Cukinia w zalewie musztardowej

Cukinia w zalewie musztardowej

Cukinia w zalewie musztardowej

Cukinia to jedno z nielicznych warzyw, które rośnie bardzo szybko i trzeba ją zrywać dosyć często, ponieważ najlepsze warzywo jest takie, które nie wykształciło jeszcze gniazd nasiennych. Młoda cukinia jest miękka i przygotowując z niej różne potrawy, nie ma konieczności jej obierania. To warzywo bardzo często wykorzystuję w swojej kuchni robiąc z niego dania obiadowe, ale też przetwory na zimę. Mam już kilka takich sprawdzonych i ulubionych przepisów, ale lubię robić też coś nowego i tym razem w słoikach wyl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.