Mizeria na zimę do słoików, to pyszna propozycja na przetwory z ogórków. Moja Babcia często robiła takie ogórki na zimę, aczkolwiek pomijała koperek. Ja zaś lubię go dodać, chociaż nie jest on obowiązkowym składnikiem w tym przepisie. The post Mizeria na zimę appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojekilka razy mieszam. Po tym czasie ogórki wraz z zalewą przekładam do czystych, wyprażonych słoików. Słoiki dokładnie zakręcam. Pasteryzuję 15 minut. Smacznego :) Poniżej podam jeszcze kilka moich sposobów na przetwory z ogórków ( wystarczy kliknąć w link, a ukaże się przepis ) : http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/08/ogorki-z-czosnkiem-smaczna-zimowa.html http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/08/ogorki-konserwowe-z-papryka-na-zime.html http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/08/ogorki-kiszone-na-zime-maosolne-na-juz.html
Kuchnia z widokiem na ogródOstatnio nie szaleję z przygotowywaniem przetworów na zimę, ale przyznaję, że lubię mieć w piwnicy choć trochę, zwłaszcza z owoców. Ze względów praktycznych najczęściej robię dżemy w małych słoiczkach, zawsze z dodatkiem pektyny, bo wtedy mam pewność, że nic się nie zepsuje. Dziś - dżem morelowy. składniki: 1 kg moreli bez pestek 1/2 kg cukru 1 opakowanie żelfixu 2:1 wykonanie
babka w formieworeczku znacznie dłużej, mogą stać się miękkie i niezbyt apetyczne. Ponieważ robi się je łatwo i szybko, lepiej jest przygotować częściej, mniejszą porcję. Zobacz też inne przepisy na przetwory Galaretka z płatków róży Serek z jogurtów Dżem truskawkowy bez cukru Konfitura z pigwy Marynowane rydze Dżem morelowy z kardamonem Zobacz też najnowsze przepisy Ogórki po rosyjsku (na sucho) Lody ciasteczkowe
okolicepalnika.plzalewam owoce w słoiczkach. Słoiczki mocno zakręcam i pasteryzuję ok. 10 minut. Smacznego :) Jeśli tak jak ja lubicie lato zamykać w słoiczki, to zapraszam was do mojej zakładki DOMOWE PRZETWORY tam więcej ciekawych przepisów :) tu link : https://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/search/label/domowe%20przetwory
Kuchnia z widokiem na ogródUwielbiam ten przepis za jego prostotę i błyskawiczne wykonanie. Jagody w sosie własnym robię na zimę w ilościach hurtowych - są idealne na bolący brzuszek dziecka, ale
Prosty przepis naśliwki, cytryny, fasolkę szparagową, cebulę, paprykę, pomidory, dynię, cukinię, buraki, kapusty: białą, czerwoną i pekińską, ogórki, rzodkiewki, białą rzodkiew, seler korzeniowy. Teraz jest najlepszy moment, aby przygotować w słoikach przetwory, które leczą. Bardzo dziękuję wydawnictwu RM za egzemplarz książki. Kiedy czytałam niniejszą książkę od razu przyszedł mi do głowy przepis na warzywny koktajl - chłodnik z soku z kiszonego buraka
AZgotuj!zimę . Buraczki marynowane przepis. Buraki marynowane - lista składników: 3 buraków ćwikłowych 350 ml cukru 500 ml octu spirytusowego i octu winnego (pół na pół) 2 łyżeczki soli do przetworów 1 litr wody źródlanej Przepis na buraki marynowane: Krok 1. Buraki ćwikłowe dokładnie umyć, włożyć do dużego garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Następnie zmniejszyć ogień
Moja Książka KucharskaFrużelina wiśniowa to przepyszny dodatek do deserów lub ciast. Frużelina z owoców to nic innego jak przetwór z owoców, który ma konsystencję kisielu lub tężejącej galaretki. W wykonaniu frużelina z wiśni jest bardzo prosta, a co ważne można ją zrobić także z mrożonych wiśni. W tym wpisie dowiesz się, jak zrobić frużelinę z wiśni na bieżące potrzeby np. do deserów
niecodziennikparyLato to czas przetworów, każda gospodyni uwija się jak w ukropie, aby zamknąć w słoikach smaki lata. Dziś mam propozycję dla wielbicieli ostrości, ostre marynowane papryczki. Idealne do wszelkiego rodzaju kanapek, hamburgerów czy tortilli. Mogą być też dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs do obiadu lub podkręcić smak naszej sałatki czy surówki. Musimy tylko pamiętać, aby papryczki przygotowywać w rękawiczkach
Krylowa KuchniaSezon na czereśnie w pełni, wiec i czas na pyszne wyroby i przetwory. Zazwyczaj delektuje się tymi pysznymi owocami „na słodko”, kompoty, ciasta i desery…. Ostatnio dostałam od mojego widza przepis na wspaniale czereśnie na ostro. Zrobiłam je i przepadłam. Stanowia one idealny dodatek do mies i serów. Zamknięte w słoiczkach czekać będą na te specjalne okazje
Pani M - kuchnia smakowitaJuż czas pomyśleć o przetworach na zimę. Dziś robię ulubione w naszej rodzinie ogórki kanapkowe i ogórki z papryką. Przepis na ogórki z papryką dostałam od mojej koleżanki Liliany. Myślę,że połączenie ogórka z papryką, to znakomity pomysł. Zapraszam do wypróbowania. SKŁADNIKI: 4 kg ogórków 0,5 kg cebuli 2-4 kg papryki(użyłam 3 kg) 1i 1/2 szkl
Kuchnia Beatykanapki z domową, pieczoną szynką i konserowym to poezja smaku Trzy, że do przygotowania tych ogórków wybieramy te większe, już przerośnięte ogórki, z reguły tańsze i równie smaczne przetwory możemy z nich zrobić. To moja kolejna propozycja na prostą do przygotowania i smaczną sałatkę na zimę. Ogórki kanapkowe przygotowuję w lekko słodkie, niezbyt kwaśnej zalewie (jeśli lubicie bardziej kwaśne smaki
Dorota Smakujeadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sezon wiśniowy w pełni, dlatego też warto go wykorzystać i stworzyć z wiśni smaczne przetwory. Domowy dżem wiśniowy, szczególnie w sezonie zimowym smakuje rewelacyjnie! Składniki: 1 kg wydrylowanych wiśni 3 łyżki soku z cytryny cukier żelujący 2:1 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Wiśnie dokładnie umyć, usunąć ogonki, oraz wydrylować. Przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Odstawić
Przepiski.plZobacz wypróbowany przepis na kompot truskawkowy na zimę. Czerwone, pachnące latem i słońcem truskawki...zachowaj ich smak na zimę! Kompot z truskawek - to świetny przepis na pyszne przetwory z tych owoców. Jest prosty i szybki w przygotowaniu. Zdrowe, świeże truskawki wystarczy podgrzać w syropie z wody i cukru, a następnie przelać do słoików i zakręcić. Kompot z truskawek
Moja Książka Kucharska