Wiśnie, to bardzo dobre owoce na różne przetwory, ja dziś przygotowałam je w cukrze. Bardzo dobry dodatek do deserów, ciast, sosów... SKŁADNIKI: 2kg wiśni drylowanych 0,5 kg cukru( ilość zależy od słodkości wiśni) WYKONANIE: wydrylowane wiśnie układamy w misce przesypując cukrem, gdy puszczą sok wkładamy do słoików 200ml zalewając otrzymanym sokiem, pasteryzujemy
Kuchnia BeatyMój wakacyjny czas jest bardzo intensywny, bo przygotowuję domowe przetwory. Wczoraj zbieraliśmy porzeczki, a dziś mamy je w słoikach. A konkretnie to jest dżem z porzeczek czerwonych i czarnych. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniePasta z selera. Pasta selerowa. Mało kto przedkłada liście selera nad korzeń. Często liście zostają wyrzucone po odcięciu korzenia, bo co można robić z tymi liśćmi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjest bardzo ciepłe tego roku. Sezon na truskawki już powoli mija, ale pojawiły się wiśnie i czereśnie, które nadają się do zrobienia z nich przetworów, win i nalewek. Konfitura z czereśni pozwoli cieszyć się latem i przypomni wakacyjny czas, gdy już śnieg będzie za oknem. Poniższy przepis może także służyć
KuchniaWeDwoje.plKompot z czereśni pozwoli Ci zamknąć odrobinę lata w słoiku na później. To pierwszy z serii przepisów na przetwory z czereśni. Zainteresowany? To wróć tu jeszcze:) Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 12 słoi 1-litrowych Składniki: 6 kg czereśni / wiśni 3,5 l wody
KuchniaWeDwoje.plPostanowiłam zebrać dla Was w jednym poście moje propozycje na truskawkowe przetwory! Sezon truskawkowy trwa w najlepsze także do dzieła! Poniżej przepisy na dżemy z dodatkami i bez, oraz sok i kompot! Dżem truskawkowy tradycyjny: Dżem truskawkowy z rabarbarem: Dżem truskawkowy z ananasem: Sok truskawkowy: Dżem truskawkowy bez cukru (janginizacja): Kompot truskawkowy do słoików
Mania Wypiekaniaroku kupić w dobrej cenie. W podobny sposób przygotujecie kompot truskawkowy na zimę . Dla kogo: dla mających w ogrodzie czereśniowe drzewko dla szukających pomysłu na przetwory z czereśni dla czereśniomaniaków (takich jak ja) Składniki: ok. 300g czereśni 3 łyżki cukru woda (do napełnienia słoika) Wykonanie: Słoik i zakrętki myjemy i wyparzamy. Czereśnie myjemy, usuwamy ogonki. Nie drylujemy
Mania WypiekaniaDżem z szyszek? To brzmi jak szaleństwo, ale zapewniam Was, że tak nie jest. Młode, sosnowe szyszki, zebrane podczas wycieczki do lasu , nadają się doskonale na przetwory. Żywiczny smak pasuje do dziczyzny, ale też do deserów. dżem z zielonych szyszek sosny - do dziczyzny albo do deserów ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzamaju i czerwcu. Najbardziej popularna i najbardziej wartościowa jest odmiana o kwiatach białych, ale można wykorzystywać też te różowe. Kwiaty są zebrane w grona i pięknie pachną. Kwiaty na przetwory trzeba zbierać w pogodny, suchy dzień. Najlepiej przed południem, bo wtedy mają najwięcej aromatu. Zbiera się kwiaty w pełni kwitnienia, kiedy są dorodne i pięknie pachną. Ten zapach będzie
Smaczna PyzaCześć :D Sezon na przetwory na zimę wciąż trwa. Buraczki, papryka i grzyby, wszystko co możemy upychamy pieczołowicie w słoiki. Fakt, trzeba wykazać się czasami anielską wręcz cierpliwością. Dość często kosztuje nas to tę chwilę, co dla siebie chcieliśmy podkraść :D U mnie kuchenka już wraca do normalnego trybu pracy. Był taki czas, że odmawiała zwyczajnie posłuszeństwa
Pieprzyć z Fantazjączyt. wypicia). Gorąco polecam, życzę smacznego i na zdrowie. Na blogu znajdują się również inne ciekawe przepisy na kiszonki: Kimchi Ogórki małosolne Ogórki małosolne na sucho i na mokro Przetwory z czosnku niedźwiedziego Wydrukuj przepis The post Rzodkiewki kiszone appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoWiele jest przetworów "zdrowotnych", które możemy sami przygotować i czerpać z ich korzyści gdy łapie przeziębienie, grypa lub jeszcze inna choroba. Miód z mniszka lekarskiego, orzechówka na dolegliwości żołądkowe, czy wszelkie maści robione na bazie żywokostu, to tylko nieliczne ze znanych mi domowych sposobów na pozbycie się bólu. Przyznam szczerze, że o ile do niektórych mam zastrzeżenia
Kuchnia w czekoladzieraczej sceptycznie podchodziłam do przepisów wykorzystujących je. Postanowiłam jednak przekonać się, czy mój dystans warto dalej podtrzymywać. Już przy pierwszych próbach zmieniłam zdanie i wsiąkłam w takie dania i przetwory bardzo. Przyznaję, że większość receptur wymaga sporo zaangażowania, czasu i cierpliwości, ale koniec końców warto! Dzisiaj przepis na fiołkowy dżem. Poznaj recepturę
Pichceniomaniawyróżnia jej danie? Domowa passata pomidorowa, przygotowana latem z pomidorów pochodzących z własnego ogródka. Jak przygotować taką passatę? Agata na pewno nam zdradzi, kiedy nadejdzie pora na robienie wybornych przetworów. Dowiemy się, jak zamknąć lato w słoiku. Tymczasem mamy jej przepis na pulpeciki. Pulpeciki w sosie pomidorowym Składniki na ok 15 pulpetów: 400 g wieprzowego lub drobiowego mięsa mielonego
KulinarneImpresje.plsezonu nie ma i przepis nie w porę ,ale może kiedyś Wam się przyda.Podaje go ze względu na danie z wątróbki do której warto latem przygotować te przetwory!. na 6 średnich słoiczków: 2,5 kg czerwonej porzeczki 3 cytryny 900 g cukru 2 opakowania żelfixu ******************************** Porzeczki opłukać. Wrzucić do rondla, zasypać cukrem, zalać sokiem wyciśniętym
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki