Przepis na : obiad
Dla wielbicieli papryki, pyszny przysmak. Domowa papryka marynowana, jest delikatna w smaku, nie za ostra, nie za słodka, idealna. Świetnie sprawdzi się jako dodatek np. do kanapek. Ja uwielbiam takie domowe przetwory. Zimą warto sięgać po zdrowe, domowe zapasy ze spiżarni. Polecam, u nas zagościła na stałe już w ubiegłym roku. Przepis na ok. 8 słoiczków, 0,4l: Składniki: - ok. 2-3kg papryki (u mnie czerwona+ żółta) - zalewa: * 5 szklanek wody - 1250g * 1 szklanka - 250g octu 10% *... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...