powiedział, że przetwory robi się na zimę? No kto?!? Zimą na zimę też można. tym bardziej korzystając z wielu promocji. No i znowu to słowo PROMOCJA! Psze Państwa, trza se w tym świecie jakoś radzić! A zaoszczędzone pieniądze na ten przykład przeznaczyć na jakąś fajną wycieczkę, chociażby do lasu :P A co! Hajs niech leci :P Pokrótce...PYSZNE! i już
R'n'G KitchenRate this post Grzyby po „Kaszubsku” Grzyby po kaszubsku to genialny przepis.. Ok sama go stworzyłam ale podobnych jest dużo więc nie ma
Ogrodnik w podróżyNAPÓJ z winogron🍇 i mięty. Mariusz i Agnieszka Link do filmu z przepisem Jak zrobić wspaniały NAPÓJ z winogron🍇 i mięty do słoików na zimę - ROBIMY przetwory na zimę Składniki: 2kg winogron (już obranych z kiści) pęczek mięty (40-50g) 200g cukru (jeśli winogrona mało słodkie, to można dodać więcej) 2l wody Przygotowanie: Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowieziarenka z jednej laski wanilii Maliny delikatnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sitku. Przebieramy – nie mogą być uszkodzone ani nadpleśniałe. Nakrętki przelewamy wrzątkiem (ja do przetworów staram się używać nowych). Niewielkie słoiki o dowolnej pojemności wyparzamy wrzątkiem lub wstawiamy do piekarnika na 12 minut w 160ºC. Całkowicie studzimy. Do ostudzonych słoików wkładamy maliny – tylko te jędrne
Poezja smakuczasu pasteryzacji. Gorące słoiki odstaw na około 12 godzin do góry dnem. Następnie możesz wynieść je do piwnicy czy trzymać w jakiejś ciemnej szafce. Zobacz inne przepisy na przetwory z cukinii: Cukinia kanapkowa z curry – przepis na cukinię do słoików Sałatka warzywna Babuni z cukinią i ogórkami – do słoików na zimę Cukinia w zalewie gyros – sałatka do słoików Sałatka
e-PrzepisyKulinarneDziś coś z przetworów. Są to buraczki i to inne niż robiłam dotychczas. Przepis na nie dostałam od bratowej. Co prawda na ich zrobienie potrzebujemy dwa dni (bo jednego trzeba je ugotować i wystudzić), ale warto je zrobić. Ja na pewno będę takie robiła już zawsze. Buraczki na zimę
Ewa w kuchnidwie zalewy. Pierwsza to jest solanka, w której wszystkie składniki moczymy przez 4 godziny. Następnie odsączamy z zalewy, układamy w słoikach i słoje napełniamy drugą zalewą (octową). Robiąc takie przetwory możemy też większe ogórki pokroić w słupki lub na pół – też będą dobre. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Ogórki po kanadyjsku: 2 kg ogórków gruntowych 2 czerwone papryki
Danka Pichcipomidorowy z bakłażanem do słoików Przepis na domowy ketchup z papryki Seler naciowy w słoikach Sos z zieloną papryką i jabłkiem na zimę Artykuł Pomidory na zimę – przetwory z pomidorów pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie
Dorota SmakujeNadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z cukinii. Cukinia marynowana w słoikach jako pierwsza zagościła na półkach w spiżarni. Z ogródka Kuzynki wycięłam zieloną i żółtą cukinię, z których zrobiłam cukinię na zimę w zalewie octowej. Pierwszy słoiczek już został zjedzony i trzeba powiedzieć, że ta szybka i prosta sałatka z cukinii na zimę, smaczna jest. Cukinia marynowana
niecodziennikparyoctu spirytusowego 10 % – 1 szklanka 1/3 szklanki cukru 3 listki laurowe, płaska łyżeczka ziaren czarnego pieprzu ¾ szklanki oleju Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Słoiki do przetworów powinny być czyste, wyparzone, zakrętki suche i nieuszkodzone. Słoiki z ogórkami pasteryzujesz w piekarniku lub w garnku. Poniżej opis dwóch metod. PRZYGOTOWANIE WARZYW: Przygotowanie sałatki z ogórków zaczynam od naszykowania
Zasmakuj Kuchni