystywać też te różowe. Kwiaty są zebrane w grona i pięknie pachną. Kwiaty na przetwory trzeba zbierać w pogodny, suchy dzień. Najlepiej przed południem, bo wtedy mają najwięcej aromatu. Zbiera się kwiaty w pełni kwitnienia, kiedy są dorodne i pięknie pachną. Ten zapach będzie
Smaczna PyzaCześć :D Sezon na przetwory na zimę wciąż trwa. Buraczki, papryka i grzyby, wszystko co możemy upychamy pieczołowicie w słoiki. Fakt, trzeba wykazać się czasami anielską wręcz cierpliwością. Dość często kosztuje nas to tę chwilę, co dla siebie chcieliśmy podkraść :D U mnie kuchenka już wraca do normalnego trybu pracy. Był taki czas, że odmawiała zwyczajnie posłuszeństwa
Pieprzyć z Fantazjączyt. wypicia). Gorąco polecam, życzę smacznego i na zdrowie. Na blogu znajdują się również inne ciekawe przepisy na kiszonki: Kimchi Ogórki małosolne Ogórki małosolne na sucho i na mokro Przetwory z czosnku niedźwiedziego Wydrukuj przepis The post Rzodkiewki kiszone appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylko